Jiní spisovatelé
Martin je lemra lína (omlouvám se všem, co si z něj udělali nedotknutelnou modlu), tak je možná čas pokecat i o jiných spisovatelích a jejich ságách. Vedle Zaklínače a Písně je mojí absolutní jedničkou série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jaghut je podle mého typický ork. Teda zjevem. Široký, statný, kly v hubě a hlavne pořádně zelený.
Ten obrázek, no, to musel být hladomor. Po celou existenci oné postavy.
btw. neviem ci budete suhlasit, ale podla mna najlepsia hlaska v knihach patri Iskaralovi:
Mogora: 'Sem tehotna'
Iskaral: 'Zabiju mezka ...' :D
Nebo tohle: "Mogoro, moje milá babizno, kde jsi?
Nadešla chvíle nouze nejvyšší. Chci sex! Dokonce i s tebou!" (to řekl, když na ně padaly ty ohnivé koule v Lovcích kostí) :-D
To jejich kočkování je vynikající. A ještě ten Iskaralův mezek.... jak mu přikázal postavit stan a rozdělat oheň, a on to doopravdy udělal. :-D :-D
Jo, Tehol je taky borec. Má parádní oblečení a přepychovou rezidenci. :-D
Stínupán zvedl ruku s dlouhými prsty, jež vyplnila většinu karty.
A zaťal ji v pěst. „Přesvědčím se,“ zapředl, „jestli ti rozumím.“
Prudce narovnal jeden prst. „Bezejmenní kreténi vypustí Dežima
Nebrála. Proč? Protože jsou kreténi. Dohonily je jejich vlastní lži, a
tak se potřebovali zbavit sluhy, který přece jen dělal, co po něm
chtěli, jenomže to dělal příliš dobře!“ Stínupánův hlas sílil a
stoupal. Objevil se druhý prst. „Potom se ty, pán kretén balíčku
draků, rozhodneš propustit degaroty, aby ses zbavil Dežima
Nebrála. Ale počkat, je to ještě lepší!“ Třetí prst. „Nějaký jiný
hnusák, potulující se po Sedmiměstí, právě zabil dva degaroty, a
možná je pořád nablízku a ocení pár dalších trofejí, které si může
pověsit za toho svého zatraceného koně!“ Nyní už přímo vřískal.
„A teď! Teď!“ Znovu zaťal ruku v pěst a zatřásl jí. „Chceš po mně,
abych do Sedmiměstí poslal ohaře stínu! Protože tomu červavému
ořechu, kterému říkáš mozek, konečně došlo, že degarotové Dežima
Nebrála obtěžovat nebudou, dokud nenajdou moje ohaře! A kdyby
je přišli hledat sem do mé říše, nic by je nezastavilo!“ Najednou se
zarazil, pěst znehybněla. Potom ve stále zmatenějším sledu zvedal
jednotlivé prsty. Zaprskal a šílená ruka zmizela. Šeptnutí:
„Naprostý génius. Proč mě to nenapadlo?“ Znovu zesílil hlas.
„Proč? Protože nejsem kretén!“
S tím zmizel z karty.
Dobre este bolo ked Iskaral nahadzal do rarakskeho mora rybicky aby mohol chodit na ryby prec od mogory. naco ona don nahadzal malych zralokov nech tie rybky vsetky pozeru :D. a ten mezek bude urcite nejaka imba, to nie je len tak postavit stan a uvarit veceru.
Iskaral je naopak mimořádně zábavný týpek a na rozdíl do Kruppeho není tak otravný...aspoň jak to vnímám já
ostatní mi ani tak nevadí, dokonce i Kallor (i když mě se zabitím Whiskeyjacka naštval) pro mě nepředstavuje takový problém.
DAKUJEM ZA INFO. nie som si istý kde sa diskusia zmenila na tazko spoileroidnu, ale tato info stoji za to. vzhladom na to, ze citam tretiu knihu, uz sa tesim :(
btw. spisovatelska uroven mierne stupla oproti mesacnym zahradam. mierne.
Z ras mi jsou nesympatičtí Liosané a Toblakajové
Nemám rád malazskou rozpínavost, takže fandím mnoha jejich odpůrcům. Ovšem i mezi Malažany jsou fajn postavy např. Ganoes Paran
SPOILER
Mathok se dobrovolně přidal ke Ganoesi Paranovi a Corab je teď vojákem u Lovců kostí, takže to s jejich ideály není zas tak ostré
KONEC SPOILERU
Malazská říše přenechává vládu u původních vládců, pouze provede čistku u všech pravděpodobných odpůrců, pouze zavede říšské právo (které je často mnohem mírnější než původní a podporuje obchod).
Jinak já chápu i ty tvoje argumenty. :-)
Jinak co si myslíte o událostech na kontinentě Assail? SPOILER Jak tam nějací lidé prakticky vyhladili jeden Imasský kmen, a to spíše jen tak, nijak se prý nepředřeli! KONEC SPOILERU Vzhledem k tomu, za jaké drsoně Imassové platí, je to docela výkon. :-) Teď se tam podle všeho vydala Stříbrná liška a možná tam šel i Paran se svým Houfcem (u něj doufám, že ho ještě do konce téhle ságy potkáme v nějaké větší roli). Možná by o událostech na tomto kontinentu mohl Erikson napsat nějakou tlustou bichli. :-D
Orouchovaný muž se usmál a uklonil se na pozdrav.
Lidé obraceli hlavy.
„Kurva,“ vyhrkl Rychlej Ben vedle asasína.
Kalam se zamračil. „Velemág Ben Adaefón Delat,“ pronesl tiše,
„pán dokonalýho stylu.“
Karsa - je to monstrum, i když i on už dostal nakládačku
Icarium - ve Vichru smrti předvedl, že když se rozhněvá, tak nastávají opravdu problémy...ale Trull mu celkem vzdoroval
První Seguleh - vzhledem k tomu co předvel třetí, musí být první pekelně ostrej týpek
Anomander - zatím zůstává neporažen, i když bojoval s ohaři stínu a pánem démonů
No a pak je tu tajemná ruda garda, která má mezi sebou zřejmě opravdy mistry meče, kteří mohou vzdorovat i Tiste Andii
Jako nejlepšího bojovníka bych viděl asi Dassema Ultora.