Jiní spisovatelé
Martin je lemra lína (omlouvám se všem, co si z něj udělali nedotknutelnou modlu), tak je možná čas pokecat i o jiných spisovatelích a jejich ságách. Vedle Zaklínače a Písně je mojí absolutní jedničkou série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Imassům jsou lidi (nebo spíš byli lidi) totálně volní, dokud nevybili Jaghuty, v knihách se však dále píše, že bojují i proti lidským tyranům. Ale nemůžou být taky všude, imho lidé se ukázali jako daleko tvrdší protivníci:) (z celého jednoho klanu se vrátila jen jedna Imasska, tuším že připlula na ledové kře..)
Tiste Andi jsou popisování taky jako tvorové, kterým je všecko jedno (hlavně ti staří) no a Anomander... ten vždycky hrál svou podivnou hru.
No a Osrik, ten je jako Annomander drak. A víš co draci dělají? Je jim to jedno. Ostatně, kolik století čekal Silchas Zmar na osvobození? Jak o něm sestry říkaly, on je víc drak než kdokoliv jiný. Ostatně, pro něj to bylo něco jako když pavouk zabil mouchu, i staří bohové jsou pro ně, Draky, jako děti.
Píše:
'More than any of us - more even than Anomandaris', she (Sheltatha Lore) said, (...) 'Silchas Ruin thinks... draconean. As cold, as calculating, as timeless'.
- Sheltatha Lore to Sukul Ankhadu
Kaladan Chmur, kdyby se naštval a uhodil kladívkem do země, pořádně, jak to umí jen on, jaksi by se ohnice probudila a s ní by zanikl veškerý život. Ale i tak, Kallor je srab. Je to ten typ člověka, co se vytahuje když může, strašně moc kecá o svých činnech, ale když je někdo mocnější než on, div neuteče, ale pak se mu snaží bodnout nůž do zad. Neustále tráven vnitřním ohněm, nebo spíš jedem? Touhou po pomstě, strachem z neúspěchu. Možná i ze smrti. Přeci jen, tolik století, co žije, kdyby ho nehnala vnitřní pomsta a strach, tak už by to dávno vzdal. Přeci nemůže dosáhnout nesmrtelnosti.
imho lidé se ukázali jako daleko tvrdší protivníci:) (z celého jednoho klanu se vrátila jen jedna Imasska, tuším že připlula na ledové kře..)
Taky jsem zvědavý co to je za lidi, když dokáží sejmout celej Imasskej klan. :-D Snad o tom jeden z autorů napíše nějakou knihu.
Taky jsem zvědavý co to je za lidi, když dokáží sejmout celej Imasskej klan. :-D Snad o tom jeden z autorů napíše nějakou knihu.
malazští sapéři
Anomander... ten vždycky hrál svou podivnou hru.
Přesto má syn noci zvláštní smysl pro rovnováhu a není mu cizí soucit. Vzpomeňte třeba jen na souboj u Dřevnova nebo v Darudžistánu.
Píše:
No a Osrik, ten je jako Annomander drak. A víš co draci dělají? Je jim to jedno. Ostatně, kolik století čekal Silchas Zmar na osvobození?
Nesouhlasím. Anomander, Korlat atd. jsou převtělenci. Někteří jsou krutí a lhostejní, ale mnozí ne. Cití lásku, lítost, soucit a zodpovědnost. Není jim lhostejné utrpení jiných.
Co myslis tim nezastavili jini mocni? Kletbu na nej nakonec museli uvalit az tri starsi bohove (Draconus, Nightchill, K'rul), to mi prijde jako zatracene mocna sebranka.
Možná že v době Kallora Velekrále ano, ale jinak vystupují v knihách jako stíny někdější moci. Spíš se mi libí řešení Anomandera, Segulehů, Karsy:-))Než proklít, radši zabít a je klid.
Btw. soucit u dřevnova? Mám pocit, že to byla právě ta Anomanderova hra se získáním spojenců v Darudžihistánu, tím, že se projeví jako nepřítel Říše.
Možná že v době Kallora Velekrále ano, ale jinak vystupují v knihách jako stíny někdější moci
Mno, K'rul má pod palcem veškerou lidksou magii a Draconus se momentálně rozmejšlí, jestli zničit svět. Akorád Nightchill je krapet ve svrabu.
Musím říct, že třeba z Kotiliona se stal docela solidní klaďas, alespoň oproti Měsíčním zahradám. Takovej ten případ boha, kterej svým ovečkám aktivně pomáhá a je s ním i solidní řeč.
Anomnader
Dassem
Whiskeyjack
Tehol/Bug (tiez ich pocitam za jedneho)
Sumar
fandim Malazanom, teda Lovcom Kosti a Palicom Mostov, nie cisarovne. Segulehovia su super. Aj Ruda Garda. Kallora nemam rad, je to arogantny ambiciozny *****
1) Kotilion
2) Ammanas
3) K'rul
4) Draconus
5) Osrik
Btw. soucit u dřevnova? Mám pocit, že to byla právě ta Anomanderova hra se získáním spojenců v Darudžihistánu, tím, že se projeví jako nepřítel Říše.
Anomander zasáhl, když Tayschrenn vypustil démony do vlastních řád. Tím pádem oslabil svou moc pro boj s Malažany. Jinak mu fandím už proto, že nemám rád rozpínavou Malazskou říši, zvláště její císařovnu Laseen. V Darudžistánu bojoval s pánem démonů. Dá se říct, že Dlouhý vlas zbavuje svět různých problémů a snaží se nastolit rovnováhu.
Jinak draci mi nepříjdou lhostejní, aspoň ne všichni.
Píše:
Mno, K'rul má pod palcem veškerou lidksou magii a Draconus se momentálně rozmejšlí, jestli zničit svět. Akorád Nightchill je krapet ve svrabu.
Z toho co jsem četl já a co si pamatuji, tak K´rul nic moc nepředvedl a Draconus je zakutej v Dragnipuru.
Píše:
Jaké je vaše TOP 5 bohů. Pokud necítíte náklonnost k 5 bohům, postačí i obyč. ascendenti. ;-)
1. Anomander - můj největší oblíbenec, je prostě cool:-)), navíc je to stvoření cítící zodpovědnost za svůj lid
2. Chmur - nese těžký břímě a přitom si neztěžuje
3. Špagát - celkme dobrák, strejda asasín
No a pak nevím ...K´rul není špatnej, Kilimandaros má něco do sebe...
Nemám rád např. Dvojčata, Chromýho, atd.
btw. K'rul nic nepředvedl? Co jisté informování Kruppeho? Část hry v přivedení Pana a Paní války? (vytvoření světa, zaplnil ji vzpomínkami Nezdolný štít šedých mečů) A pak taková maličkost jako je samotná existence chodeb (kteréžto jsou žilamy Krula)
a co Paran jako bůh? V moji TOPce určitě bude.
On ho už někdo uctívá? Jsem teprve u Lovců kostí, a byly zde náznaky, že k tomu dojde, ale že by tak brzo? Pokud je bůh, tak je jednoznačně u mě na prvním místě. :-D
Z toho co jsem četl já a co si pamatuji, tak K´rul nic moc nepředvedl a Draconus je zakutej v Dragnipuru.
Počkej na další díly...
Píše:
1. Anomander - můj největší oblíbenec, je prostě cool:-)), navíc je to stvoření cítící zodpovědnost za svůj lid
A přece nechce akceptovat uctívání svých následovníků, čímž je nechává bez duchovního vedení... Ale počkej na Toll the Hounds, tam se to dost točí okolo Tiste Andii.
Anomander
Dessembrae :-)
Kotilion
Kilmandaros
Gothos
Proč zrovna tahla neandrtálka?
Otazecka pro vas sectele: v jakem poradi bych mel cist pribehy Solomona Kanea od Roberta E. Howarda? V me e-knihovne jsem toho nalezl spoustu, ale bez uvedeneho poradi :-(
Solomona Kanea jsem nečetl, ale snad by mohl pomoct seznam jeho dílů na téhle adrese
pretoze sa mi paci ako si poradila so Scabandarim a ze isla riesit okupantov starsej chodby stinu. navyse mam rad priame charaktery
Nic proti ní. Já mám taky rád přímé charaktery. I když třeba Karsu nesnáším.