Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
11012141516

Komentáře

• upraveno 31. července 2012
    Mne pobavil výrok, že Penny je hloupá...kdyby Tyrionovi vadilo zrovna tohle, tak jak přišel k domkařovic dcerce Tyše a co teprve děvka s doktorátem Šae ? :-)) Obávám se, že v tom to nebude :-D
    Jo, to jsem si taky říkala. A zejména mu tahle skutečnost musela zásadně vadit u magistrovy otrokyně, s kterou prohodil všehovšudy čtyři věty .-)
    Nejsem si jistá, jak by se KTERÁKOLIV postava z písně uplatnila na současném trhu práce... Dany a Sansa by mohly být modelky, Bronn, Ohař a podobní klackové možná vyhazovači a ostatní šup k reálům do Tesca...
    Týno - myslím, že Davos by uplatnění našel - je snaživý a už se neučil číst :-D
    Brienne by mohla dělat wrestling :-D Nebo jeřábnici....ta holka se práce nebojí. Jaimie by pobíral invalidní důchod...
    Dany by byla super manželka. Vzala by si vás pro peníze (protože je žebračka) a zanášela by s Daariem. :-)
    To už je fakt lepší Sansa, která až zmoudří, mohla by mít kvality Catelyn.

Tyna: Někteří by mohli dělat manažery, třeba Theon anebo politiky - Malíček.
    ehm, uvažovat o Danny v ČR je... - no, jak to napsat... - hloupost?!
    Pochopitelně, že ta teorie, zdůrazňuji - teorie, by byla v aSoIaF, navíc to bereme jako fantazírování bláznů... - přetahovat do do reálu zavání bláznovstvím
    ;-)
    P.S. a kdyby tedy byla na Zemi, tak by, jakožto nejhezčí žena na světě, byla supermodelka a já manažer(palác i služebnictvo k tomu, pochopitelně)!
    :-)))
    P.P.S. ty požadavky na stáří v aSoIaF by vyplnilo služebnictvo a milenky
    :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. července 2012
    Stark z hor napsal(a):

Já bych byl s Danny šťastnej... - nic proti ní nemam, navíc je hezká(ten bonus navíc)

Mne príde moc pubertálna... A taká divná... Samozrejme, že by z toho vyrástla za tých pár rokov... Možno by som s ňou bol šťastný, ako kráľovná by bola docela dobrá... Ale niekedy sa správa divne... A hlavne má hlavu plnú Daaria...

To už by som bol šťastnejší aj s Shireen. Maličká mrzáčička, tú chcem za kráľovnú spolu s Branom (ten bude, samozrejme, kráľ)
    Everett Young napsal(a):

Svoa00: Ty jsi něco pila? Sansa? To je tak maximálně přítěž. I Aša Greyjoy by byla lepší než Sansa...

Sansa je podľa mňa milosrdná a dobrá ženština. Mám taký pocit, že je od Dany mladšia, ale niekedy mi to pripadá, že má rozumu viac. Hlavne Dany je v mnohých ohľadoch zbytočne horkokrvná a Sansa má zlatý jazyk. Ak by Sansa nebola zas tak úplne robot, bola by podľa mňa jednou z dobrých volieb.
    svoa00 napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Svoa00: Ty jsi něco pila? Sansa? To je tak maximálně přítěž. I Aša Greyjoy by byla lepší než Sansa...

Kdepak, uvažuju jako chlap. Většina nestojí o bojovný princezny jako Aša, Dacey nebo Arya.
    Ak sa spojí krása so silou, je to skvelé - viď Dacey :)
    Chmur napsal(a):

Já ji budu věrný i když bude bez draků a chudá pro její fyzické a duševní vlastnosti a pro utrpení, který si musela v životě vystát. Navíc je to jediná právoplatná dědička trůnu. :-)

Akonáhle sa začne vojna, nič ako dedič neexistuje - sú len uchvatitelia a bývalý vlastník/nárokovateľ. Ak má byť Dany dedička trónu, prečo nemôže byť Stark Kráľ Severu - veď nimi boli. Prečo znova nemáme Kráľov Údolia a Kráľov Trojzubca? Pretože ich Aegon dobyl :) A rovnako dobyl aj Robert trón, takže situácia o dedičovi je diskutabilná.
    Tyna napsal(a):

Dacey je mrtvá, ne?

Rana do môjho utrápeného chorého srdca :( Si krutá, takto to pripomínať :'( *fňuk*
    Stark z hor napsal(a):

Jarla napsal(a):

S Daenerys šťastný :-D Ona je prostě takový rodinný typ - ženuška, co když vezme domácnost do svých rukou, tak mužíčka čekají zlaté časy ve formě chutné krmě, empatického rozhovoru, pochopení pro jeho slabůstky a zájmy, vyžehlené košile a natřepaný polštář :-D

No fuj, to zní jako nuda... - zatím preferuju cestování(splňovala by), dobrodružství(ok), sport(řekl bych, že snad taky ok), k tomu má bonus krásy a peněz, co víc si přát..
    A kdybych, čistě hypoteticky, byl s Danny, tak bysme ještě 10-15 let řádili a pak se usadili v přestavěnym Letohradu, zplodili děti, jako pobočník by byl někdo schopnej v klidu vést řísi (ahoj Davosi, Manderly nebo Tyrione) a řádilo by se vesele dál...
    ;)
    Ty Enjoyer.... S trónom prichádzajú zodpovednosti, ak ho nechceš, neber si Dany :P
    Stark z hor napsal(a):

No jasně, že by cestovala... - občas bysme zabavili majetek, případně popravili nějakýho neposlušnýho lorda, aby si ženuška připomněla chuť moci(a tedy byla spokojená) a cestovali vesele dál, prostě pohoda...
    Tyna: stále lépe a ještě lépe, Tvoje názory jsou názory velice rozumné slečny
    ;-)

Popravili neposlušného lorda? Och, si krutý a nemilosrdný. Ak by to bol nebezpečný uchvatiteľ a zradca formátu Tywin (tu myslené krutý a nečestný pako), Roose, Walder - tak by som ich ešte oživoval, aby som ich zabil znova, ale inak :P

------------------------
    Jarla: :D Manželská poradňa: ,,Chce ma len kvôli mojim drakom!!!" ,,No a?" Poradca: ,,Ehm... Keď pôjdete na koniec chodby a doľava, je tam psychiatria, myslím si, že tam vám pomôžu lepšie."
    No moment - uvažovat o postavách jako partnerech jasně staví před otázku jestli ve světě tam nebo tady, takže proč hloupost :-)) Rozebíráme-li charaktery, tak je třeba přihlédnout k aspektům naší strany, no ne ?

Nejhezčí žena na světě ? To jsme v knize nečetla - kde se to píše ?

A opět - nechceš si vzít raději její služku ? Mluvíme tu o osobě Daenerys, kterou by sis vzal - s jejím charakterem vnějším i vnitřním a žil s ní v tomto světě v této zemi (ne draci a služky z jiné dimenze nepropašuješ).
    Jarla napsal(a):

Týno - myslím, že Davos by uplatnění našel - je snaživý a už se neučil číst :-D
    Brienne by mohla dělat wrestling :-D Nebo jeřábnici....ta holka se práce nebojí. Jaimie by pobíral invalidní důchod...

.D Jaime by mal ako profesiu zabíjanie prezidentov

A čo Varys? :D Ten by bol tkáč... Alebo návrhár.. Nová kabelka značky Lady Varys

Varamyr s Orellom a Branom by pracovali v chovprodukte :D
    Teda, já kdybych volila řekněme kamarádku, tak by se mi Dany líbila. I za královnu má můj hlas :-)
    Jaimie by pobíral invalidní důchod...
    A krakatice by platili železnou cenu (ve sběrně druhotných surovin:-))))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    tak by, jakožto nejhezčí žena na světě
    Ještě že neexistuje jedinej univerzální vkus a můžu si odplivnout do příkopu :)

Jinak je to zajímavá debata, kde by se kdo uplatnil, i když u řady mužských představitelů by to asi skončilo u "šup s nima do cizinecký legie" :)
    Tyna napsal(a):

Teda, já kdybych volila řekněme kamarádku, tak by se mi Dany líbila. I za královnu má můj hlas :-)

Jaimie by pobíral invalidní důchod...
    A krakatice by platili železnou cenu (ve sběrně druhotných surovin:-))))
    :D :D Alebo by to boli, tí... Ako to vravela Jarla.. krytozoologovia či čo? :D

BTW: čo takto založiť nový topič "Kde by sa uplatnili u nás?" :) Alebo čosi také...
    Kryptozoolog by byl Wun Wun: "Jsem si jist, že mamuti nevyhynuli. Sám jsem na jednom jezdil..." :D
    keď už sme u toho kedy to majster prehnal, som jediný komu sa nezdá, že by sa zlato roztopilo v kotli v ktorom s varí maso?
    Jaqen napsal(a):

keď už sme u toho kedy to majster prehnal, som jediný komu sa nezdá, že by sa zlato roztopilo v kotli v ktorom s varí maso?

Určite by to trvalo troška dlhšie, kým by sa dosiahlo požadovaného vyhriatia a výmene tepla až do bodu, kedy sa zlato topí, ale bavilo by ťa čítať kapitolu: ,,Viserys začal hrať kocky s jedným z Dothrakov, pretože ako tak kľačal tritiu hodinu, už ho to nebavilo."
    To by se teda neroztopilo. Je to chyba. Nebo to nebylo zlato, ale cín nebo něco takového.
    Mi přijde divné, že Dany celý život žije ve slunném prostředí (a poslední 2-3 roky venku na slunku) a ani se neopálí :D.
    Kdyby se Dany spálila od slunka, pak by to byla chyba ;)
    Nemusí se spálit. Stačí aby chytla barvu. :D
    Třeba Drogo koupil plastovou korunu od zlých Romthraků, kteří mu nakecali, že je to zlato. :)
    Teplota tání zlata je něco přes tisíc stupňů....to by museli pod tyglíkem fest zahajcovat :-))
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ve světě kde poletujou draci, oživujou se mrtvoly, lidé se vtělují do zvířat a pobíhají tam mamuti mě opravdu trápi nereálná teplota tání zlata....
    Jarla: no, to mě vůbec nenapadlo, já uvažoval o světě "tam", ptž dost postav, a zrovna třeba Danny je toho zářnym příkladem, má x vlastností s tim spojených a dost blbě se o nich uvažuje bez toho...
    Ale dobře - oprostili-li bysme Danny od těch vlastností navíc, tak by přišla pravděpodobně blondýka s tmavěmodrýma očima (i tak supermodelka alá Amber Heard, já manažer - takže na ten palác se služebnictvem bysme zase měli)
    A pokud neoprostíme, tak světovláda to jistí
    Thorare - to je věc názorů - asi jako Sheldon Cooper, když polemizuje s ostatními, že superman nemůže chytit LOjs Lejnovou metr nad zemí, páč by se rozpadla na tři kusy. Fantasy a ski-fi světy přijímám, ale fyzikální a přírodní zákony, stejně jako matematické - to je něco jiného :-)
    Ono je docela žádoucí, když je autor dodržuje. Kdyby je totiž nedodržoval, tak by za chvilku mohl tvrdit ledacos a byl by to holý nesmysl a ne literatura. Takže odsuď - pocuď. Když tam autor narafičí třeba dvě Slunce - proč ne - dvojhvězdy jsou naprosto běžné. Změní-li autor nějaký fyzikální zákon, očekává se, že ho patřičně vysvětlí. A nebo na tom přímo založí zápletku jako to udělal Asimov ve vynikajícím ski-fi "...ani sami bohové".
    A proto - je třeba dodržovat základní kauzalitu.
    Pak by totiž mohlo docházet k takovým přehmatům, že se čtenář někde ve dvou třetinách románu dozví, že jabko nedopadlo z okna proto, že tam nefunguje gravitace a nebo světelné spektrum postrádá červenou barvu či dokonce v ovzduší chybí kyslík a nahradzuje ho chlorovodík. Všechny tyto údaje zásadně ovlivňují zápletku, a proto je třeba na ně čtenáře upozornit zkraje, aby s nimi počítali a hlavně - nezapomenout, že když stanoví fakt "všechno červené ovoce je jedovaté" nebo "každý modrooký je čaroděj" - musí si to pamatovat hlavně sám autor (to první si teda Goodkind nezapamatoval, zatímco to druhé Francová ano).
    No jedinou ženu z Písně použitelnou pro život tam i tady vidím Ygritte. Jinak od Martinových ženských postav úprkem vprk.
    ake je vlastne casove rozpetie medzi Hrou a Tancom? Kazda kniha je myslim jeden rok alebo tak nejak, či?
    Jarla, ano, ale tohle je taková banalitka že mi to žíly opravdu nerve :-)
    Jaqen napsal(a):

ake je vlastne casove rozpetie medzi Hrou a Tancom? Kazda kniha je myslim jeden rok alebo tak nejak, či?

Tři roky. Nedávno se to někde počítalo na Arye- 8-11.
    Stark z hor napsal(a):

Jarla: no, to mě vůbec nenapadlo, já uvažoval o světě "tam", ptž dost postav, a zrovna třeba Danny je toho zářnym příkladem, má x vlastností s tim spojených a dost blbě se o nich uvažuje bez toho...
    Ale dobře - oprostili-li bysme Danny od těch vlastností navíc, tak by přišla pravděpodobně blondýka s tmavěmodrýma očima (i tak supermodelka alá Amber Heard, já manažer - takže na ten palác se služebnictvem bysme zase měli)
    A pokud neoprostíme, tak světovláda to jistí

Branže špičkových modelek je tvrdý chleba....ty bys jako manažer skončil brzy s kudlou v zádech od konkurence a ona by měla na vybranou přejít k jinému manažerovi, kyselinu do ksichtu nebo něco stejně příjemného...navíc cesta modelek ke slávě vede přes mnohé a mnohé postele. Nezavidím jim ani trochu. Odměnou jim je zničený metabolismus a velmi pravděpodobná závislost na nějaké droze.
    Pokud by nedělala špičkovou modelku této kategorie, tak by to mohla mít leda na vedlejšák. Na paláce zapomeň.
    Divím se, že u té debaty o ideální manželce nikdo nezmínil Catelyn. Já si nemůžu pomoct, ale zrovna ona mi připadá celkem perfektní. (Narozdíl od takové Dany nebo snad Aryi!)
    ano Catelyn by bola vyhovujuca ale jej hlášky voči Jonovi (mal si namiesta Brana spadnúť ty) ju učinily menej žiaducou
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.