Jiní spisovatelé

upraveno 5. února 2011 v Rozličný pokec
Martin je lemra lína (omlouvám se všem, co si z něj udělali nedotknutelnou modlu), tak je možná čas pokecat i o jiných spisovatelích a jejich ságách. Vedle Zaklínače a Písně je mojí absolutní jedničkou série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona.
1235714

Komentáře

• upraveno 12. září 2010
    nezabil je najednou a ne nutně vlastnoručně. Ostatně císařská chodba je jeho svět, respektive kontinent, ze kterého se stala chodba.
  • upraveno 12. září 2010
    To vím, já jen měl za to, že celý kontinent nějak sešehl, nebo něco takového. Když tam dorazil K'rul se svými sourozenci, tak našli jen Kallora sedět na trůnu a popel a kosti všude kolem. Ostatně, takhle to v té chodbě vypadá doteď. :-)
  • upraveno 12. září 2010
    Zatím není původ Kallorovy moci dovysvětlený, stejně jako co se tehdy vlastně stalo. Erikson si to nechává buď na Chromého boha (desátý díl), nebo na nějaké budoucí knihy. Jinak o Jacuruku byl měl psát Esselmont nějakej samostatnej román/sérii, asi potom, co dopíše Stonewielder, kterej by se měl snad odehrávat na Korelu.
  • upraveno 12. září 2010
    Zvláštní, že Kallora nezastavili jiní mocní jako např. Imassové, Anomander, Osrik atd. V současnosti se zdá, že na spoustu acendentů nemá. A defakto je nepřímo zodpovědný za přivolání Chromáče. Mně Kallor připadá jako ubožák a sketa. Je fakt, že se vysmíval starším bohům, ale před Anomanderem nebo Chmurem měl stažený ocas.
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
    Co myslis tim nezastavili jini mocni? Kletbu na nej nakonec museli uvalit az tri starsi bohove (Draconus, Nightchill, K'rul), to mi prijde jako zatracene mocna sebranka. A pockejte na precteni Toll the Hounds, tam se Kallor ukaze v lepsim svetle...
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 12. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 13. září 2010
    no, on je pán balíčků, v klasických panteonech bych to pojmenoval jako "soudce". No a uctíváním? Svým způsobem celá armáda:)
  • upraveno 13. září 2010
    Se vším souhlasím, ale bůh potřebuje uctívatele, ne jen věrnou armádu. :-) Původní pán balíčku držeb se stal bohem, až když ho začali uctívat. Paran je možná ascendent, ale bůh z něj ještě není.
  • upraveno 13. září 2010
  • upraveno 14. září 2010
    To je pořád, počkejte na další díly, jenže to je skoro nesnesitelné! :-D Dobrá, 8. díl by snad měl ještě letos vyjít. A co 10., kdy ten vyjde? Doufám, že se zase potkáme s Ganoesem Paranem a Houfcem jednorukého, kteří odešli neznámo kam.
  • upraveno 14. září 2010
  • upraveno 14. září 2010
  • upraveno 14. září 2010
    pretoze sa mi paci ako si poradila so Scabandarim a ze isla riesit okupantov starsej chodby stinu. navyse mam rad priame charaktery
  • upraveno 16. září 2010
    Otazecka pro vas sectele: v jakem poradi bych mel cist pribehy Solomona Kanea od Roberta E. Howarda? V me e-knihovne jsem toho nalezl spoustu, ale bez uvedeneho poradi :-(
  • upraveno 16. září 2010
  • upraveno 16. září 2010
  • upraveno 16. září 2010
    Karsa mě štval akorát při jeho cestě k "dětem" u jezera. :-D Pak prošel dost radikální změnou a už je docela fajn, takovej klasickej conanovskej barbar. :-) PS. Neznáte nějaké obrázky ras v malazském světě? Třeba Jaghuti by mě zajímali, sice jsem si dokázal na základě popisu vytvořit jakous takous představu, ale nějak se nedokážu ztotožnit s faktem, že Jaghutka může mít krásný úsměv a přitom mít kly. :-D
  • upraveno 16. září 2010
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.