TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten celovečerák, na který odkazuješ, je pilotem k novému seriálu. Už si nepamatuju jak moc je to dějově navázané, ale mám pocit, že právě v tom pilotu Anakin vyfasuje Ahsoku.
Později je tam lépe popsán Anakinův přerod, dá se z toho i pochopit některý věci z epizody III. Je pravda, že se toho dá dost přeskočit, ale každej si v tom může najít svoje: osud Anakina, Obiho, vývoj klonových válek - o kterých to hlavně je - takže vývin klonů a jejich život,
nebo postava Ahsoky, která se stala neoficiální hlavní a nejoblíbenější postavou toho seriálu.
Akorát se to příčí v tom, že se ty postavy dobra a zla před svými fatálními souboji sešli snad na stokrát :D Trochu mě štve, že je to sice pěkně zanimovaný, obzvlášť v tom závěru, ale ty postavy vypadají příliš jako panenky. Je to myšleno pro děti, tak se to musí brát s rezervou.
Už to tak je, že na Maxe von Sydowa (setsakramentsky sithský jméno :D ) si budeme muset ještě počkat. Ale těším se, myslím že to J.J. zvládne, minimálně hůř než epizoda 1 to dopadnout nemůže :D
Odpustila bych trapnost a nevtipnost některých scén a zoufalou snahu o navození nostalgie. Nejhorší bylo to, že kromě finále se celá série věnuje svatbě, o které se hned potom dozvíme, jak zbytečná byla. A pokud už chtěli realističnost, tak to měli ukončit tak, že Marschall a Lily zůstanou v Římě, Ted s matkou v Chicagu, Barney a Robin budou žít odděleně a skoro už se všichni navzájem nevídají. A Tedova děcka nakonec působí jako pořádní spratci,
Fargo si dokonca ani nepamätám. Ale nezaujal. Asi je to niečo podľa skutočných udalostí alebo podľa nejakého románu. Asi niečo s vážnou či dospelou tématikou, čo ma proste nezaujalo - no pri Fargo to bolo čisto subjektívne, nie som na ten štýl, to neznamená, že by to bolo zlé.
Oprava, Fargo som si zjavne s čímsi pomýlil, tak toto vyzera dokonca zaujímavo. Nie tak, že by som si to pozrel, ale vyzerá to zaujímavo.
Fargo - seriál inspirovaný filmem bratří Coenů z 90. let - a opravdu se nese v tom jejich ujetém groteskním stylu, kdy jde ruku v ruce komedie s tragédií a každá druhá postava je totální magor. Asi jako u Trierova Království. 3 epizody a zatím mne to baví velice.
A mám dost cukání vytáhnout Bebopa a Noir a dát repete.
Japonštinu navíc považuju za jeden z nejkrásnějších jazyků na světě (aspoň z těch, co jsem slyšela).
@M1on
Soundtracky z Bebopa poslouchám docela často :)
Moje oblíbená je Walk in the Rain.
@Dreamer Noir je vážně a konspirátorsky laděný seriál který vyvolává emoce všeho druhu, Black Lagoon je vtipná neuvěřitelně nadsázková šílenost kde je jakýkoli patos okamžitě zabit morbidní hláškou nebo neočekávaně brutální (a občas i dost vtipnou) smrtí. Na oba dva se stojí za to podívat.