TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1201202204206207362

Komentáře

• @Nevada a ten kreslený z 2003 si sledovala? Oplatí sa pozrieť?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. května 2014
    Jj, jsem to blbě napsala, promiň. Ten závěr prvního odstavce se týká toho "filmu" z 2003. Ten k novým Clone Wars nepotřebuješ. Ale mně se líbil a je škoda ho úplně minout.

Ten celovečerák, na který odkazuješ, je pilotem k novému seriálu. Už si nepamatuju jak moc je to dějově navázané, ale mám pocit, že právě v tom pilotu Anakin vyfasuje Ahsoku.
  • jo, v tom celovečeráku (z 2008 myslim) mu Ahsoku "přidělí" a samozřejmě se mu to nelíbí a chce ji strčit Obimu... Ten seriál jako takovej se ale (jestli jsi viděl jen první sérii) později docela rozjede, (kromě návratu některých mrtvých postav...) obzvlášť v těch dalších sériích, nejlepší je asi pátá.
    Později je tam lépe popsán Anakinův přerod, dá se z toho i pochopit některý věci z epizody III. Je pravda, že se toho dá dost přeskočit, ale každej si v tom může najít svoje: osud Anakina, Obiho, vývoj klonových válek - o kterých to hlavně je - takže vývin klonů a jejich život,
    nebo postava Ahsoky, která se stala neoficiální hlavní a nejoblíbenější postavou toho seriálu.
    Akorát se to příčí v tom, že se ty postavy dobra a zla před svými fatálními souboji sešli snad na stokrát :D Trochu mě štve, že je to sice pěkně zanimovaný, obzvlášť v tom závěru, ale ty postavy vypadají příliš jako panenky. Je to myšleno pro děti, tak se to musí brát s rezervou.
  • Bohužel s velkou rezervou, já sám moc dlouho CloneWars nezvládal. Bohužel předpokládám že StarWars Rebels budou úplně to samé..
    Už to tak je, že na Maxe von Sydowa (setsakramentsky sithský jméno :D ) si budeme muset ještě počkat. Ale těším se, myslím že to J.J. zvládne, minimálně hůř než epizoda 1 to dopadnout nemůže :D
  • upraveno 4. května 2014
    Vikingové - U druhé řady jsem to měla naopak než u první. Zatímco z první se mi nejvíc líbila první půlka (+ díl v Uppsale), u té druhé mi přišlo, že se to zlepšuje spíš od druhé půlky dál. Příběhově mi to sice pořád nepřijde jako žádný zázrak, občas mi tam hlavně nesedí motivy některých postav, ale ta atmosféra, kterou v seriálu dokážou vytvořit, je neskutečná (hlavně díky hudbě). Už se těším, až budu mít v létě čas přečíst si zase obě Eddy a ságy... (a taky se těším na Rogar :-D)
  • @sveva Eddy a ságy... ?
  • Ještě se vrátím k How i met your mother, protože teprve včera ve vlaku jsem dokoukala poslední sérii (naštěstí jsem tři předchozí nesledovala). No a tohle víceméně shrnuje moje pocity:

Odpustila bych trapnost a nevtipnost některých scén a zoufalou snahu o navození nostalgie. Nejhorší bylo to, že kromě finále se celá série věnuje svatbě, o které se hned potom dozvíme, jak zbytečná byla. A pokud už chtěli realističnost, tak to měli ukončit tak, že Marschall a Lily zůstanou v Římě, Ted s matkou v Chicagu, Barney a Robin budou žít odděleně a skoro už se všichni navzájem nevídají. A Tedova děcka nakonec působí jako pořádní spratci,
    kteří se tváří znuděně, když jim vypráví o tom, jak potkal jejich teď už mrtvou matku, a jejich první reakce, když dovypráví, je "je šest let mrtvá a stejně jsi vždycky miloval Robin"
    .
  • Dnes začína šiesta séria austrálskeho MasterChefa, zase budem mať pol roka čo pozerať. :)
  • Tak schválně, jestli se na druhý pokus najde někdo kdo odpoví: Viděl tu už někdo "Salem" a co mu říkáte? A co seriál "Fargo"?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. května 2014
    @Crocuta Rád by som ťa potešil - keď už to píšeš druhý krát -, ale o týchto dvoch som si len čítal na edne. Ani jedno, žiaľ, nezaujalo. Z fotiek Salem vyzerá rovno ako typický sexy hrdina a sexy hdinka robia kúl veci blah blah. Možno to tak nie je, ale prvý dojem bol u mňa silne negatívny. Ja mám čarodejníc viac než dosť v OUaT teraz keď je tam Wicked.

Fargo si dokonca ani nepamätám. Ale nezaujal. Asi je to niečo podľa skutočných udalostí alebo podľa nejakého románu. Asi niečo s vážnou či dospelou tématikou, čo ma proste nezaujalo - no pri Fargo to bolo čisto subjektívne, nie som na ten štýl, to neznamená, že by to bolo zlé.
    Oprava, Fargo som si zjavne s čímsi pomýlil, tak toto vyzera dokonca zaujímavo. Nie tak, že by som si to pozrel, ale vyzerá to zaujímavo.
  • Od Salemu jsou zatím k mání (alespoň co já jsem si sehnal) 2 epizody, které jsou plné nechutností, temných sil a násilí, zato s nahotou mají tvůrci zjevně problémy - jejich cudnost je stylově puritánská. Podle hodnocení na CSFD jsem čekal mnohem větší propadák.
    Fargo - seriál inspirovaný filmem bratří Coenů z 90. let - a opravdu se nese v tom jejich ujetém groteskním stylu, kdy jde ruku v ruce komedie s tragédií a každá druhá postava je totální magor. Asi jako u Trierova Království. 3 epizody a zatím mne to baví velice.
  • @Nevada - Black Lagoon je asi nejzábavnější anime co znám. Hodně se u toho nasměješ. Akorát mě tam hrozně sral Rock. A nejlepší jsou samozřejmě Revy a Balalaika. Každopádně zkoukni obě série (druhá je ještě lepší než ta první) ale film je trošku divný.
    upraveno 6. května 2014
    Zatím mám k dispozici první sérii. Vyhrálo to o chlup před Darker than Black.
    A mám dost cukání vytáhnout Bebopa a Noir a dát repete.
  • @Nevada Noir jsem nedávno znovu dokoukal a na kovboje se chystám po maturitě. Jak většinou sleduješ anime? V japonštině nebo v angličtině (češtinu vůbec neberu v potaz)? Já se přiznám že mi ty anglické dabingy zní lépe, tedy minimálně u většiny seriálů. :oops:
  • upraveno 6. května 2014
    @Nevada
    Bebopa
    Já taky :-)
    Everett_Young napsal(a):

Noir jsem nedávno znovu dokoukal a na kovboje se chystám po maturitě. Jak většinou sleduješ anime? V japonštině nebo v angličtině (češtinu vůbec neberu v potaz)? Já se přiznám že mi ty anglické dabingy zní lépe, tedy minimálně u většiny seriálů. :oops:

Pokud to jde, tak v originále. Obecně mi anglický dabing u asijských animáků připadne jako ještě větší zlo než ten český. Třeba z Ninja Scroll s anglickým dab. jsem viděla jen 2 a půl epizody, víc jsem nebyla schopná dát. Jediné, kde si nevybavuju, že by mi angličtina nějak výrazně vadila, byl film Akira. Ale to jsem viděla už dávno, dnes bych to asi taky vnímala jinak.

Japonštinu navíc považuju za jeden z nejkrásnějších jazyků na světě (aspoň z těch, co jsem slyšela).

@M1on
    Soundtracky z Bebopa poslouchám docela často :)
    Moje oblíbená je Walk in the Rain.
  • @Nevada Tak na Black Lagoon se určitě koukni anglicky. Slyšet Revy jak nadává jako šílená je skvělý, v originále si to tolik neužiješ, protože ty české titulky jsou poměrně odlehčené proti tomu jak ona mluví.
  • Mě se víc v angličtině líbí Hellsing,Alucard má boží hlas :) Jinak spíš preferuju japonštinu, taktéž se mi velmi dobře poslouchá. Není to tak dlouho, co jsem dokoukala Samuraie, teď přemýšlím co dál, Noir i Black Lagoon vypadají dobře. :-k
    To neklapne. Jednak je můj odpor k angličtině u anime moc velký, a jednak mám na DVD stejně jen japonštinu :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. května 2014
    @Nevada Tak se nezapomeň podělit o své dojmy až to dokoukáš, jsem zvědavý jestli se ti to bude líbit.

@Dreamer Noir je vážně a konspirátorsky laděný seriál který vyvolává emoce všeho druhu, Black Lagoon je vtipná neuvěřitelně nadsázková šílenost kde je jakýkoli patos okamžitě zabit morbidní hláškou nebo neočekávaně brutální (a občas i dost vtipnou) smrtí. Na oba dva se stojí za to podívat.
  • Everett_Young napsal(a):

@Dreamer Noir je vážně a konspirátorsky laděný seriál který vyvolává emoce všeho druhu, Black Lagoon je vtipná neuvěřitelně nadsázková šílenost kde je jakýkoli patos okamžitě zabit morbidní hláškou nebo neočekávaně brutální (a občas i dost vtipnou) smrtí. Na oba dva se stojí za to podívat.

To zní jako super program na zkouškové :D

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Black Lagoon zaujalo, stahuju :-)
  • upraveno 14. července 2016
    --
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. května 2014
    @Thorar Je to fan art. Abys nebyl trošku zklamaný. Jako Revy je úžasná, ne že ne, ale přímo TOHLE v seriálu nikde není. Myslím, že budeš mít mnohem radši Balalaiku, to je taková Cersei+ (a bez toho šílenství a paranoii).
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 6. května 2014
    @Everett_Young Zaujal mě popis a mám rád anime ;-) pro TOHLE si zajdu jinam :-D
    Fox, jo? Zruší to hned po dvou dílech, nebo až po šesti? :)
  • @Nevada Myslíš, že to zase tak obratně zmanipulujou a svedou na nízkou sledovanost . :-)
  • Po tom čo Ryan opustil Cohenovcov v OC odišiel do Gothamu aby sa stal detektívom
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.