Kdy to mistr přehnal
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
já bych ho asi pustila taky
Jak řekl jamie Cersei: "Matky. Všechny jste šílené. Porody vám deformují mysl."
Ale byl i otec. Nechtěl ho nechat popravit. A furt to byl Lannister, sehnal mu jako důstojné sídlo Zimohrad.
Navíc si uvědomte, že byl 20 let v KL, zatímco mu rostly děti, on je de facto až zas tak nevychovával...
A co se Cat týče - to bude asi jiným uvažováním mužů a žen, jak tak na to koukám...
zatímco my považujeme Catelyn za slípku, co svým totálně šíleným jednáním hodně způsobila pád Robba, tak slečny, ženy považují její jednání za typický příklad skvělého mateřského pudu a lidství a tím pádem tleskají (jestli to správně chápu)
no, to se holt asi neshodnem, ale aspoň už chápu, proč ženy doporučují do partnerství Catelyn, zatímco většina z nás ji zuřivě odmítá...
(nemyslím jen zde, ale pár známých, co to čte, pro ni taky nemá moc lichotivých označení)
:-)
Tyna: Prej sehnal Tyrionovi Zimohrad :D Seveřani si dovolují nesouhlasit, už jsem ale několikrát zmiňovala, že tohle Tywin vůbec nechápal.
;)
Já proti Cat v podstatě nic nemám. Její chování chápu, ale to neznamená, že to bylo zrovna chytré.
Ale zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby při obléhání Řekotočí měl Brynden Tully ještě Jaimeho pod zámkem. Jestli by ho při (úspěšném) útoku na hrad dal popravit.
1) Poradila Nedovi, ať jde do Králova přístaviště (nuž ano, mohla za ta léta vědět, že manžel je trouba, co si nechá useknout hlavu)
2) Nechovala se hezky k Jonovi (eeee, není telepatka, neviděla mu do hlavy jako my a neviděla jaký je to uberklaďák, logicky se bála scénáře Domeric Ramsey, a taky)
3) neprohlídla Malíčka (a kdo ano?)
4) Zajala Tyriona (kdo by to neudělal, když jí její nejlepší kamarád prozradil, že si objednal vraždu jejího syna)
5) Pustila Jamieho (pardon, že nejedná úplně logicky někdo, kdo právě zjistil, že jeho zraněnému a tříletému synovi, které nechal doma samotné, usekl hlavu někdo, koho považovali za přítele)
mezitím zachránila Branovi život, doručila Nedovi zprávu, vyjednala Robbovi sňatek, vyjednávala s Renlym a sehnala si Brienne
Hodnotit chyby Cat je typické "po bitvě každý generálem". To už mi připadá hloupější geniálnístratég Tywin, který za víc než dvacet let nestačil poznat svého syna a skončil se šípem v břiše.
Já bych si na něj vsadila :-)
Jestli byla něco chyba, tak odejít k Lyse. Jenže to zas Cat nemohla vědět, že se sestra zbláznila. na Sever by to nestihla, ale mohla se stočit k Řekotočí.
GRRM ji provedl pěkně trnitou cestou. To jen my teď vidíme její chyby. Generálové po bitvě...