Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
11011121315

Komentáře

• upraveno 1. srpna 2012
    Děkuji svoa00, nicméně já tím jejím činem byl zděšen v ten okamžik. Ono je trošku jiné, když nechám svému muži čas na přípravu a něco jiného je, když rozzuřím lidi, kterými je obklopen. A vůbec mi nešlo o Tywina, ale o Jaimeho a Cersei. Copak provedl Jaime netřeba připomínat, že...
    Ano, jednala v afektu, ale především jednala hloupě!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

Branislav 'Gepeto': Tyrion by si moh říkat pán Zimohradu a dokonce by si tam nakonec moh hřát zadek. Nebyl by to víc než titul, když by ho nepřijali seveřnský lordi a to by nepřijali. Třeba Jan Lucemburský byl taky "polský král".

No, áno, to je druhá strana mince. Ale tak Tyrion má dobrý jazyk a podľa mňa, hoci sa snaží byť levom, je to dobrý človek, Mormont je severan a pri tom sa s Tyrionom vedel zhodnúť - keby bol Mormont stále pánom Medvedieho ostrova, minimálne ten by Tyrion mal. Síce ostatní veria len Starkom -_- A ja ich chápem...
    upraveno 1. srpna 2012
    Tyna napsal(a):

Ja byť Tyrionom tak to prijímem a ešte si nechám hovoriť Ľadový lev :D
    já taky .-) A ještě bych Sanse být Tyrionem navrhl, že naši synové mohou nést jméno Stark. Získala bych si Sever, teda ne já, Tyrion, on by to uměl, a zbytek famílie by dostal psotník.
    No, ak by to Tyrion ujdenal, tak by sa severanskí lordi nemuseli pokloniť jemu, ale jeho synovi Starkovi .) Tož pravda... A síce by ten syn mal krv leva, mal by krv zlovlka - Sansi...
  • upraveno 1. srpna 2012
    Myslíš, že by zvládnul získat si seveřany po tom, že jeho rod stál za smrtí jejich lorda, jeho ženy, jeho syna i jejich vlastních příbuzných... Jo, kdyby se Tyrion modlil k starým i novým bohům, tak by na Zimohradě vydržel možná i dva týdny :D
    No Boltonovi se daří vládnout, ačkoliv jeho rod stál za vraždou krále severu a příbuzných většiny lordů, kteří ho uznávají... Já bych Tyrionovi věřila. Ale je fakt, že bych na ten Sever přišla asi už se Sansiným potomkem, ideálně synem. jinak by se mohl objevit nějaký nadšený kandidát na manžela.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': A do erbu by si dal ten imaginární syn dal půlenýho lva a zlovka, ne? :D Sakra, nějak se mi zvedá žaludek. Kdyby byla Sansa co proto, tak se postará o to, aby žádný dítě nebylo, zbavila by se Tyriona, jakmile by se dostali na Zimohrad, a vládla by sama ;)
  • upraveno 1. srpna 2012
    skelet: Promiň, ale já ti nevěřím, že bys nechal utéct vraha svého syna.

upraveno 1. srpna 2012
    skelet napsal(a):

Děkuji svoa00, nicméně já tím jejím činem byl zděšen v ten okamžik. Ono je trošku jiné, když nechám svému muži čas na přípravu a něco jiného je, když rozzuřím lidi, kterými je obklopen. A vůbec mi nešlo o Tywina, ale o Jaimeho a Cersei. Copak provedl Jaime netřeba připomínat, že...
    Ano, jednala v afektu, ale především jednala hloupě!

Vieš, čitateľ, Catelyn nemala akurát vtedy pri sebe knihu, aby si mohla prečítať Tyrionove kapitoly a vidieť mu do hlavy.

Ona nevedela, aký Tyrion skutočne je. Poznala ho len chvíľu a ak na ňu aj dal dobrý dojem, bola by hlúpa keby si hneď začala myslieť, že to znamená, že je dobrý (síce on je, ale Cat nemohla robiť závery rýchlo). Preto chápem, že verila Malíčkovi, že Tyrion mal čosi spoločné so smrťou jej syna. Spoj si to ešte s týmto vzhľadom Tyriona. Ty by si tej príšere veril? Keby si mu nevidel do hlavy?
  • upraveno 1. srpna 2012
    Tyna napsal(a):

Myslíš, že by zvládnul získat si seveřany po tom, že jeho rod stál za smrtí jejich lorda, jeho ženy, jeho syna i jejich vlastních příbuzných... Jo, kdyby se Tyrion modlil k starým i novým bohům, tak by na Zimohradě vydržel možná i dva týdny :D
    No Boltonovi se daří vládnout, ačkoliv jeho rod stál za vraždou krále severu a příbuzných většiny lordů, kteří ho uznávají... Já bych Tyrionovi věřila. Ale je fakt, že bych na ten Sever přišla asi už se Sansiným potomkem, ideálně synem. jinak by se mohl objevit nějaký nadšený kandidát na manžela.
    Mno, oni nevědí, jakou roli hrál Bolton při RW, jenom to, že to přeběhlík. O tom, jak se mu daří vládnout, bych pochybovala. Sám ví, že i ti, co se k němu přidali, mu klidně vrazí kudlu do zad. IMHO ze Zimohradu už neodejde.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Vieš, čitateľ, Catelyn nemala akurát vtedy pri sebe knihu, aby si mohla prečítať Tyrionove kapitoly a vidieť mu do hlavy.
    :-)
  • upraveno 1. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

Chmur napsal(a):

Tywin je pragmatik.
    Je pragmatik, ale je i otec.
    Proto chtěl svoji dceru přes její protesty znova provdat nebo Tyrionovi spal s milenkou ;)
    Zrovna provdání cersei bych Tywinovi nevyčítala: a) bylo to v té době normální, b) Cersei potřebuje pevnou ruku jako prase drbání. Spíš bych se bála, že Cersei dožene svého muže k sebevraždě.
  • upraveno 1. srpna 2012
    brbr: Já mu přece nic nevyčítám (když Cersei trpí, je mi dobře :)), ale projev milujícího otce to teda fakt není. Tak jsem to myslela.
  • upraveno 1. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

brbr: Já mu přece nic nevyčítám (když Cersei trpí, je mi dobře :)), ale projev milujícího otce to teda fakt není. Tak jsem to myslela.

Doran chtěl taky provdat Ariannu, atd.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Tyna: to že bych se zachoval stejně neznamená, že bych se nezachoval hloupě. ;)

Gepeto: nepotřebuji znát Tyrionovi kapitoly, ale stačí vědět, čí byl Tyrion bratr, byl bratr královny. Tedy není to žádný hejpočkej, kterého si můžu zajímat jak chci. Ostatně ani sama Cat to neměla v úmyslu, dokud do ní Tyrion nezačal šťourat.
    upraveno 1. srpna 2012
    skelet napsal(a):

Tyna: to že bych se zachoval stejně neznamená, že bych se nezachoval hloupě. ;)

Gepeto: nepotřebuji znát Tyrionovi kapitoly, ale stačí vědět, čí byl Tyrion bratr, byl bratr královny. Tedy není to žádný hejpočkej, kterého si můžu zajímat jak chci. Ostatně ani sama Cat to neměla v úmyslu, dokud do ní Tyrion nezačal šťourat.

Okej, tak inak.

Cat nemá knihu, nevie, čo sa deje v KL. Myslí si, že Robert je OK, teda je stále kráľ. Verila, že keby sa to dozvedeli, tak to Robert pochopí - ak by mu Ned vysvetlil, že to ,,prikázal", pretože je možné, že si objednal jeho vraždu - a vyrieši to inak. Cat nemohla riskovať to, že by Tyriona zachránila jeho sestra Cersei (teda opätovne nevedela, aký silný vzťah majú)
  • upraveno 1. srpna 2012
    No vidíš, já taky vycházím z toho, že Cat nemá knihu, a přesto si myslím, že to byl hloupý čin :-)
  • upraveno 1. srpna 2012
    skelet: když šlápneš do prázdna, prostě spadneš... je to možná hloupé, ale je to to, co se stane

Když potkáš domnělého vraha svého milovaného syna, prostě ho nenecháš odejít. Pokud je to hloupé, jsou hloupé všechny postavy písně, které mají rády své děti, ne jen Cat.
    upraveno 1. srpna 2012
    Tak, dobre, uzavrime to tak, že ty by si bol asi voči svojím deťom ľahostajný :)

Ja by som ho možno zajal, ale šiel s ním do Riverrunu. Na Orlie hniezdo by sa mi liezť nechcelo, Sever je ďaleko. A rozhodne by som sa k nemu nechoval zle, teda nebol by v bavlnke, ale bol by to taký ,,Zverenec". Tam by som ho umiestnil a vysvetlil mu svoje dôvody, následne odoslal havrana do KL. Viem, že teraz sa mi to dobre hodnotí, nehovorím to naisto, určite by to bolo iné priamo to žiť, ale táto cesta by sa mi zdala racionálna. Radšej za otcom než za sestrou :)
  • upraveno 1. srpna 2012
    Tak Cat před ním chtěla zůstat nepoznána, pokud si dobře pamatuju. Nevykřikla "chopte se ho!" hned jak ho uviděla. To vykřikla až po nějaké době co si s ní Tyrion chtěl popovídat .-)
    upraveno 1. srpna 2012
    skelet napsal(a):

Tak Cat před ním chtěla zůstat nepoznána, pokud si dobře pamatuju. Nevykřikla "chopte se ho!" hned jak ho uviděla. To vykřikla až po nějaké době co si s ní Tyrion chtěl popovídat .-)

To len dokazuje, že nie je úplne hlúpa. Chcela sa mu vyhnúť, ale keď už ju spoznal, využila príležitosti, pretože sa bála, čo si Tyrion pomyslí (vie to. Prišla to vypátrať. Nesmie to povedť Robertovi!) a čo spraví :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. srpna 2012
    Hlavně zapomínáte, že Catelyn vezla na sever Nedovy příkazy, aby se jeho vazalové v tajnosti přichystali na případnou válku. Nikdo neměl vědět, že byla v Králově přístavišti. Zajala Tyriona nejen jako vraha svého syna, ale zároveň jako nepřítele koruny, protože v té době byla přesvědčená, že Lannisterové stojí za vraždou Jona Arryna a že kují pikle i proti králi. Zajetí Tyriona bylo v tomhle případě s jejími vědomostmi víc než logické.
    upraveno 1. srpna 2012
    btw - se zajatým Tyrionem měla jet do Řekotočí jako proč? Aby to Tywin neměl tak daleko, až si pro něj pojede?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. srpna 2012
    Tyrion na ZImohradu:
    Roose Bolton: Lorde Tyrione, nechtěl by ses stavit na Hrůzově na hostině?
    Tyrion: A co bude k jídlu?
    Roose: T-R-P-A-S-L-Í-K
    Tyrion: Ty jsi říkal trpaslík?
    Roose: Ne neřikal jsem trpaslík.

(kdo nepoznal tak se jedná o přepis Barneyho z HIMYM scéna hadi v hotelu)
    upraveno 1. srpna 2012
    Nevada napsal(a):

btw - se zajatým Tyrionem měla jet do Řekotočí jako proč? Aby to Tywin neměl tak daleko, až si pro něj pojede?

Nie, nemám rád výšky :D A opätovne, nie že by som chcel hodnotiť ako generál po botike a nie žeby Cat mhola vedieť, že Lysa je šialená, ale prosto ja by som sa bál odovzdať Lannistera do rúk niekomu, kto ich má tak rád, hlavne keď ptrebujem toho Lannistera zatiaľ živého.. Je pravda, že Cat nevedela, že Lysa sa zachová tak, ako sa zachovala, ale... Nu... Prosto ja by som sa šetkým držal od Lysy ďalej ./
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': Ale Cat přece nemohla vědět, že jí její mladší sestra (doufám, že Lysa je opravdu mladší) nepodpoří a půjde proti ní...
    upraveno 1. srpna 2012

Nevada napsal(a):

Nie, nemám rád výšky :D A opätovne, nie že by som chcel hodnotiť ako generál po botike a nie žeby Cat mhola vedieť, že Lysa je šialená, ale prosto ja by som sa bál odovzdať Lannistera do rúk niekomu, kto ich má tak rád, hlavne keď ptrebujem toho Lannistera zatiaľ živého.. Je pravda, že Cat nevedela, že Lysa sa zachová tak, ako sa zachovala, ale... Nu... Prosto ja by som sa šetkým držal od Lysy ďalej ./
    Proč by ses držel dál od své mladší sestry, která tě varovala před spiknutím Lannisterů?
    Catelyn navíc neměla v úmyslu nechat Tyriona v Údolí soudit. Toho se Lysa chopila iniciativně sama. Původně obviňovala královnu, až když měla Skřeta v rukou, tak najednou změnila názor.
    upraveno 1. srpna 2012
    Nevada napsal(a):

Nevada napsal(a):

Proč by ses držel dál od své mladší sestry, která tě varovala před spiknutím Lannisterů?
    Catelyn navíc neměla v úmyslu nechat Tyriona v Údolí soudit. Toho se Lysa chopila iniciativně sama. Původně obviňovala královnu, až když měla Skřeta v rukou, tak najednou změnila názor.
    Hovorím, že prosto mne Lysa podľa opisu prišla šialená už zamlada... Ale pravda, v danej situácií... Fakt sa neodvažujem teraz presne hodnotiť, ono keď si predstavím, že by ma mladšia sestra varovala o spiknutí... Fakt teraz neviem... Snažím sa do toho vžiť, ale ono, mňa už pri tom dopise napadlo, že Lysa asi len tak nenechá Lannistera dlho v zajatí, ale ho nepremýšľajúc odkrágľuje... Prosto taký divný pocit... Ktorý Cat asi nemala :/
  • upraveno 1. srpna 2012
    Gepeto: preco Ti prisla sialena uz zamlada?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': Máš sourozence? Ono není tak jednoduché si připustit, že vlastní sourozenec (a zvlášť mladší) je magor (v dospělosti byla Lysa už totální magor, což se přehlídnout nedalo, ale zamlada moc projevů imho neměla - to až po tolika potratech)
    upraveno 1. srpna 2012
    Krisa napsal(a):

Branislav 'Gepeto': Máš sourozence? Ono není tak jednoduché si připustit, že vlastní sourozenec (a zvlášť mladší) je magor (v dospělosti byla Lysa už totální magor, což se přehlídnout nedalo, ale zamlada moc projevů imho neměla - to až po tolika potratech)

Mám štyri staršie sestry, najstaršia je IMHO egoistická a myslí viacej na seba, no na druhú stranu sa stará o domácnosť, stredná je dosť prelietavá, navyše má neusporiadaný život (vystriedala niekoľko malých povolaní v baroch a pod., za chvíľu jej do životopisu nebude ani stačiť kolónka predchádzajúce povolania a bude to musieť dať an samostatnom papieri), má priateľa, ktorého vraj miluje, ale podľa mňa ni poriadne nevie, čo je to skutočná láska (niekedy sa s ním porozpráva, zloží telefón a začne nadávať, čo zase urobil a aký je to debil, ale hlavná vec, že je to jej lásočka) a pritom nepohne riadne ani prstom a najmladšia je pracovitá, tolerantná, so zmyslom pre humor.

Ja sa nebojím priznať, že dve najstaršie sestry nie sú podľa môjho gusta a ak by boli šialené, tak by som si to priznal. Asi preto, že oni dedili gény z otcovho taniera.

Najviac si rozumiem s najmladšiou sestrou (tá teraz ukončila strednú, takže cca 3 roky staršia odomňa), pretože je voči ostatným tolerantná, pracovitá, má zmysel pre humor, dakedy je to motovidlo, na ktorom sa zabávam a normálne si s ňou rozumiem a to asi preto, že my dvaja sme dedili gény zase z matkinho taniera.

Takže? :D
    Hildegarda napsal(a):

Gepeto: preco Ti prisla sialena uz zamlada?

Lebo bola po uši zamilovaná do malíčka a kašľala na všetko, chcela byť len s ním a ním a pri tom to bola skôr fanatická láska... Chápem lásku aká bola trebárs medzi Nedom a Cat, dokonca aj tú, ktorá bola medzi Jaimem a Cersei... Ale Lysa bola prosto uhodená :/
  • upraveno 1. srpna 2012
    Gepeto, aj ty raz budes sialeny :)
    Vsetci sme si tym presli
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.