TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
18687899192362

Komentáře

• @Nevada
    prichytila som sa pri tom, ako sa usmievam pod fuzy :)
  • @Chmur uz je to iba spomienka
    teraz sme odchovani na uplne inej HBO skole, uz by to pre nas nemalo to caro ako kedysi :'-(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pane jo, Co přináší řeka jsem taky sledovala pokaždé, když to dávali :o))
    Nostalgie v tom určitě hraje podstatnou roli. Ale i přesto své kouzlo měly. Dnes je na tohle téma článek (celkem dobrý na Novinky.cz) na Seznamu. Ale o českých seriálech.

@Hildegarda
    jj :o))
  • Willem Tell už mě nebavil. Možná je to tím, že jsem ho poprvé viděl, když mi bylo asi patnáct. Robina jsem hltal asi jako jedenáctiletej kluk na polácích. Mělo to svoje kouzlo.
  • Ja si pamatam na Williama Tella, kde mali zloduchovia svetelné meče. :) Jeden čas to u nás bežalo v telke. :)
  • To já si z těchhle drsňáků pamatuji akorát Sindibáda. Ale ten byl ze všech nejdrsnější.
  • @Hildegarda: Určitě nostalgie hraje svoje, ale když jsem se koukal na Sandokana asi po dvaceti letech (viděl jsem ho asi jako osmiletej nebo desetiletej kluk), tak jsem si říkal - "To je boží!"
    Hned jsem si sehnal DVD a tehdejší přítelkyně mi nechala vyrobit tričko s tygrem. Mám ho dodnes a hrdě ho nosím...doma:-)
    Myslím, že i ty ostatní seriály by se mi líbily víc než 90% dnešní produkce. Na to vsadím levej malíček:-)
    Týká se to i českých a slovenských seriálů - Nemocnice na kraji města, Tisícročná včela, My všichni školou povinní, Dobrá voda. Jasně. Byly plné patosu, velikosti prostého člověka, hrdinů z obyčejného lidu. Ale byly sakra o dost koukatelnější, než to co se točí dnes. Měly příběh, reálný postavy, emoce, napětí a děj který někam směřoval. Některé jsou na csfd úplně zdupané. Moc tomu nerozumím. Asi se vymykám:-)
  • A jéje tady někdo četl na novinkách článek o starých seriálech.
  • @Chmur Mam pocit, ze vtedy sa zli herci ani slaby scenar nedal zakryt efektnymi vybuchmi/maskami/exteriermi/pocitacovymi animaciami. Zostalo len hole herectvo, stare dobre remeslo. Na tom sa dalo stavat a ludia si to pamataju.
  • @Everett_Young: Nic jsem nečetl...Ale přečtu si ho...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nedávno jsme řešili nejděsivější věc, kterou jsme v dětství viděli. Pro mě to je jednoznačně večerníček Království květin s Lucií Vondráčkovou. Doteď si pamatuju, že jsem z toho měla noční můry a děsí mě smrtihlavové a slimáci. "Choroš pomož, dřevo oblož"
  • O toho starýho Robina Hooda jsem se bál, když jsem na to koukal jako malej toho ducha lesa Herma nebo jak se jmenoval ( měl hlavu jelena ) Nejlpší díl byl ten o těch čarodějnicích co hledali meč Robina. Dobrý byl taky o Templářích a samozřejmě poslední jak ho tam obkličují na tom pahorku a Robin je kosí šípama.
  • Robin Hood s Costnerem mě vždycky poslal smíchy na zem. Největší bijec ze všech je ČERNOCH? V době vlády Richarda I? To snad ne. Další věc byl dabing. Ať už naprosto idiotský překlad nebo hlasy samotné. A korunu všemu nasadil závěrečný boj s Šerifem kdy COstner jako největší hňup zakopne o lavičku, spadne ze schodů, zlomí si meč a ještě si rozbije hlavu o zeď.
  • Já mám tenhle film docela rád. Nic hlubokomyslné ale jako oddechovka celkem příjemná záležitost.
  • @Everett_Young Ja som to už hrozne dlho nevidel, ale šerifa si pamätám ako jedného z najslizskejších záporákov vôbec. :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Robin seriál s Praedem samozřejmě byl v dětství číslo 1, ale když jsem před časem viděl pár ukázek, asi bych to kromě hudby už nerozdejchal. Dětské lásky je někdy lépe nechat spát.

Costnerův Robin se mi líbil o dost méně, tam kraloval jedině Alan Rickman. Mariana měla těžký vrásky jako důkaz :)

Docela se mi líbil momentálně poslední od Scotta s Russelem Crowem (až na úplnej konec - Marianin útok s dětma si fakt mohli odpustit).
  • @Chmur z posledního dílu toho starého Robina jsem se vzpamatovávala dlouho. žrali jsme ho děsně.
  • Tak jízda na poníkách byla v bitvě na pobřeží bala fakt hrozná. Celkově mě ale přišlo, že ten příběh byl divně poskládanej - četl jsem že bylo hodně verzí scénaře a dost se měnil což bylo znát. Skoro jsem říka, l že kdyby se film jmenoval třeba lučištník místo Hooda bylo by to lepší. A hlavní záporák v Cosnerově Robinovi byl dobře zahraný - měl dobrý hlášky - K služebnícím - Ty se stav v deset a ty v jedenáct s přítelem
    upraveno 16. prosince 2012
    @derfel Problém byl, že původně měli točit film jménem Nottingham. Měla to být legenda naruby, historický thriller, kde šerif jako zástupce zákona a kladný hrdina vyšetřuje vraždy spáchané nepolapitelným lučištníkem.

Za scénář prej studio zaplatilo si 5 mega dolarů a všichni básnili o tom, jak skvělej je. Pak se začalo připravovat natáčení a najednou se někdo z hlavounů polekal, že publikum takhle pojatej film nepřijme a tak z toho udělali klasickýho Robina, byť (i když hodně vzdáleně) opřenýho o historický skutečnosti.

BYlo to asi dost narychlo, nicméně v prodloužený verzi to působí docela kompaktně. BTW jako přídavek po Robinovi není špatný si dát Ironclad (na některé české TV "vtipně" pojmenovaný jako Železná kláda :wall: ). Je to z období po vydání Magny Charty, terdy krátce po tom, co je v Robinovi, a i když film samotný je maximálně průměr (a celkem nudný průměr), je co se týče základního historickýho rámce docela přesnej.
  • Ironclad jsem viděl a nijka zvášť mě nezaujal ( a to přesto že mám rád historiský filmy ze středověku rád). Přišlo mě to jako zbytečně krvavý a místama dost přehnaná rubačka. Co jsem nechápal - mělo to dost vysoký hodnocení na čsfd ( teď už není tak vyskoký ale myslím že celkem dlouho bylo 90 %) což jsem vůbec nechápal
    Nevím, že to mělo vysoký hodnocení, ale ono pokud je to tak od 5 do deseti lidí, jsou to zpravidla hodnotitelé, co to neviděli :)

Jinak těch 65 % co to má teď je tak akorát.
    upraveno 17. prosince 2012
    Na Ironclad mi nevadily zbytečné rubačky, ale hlavní hrdinka - kam se hrabe Ygritte :D
    @Krisa :applause: =D
    @flanker.27 Já mám totiž pocit, že mi kus filmu uniklo, protože z romantické linky si pamatuju jen to, že ona po něm jde jak slepice po flusu - on ji pošle do háje - ona z něj serve oblečení - mají se strašně rádi. Proti tomu Ygritte vypadá jako stará romantická duše.
    @Krisa Už je to víc jak rok co jsem to viděl, takže detaily si nepamatuju, ale že byla nadržená jak říjná fena to teda jo. Ostatně co se divit, měla starýho opravdu starýho a teď vedle ní takovej borec s velkým - obouručákem :)

BTW jeden z mých oblíbených na csfd tu milostnou linku hezku shrnul: Rádoby romantická linka byla taky oko-lžící-vyklubávající, dala by se shrnout slovy "Jak si lady Isabel vydupala pozornost depresivního emo templáře".
    flanker.27 napsal(a):

takovej borec s velkým - obouručákem :)

Myslíš
    železnou kládou
    ? Já si naopak myslím že ten název se Primě moc povedl :D

Myslíš tenhle mečák? =D :twisted:

image
    @flanker.27 Jop. Akorát nikdy nechápu odhalenou mužnou hruď při předvádění smrtonosné zbraně.
    @Krisa To konzultuj s divačkami :)
    Ale prostě tenhle snímek vypovídá o milostné lince hodně :)
    flanker.27 napsal(a):

Ale prostě tenhle snímek vypovídá o milostné lince hodně :)

Tohle jsi neměl psát - až teď mi to došlo :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.