TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
prichytila som sa pri tom, ako sa usmievam pod fuzy :)
teraz sme odchovani na uplne inej HBO skole, uz by to pre nas nemalo to caro ako kedysi :'-(
Nostalgie v tom určitě hraje podstatnou roli. Ale i přesto své kouzlo měly. Dnes je na tohle téma článek (celkem dobrý na Novinky.cz) na Seznamu. Ale o českých seriálech.
@Hildegarda
jj :o))
Hned jsem si sehnal DVD a tehdejší přítelkyně mi nechala vyrobit tričko s tygrem. Mám ho dodnes a hrdě ho nosím...doma:-)
Myslím, že i ty ostatní seriály by se mi líbily víc než 90% dnešní produkce. Na to vsadím levej malíček:-)
Týká se to i českých a slovenských seriálů - Nemocnice na kraji města, Tisícročná včela, My všichni školou povinní, Dobrá voda. Jasně. Byly plné patosu, velikosti prostého člověka, hrdinů z obyčejného lidu. Ale byly sakra o dost koukatelnější, než to co se točí dnes. Měly příběh, reálný postavy, emoce, napětí a děj který někam směřoval. Některé jsou na csfd úplně zdupané. Moc tomu nerozumím. Asi se vymykám:-)
Costnerův Robin se mi líbil o dost méně, tam kraloval jedině Alan Rickman. Mariana měla těžký vrásky jako důkaz :)
Docela se mi líbil momentálně poslední od Scotta s Russelem Crowem (až na úplnej konec - Marianin útok s dětma si fakt mohli odpustit).
Za scénář prej studio zaplatilo si 5 mega dolarů a všichni básnili o tom, jak skvělej je. Pak se začalo připravovat natáčení a najednou se někdo z hlavounů polekal, že publikum takhle pojatej film nepřijme a tak z toho udělali klasickýho Robina, byť (i když hodně vzdáleně) opřenýho o historický skutečnosti.
BYlo to asi dost narychlo, nicméně v prodloužený verzi to působí docela kompaktně. BTW jako přídavek po Robinovi není špatný si dát Ironclad (na některé české TV "vtipně" pojmenovaný jako Železná kláda :wall: ). Je to z období po vydání Magny Charty, terdy krátce po tom, co je v Robinovi, a i když film samotný je maximálně průměr (a celkem nudný průměr), je co se týče základního historickýho rámce docela přesnej.
Jinak těch 65 % co to má teď je tak akorát.
BTW jeden z mých oblíbených na csfd tu milostnou linku hezku shrnul: Rádoby romantická linka byla taky oko-lžící-vyklubávající, dala by se shrnout slovy "Jak si lady Isabel vydupala pozornost depresivního emo templáře".
Ale prostě tenhle snímek vypovídá o milostné lince hodně :)