TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
18990929495362

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. prosince 2012
    @Krisa Pravda, něco pozitivního se najde na všem a Topper harley alias Tukačinčila, tedy Chlupatá pacička by nám chyběl, stejně jako Vatukina, čili Horké bříško. Ale když já mám rád letadla a ty dostávaj v Top Gunu zabrat skoro jako můj mozek :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Tak já si z Top Gunu pamatuju jenom, Tomovy frajerský brejle, že tam byl TC strašně škaredej (oproti tomu, jak vypadá starší) a že ta hlavní paní mi tam přišla strašně, ale strašně stará (ten film je starší jak já, takže to je něco podobného, jako když mi bratránek před 2 lety řekl, že ho ve školce učí angličtinu strašně, ale strašně starej pán, je mu asi 22 nebo 23 let).
    @Krisa ta hlavní paní je totiž asi o strašných pět let starší než Tom Cruise :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Je škoda, že si necháš svou obsesí realitou tak zkazit filmový zážitek ;o)
    Vždyť Top Gun je hezká pohádka :o)) A těch později známých herců ve vedlejších rolích tam hrálo... Kilmer, Skerritt, Ironside (no dobře, tihle dva už tenkrát známí byli), Robbins, Gilyard (ten černoch z Walkera, Texas Rangera). Mě osobně svého času opakovaně překvapilo, že tam hrála Meg Ryan. Na ni jsem pravidelně zapomínala.
    Právě že není, pohádka má mít sympatické hrdiny což Top Gun teda nemá. Je to prachsprostá náborovka, s postavama na zabití. Cruise mám v některejch rolích i docela rád, ale týhle postavě bych povyrážel zuby. A to hafo americkejch keců a jejich dokazování si kdo je nejlepší taky nemůžu vystát. A žádnej Mig-28 neexistuje :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 26. prosince 2012
    Doctor Who The Snowmen

Skvělá vánoční epizoda, vtipná, romantická, strašidelná, plná vraždících sněhuláků. Zkrátka Doctor Who jak ho známe s několika novinkama -- nový vnitřek Tardis a taky nová společnice Clara, která na mě zatím působí velmi kladně.
    - It’s smaller on the outside :D
    A taky Pond... ehm pond. Snad jediné slovo, kterému by mohl Doktor věnovat pozornost :)
    Já tleskám. Mimochodem už jsem zmínil vraždící sněhuláky? :)
  • flanker.27 napsal(a):

Jasně že vkus je individuální, akorát mě vždycky překvapí, že má někdo rád Top Gun :)

Pro mě je to dětství, s bráchou jsme na tom ulítávali, stejně jako na dalších kravinách typu Komando, Seagaloviny apod. A kupodivu u TG mi to nějak zůstalo, rád na to jednou za čas kouknu (a to jsem vždycky vlastně armádou a jejich nesmyslnými autoritativními mechanismy opovrhoval a nevydržel bych tam ani minutu :-))
    Dokoukala jsem Homeland.
    2x12 sice trochu napravil dojem, ale kdyby ke zbytku přidali trochu humoru, tak to mohla být průměrná parodie na špionážní filmy. Jsem vážně na pochybách, jestli se pustím do třetí série, protože vyústění naznačuje zase a zase jen zbytečné natahování děje s "překvapivými" zvraty co čtyři díly.
    A i samotné 2x12 trpělo tím, čím celá série. Spousta zbytečné vaty. Ten díl měl končit
    po výbuchu záběrem na zničenou budovu a na Carrie a Brodyho jak leží bez hnutí v kanceláři. Nebo maximálně okamžikem, kdy na něj Carrie namířila. Těch následujících cca 25 minut už mělo být otvírákem třetí série.

Příběh samotný není úplně špatný, ale nelíbí se mi jeho postup, a hlavně způsob vyprávění. Kdyby to byly osmidílné série, bylo by to mnohem lepší. Tvrdila jsem to už u první, ta druhá by to potřebovala ještě mnohem víc.
    @alek jasně že ve filmu vždycky armáda vypadá dokonale. Dobrodružství, pěkné uniformy, chápaví důstojníci, kolem plno holek :)

Zapařený nohy a rajóny neukazujou :)
  • Tak som si pozrel Band of Brothers a dosť som si na konci poplakal. Prekvapilo ma koľko známych tvári tam hralo hoc len na jednu epizódu. Najviac sa mi určite páčili tie krátke úvody s veteránmi.
    Inak neviete mi poradiť seriál, odporúčali mi ho spolužiaci je o sniperoch z obdobia Napoleonskej vojny. Google mi nejak nepomáha alebo som skôr nešikovný.
    @JoeGyry Asi Sharpe's Rifles a další díly. Dokonce se samotným Seanem Beanem. Ale viděl jsem první díl a byla to hrozná sračka, dle mého.
    upraveno 26. prosince 2012
    To asi nebude ono. Sharpe je série dobrodružných románů/filmů ve stylu Hornblowera či Červeného bedrníka.
    Před časem se tady kdosi zmiňoval o seriálu nebo dokumentu o odstřelovačích a pátral tady po významu jejich masky. Ale to bylo tuším z první světové. Na název si taky nevzpomenu.
  • flanker.27 napsal(a):

@alek jasně že ve filmu vždycky armáda vypadá dokonale. Dobrodružství, pěkné uniformy, chápaví důstojníci, kolem plno holek :)

jj, když se to dobře a atraktivně zaobalí... a samozřejmě přihodíš absolutní nezájem o armádu, letadla apod., tak přijdeš na to, proč to mělo úspěch.

ad Homeland @Nevada
    Tady velký souhlas. Ta 212 mi taky ne úplně sedla, jako byl to fajn obrat, ale zůstavala po něm taková pachuť a tys to asi přesně pojmenovala. Velká otázka je, co bude dál. Já jsem pořád trochu čekal/doufal, že by mohli Brodyho (částečně?) odstřihnout a pro další série si najít nový matroš. Protože co si budeme povídat, linka kolem něj (jeho rodina, Nazír) se dost vyčerpala. A začíná to dost smrdět 24kou.
    jj, když se to dobře a atraktivně zaobalí... a samozřejmě přihodíš absolutní nezájem o armádu, letadla apod., tak přijdeš na to, proč to mělo úspěch.
    Hlavně po filmu měli ozbrojený síly Spojených států nejúspěšnější nábory od Vietnamu :)

Já mám obecně tyhle jednoduchý filmy taky rád, ale tady toho bylo prostě moc, moc naivního, moc hloupýho, moc propagandistickýho.
  • upraveno 26. prosince 2012
    Konec Merlina byl dost
    psycho
  • Epic psycho? :-)
    Povídej, vyslyšíme tě.
  • No, celá série byla fakt skvělá (celý seriál byl skvělý) a u posledního dílu prostě nešlo neřvat :D. (ale zase když se nad tím člověk zamyslí, tak ten konec docela podělali - otevřené otázky, blbá poslední scéna, nevyužitý potenciál některých scén a postav atd.)
    Ale stejně jsou moje pocity takovéto:
    image
    To je Tennant?
  • A co říkáte na finále 7. řady Dextra? Já se nestačil divit. To bylo také EPICKÉ PSYCHO.
  • Nevada napsal(a):

To je Tennant?

ano ;)

Já právě dokoukala Wolf's Rain (bacha, jedná se o anime) a jsem naprosto unešená. Nádherný příběh o putování za snem. Já chci pokračování :o(
    (Tohle je příklad anime, kdy mám problém rozkoukat nějaké další, protože dojem je moc silný.)
  • Wolf's Rain je ozaj krásny a ta animácia je úžasná, mám pocit že kresliči robili na každom obrázku zvlášť narozdiel od tých nových anime kde mi príde všetko umelé podľa šablóny.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Everett_Young napsal(a):

A co říkáte na finále 7. řady Dextra? Já se nestačil divit. To bylo také EPICKÉ PSYCHO.

Jo byl jsem epicky psycho nasranej :-)
  • @Thorar Proč?
    Protoze to bylo STRASNE, ALE STRASNE predvidatelne a ze to je finale jsem se dozvedel az z netu, jinak mi to prislo jak normalni dil a cekal jsem na dalsi kde bude to grande brutale cliffhanger mindblowing finale.
    Neviděl jste náhodou někdo Labyrinth? Láka mne obsazení, tak jestli nemáte už někdo nějaké připomínky a postřehy.
  • @Thorar Ona bude ještě osmá řada (poslední) a tohle bude mít následky.
  • upraveno 27. prosince 2012
    @Krisa a este stihas aj novy serial? :o
    Ja Kate Mosse nemusim a labyrint je dobry iba ten Faunov, ale zase proti gustu ziaden disputat
    @Hildegarda Já právě vůbec nevím, o čem to je a Kate Moss znám jenom tu, jak chodí po mole. Jen se mi líbí herci, co v tom hrají a proto se na to ptám :). Ona to je spíš filmová minisérie (2 filmy), takže to nebude na tak dlouho.
    A z Labyrintů je ještě dobrý ten s Jennifer Conelly a Davidem Bowie (jeho účes a elasťáky jsou boží.
    Everett_Young napsal(a):

@Thorar Ona bude ještě osmá řada (poslední) a tohle bude mít následky.

no proto jsem napsal cliffhanger, nejakej nervak do osmé řady. to co se stalo na konci sedmé řady nebylo vůbec šokující ale očekávané.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.