Kdy to mistr přehnal
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Edit: jak jsem psal, pro mě asi jediná možnost je Ygritte, jinak Martin pro mě nenapsal žádnou sympatickou ženskou postavu.
Ano, Cat byla napsána jako milující matka a ideální manželka. Ale ideály moc netáhnou.
Za sebe bych u ní vedle určitý hřejivosti asi postrádal schopnost bejt nad věcí a smysl pro humor. Resp. se jako o chladnym mluví o Nedovi, ale mě tak někdy přišla spíš Cat :) Nicméně bych jí velmi pravděpodobně vedle sebe snesl.
:-)
ale budeme-li hrát tu hru dál :-) tak bych se jejím manažerem a partnerem stal až poté, co by, dejme tomu v 18, dosáhla absolutní špičky, už by se nemusela snažit, naopak by byla zvána - a já bych byl ten manažer s kudlou v ruce...
;)
A co se týče toho, jestli mu věřil - no, podle mě nevěřil:
„Joffrey není ze semene mého bratra,“ vyhrkl Stannis neomaleně. „Ani Tommen. Jsou to bastardi. To děvče taky. Všechno jsou to nemanželské děti narozené z krvesmilstva.“
Že by Cersei byla takový blázen? Catelyn byla ohromena do němoty.
„Není to sladký příběh, moje paní?“ zeptal se Renly. „Tábořil jsem na Parožnatém vrchu, když lord Tarly obdržel tento jeho dopis, a musím říct, že mi vyrazil dech.“ Usmál se na svého bratra. „Nikdy jsem si nemyslel, že jsi tak mazaný, Stannisi. Kdyby to byla pravda, skutečně bys byl Robertovým dědicem.“
Renly pokrčil rameny. „Aťsi tomu tak je. Uznávám, že Stannis nikdy nebyl tím nejmilovanějším z bratrů. Myslíš, že ten jeho příběh je pravdivý? Pokud je Joffrey Králokatovým bas -“
„- pak je tvůj bratr zákonným dědicem,“ skočila mu Catelyn do řeči.
no a Catelyn - od startu mi přišla jako "blbka", v politice slon v porcelánu. A s tim Jaimem to pohnojila totálně... - ztratila Jaimeho, navíc kvůli tomu odešli Karstarci a to byl poslední impuls pro Boltona...
takže Catelyn fakt ne, ještě by vytočila půlku mejch známejch a kdo ví, jestli mezi nima není skrytý násilník...
:-)
Co se týká Cat a Jaimeho.
Chápu, že byla zdrcená žalem, ale propustit Jaimeho byla opravdu naprostá debilita. Spolehnout se na slovo Lannisterů? To je šílený. Navíc mohla i přes bolest tušit, že to nebude tak snadné ho dostat do Králova přístaviště. Vždyť to byl největší trumf Roba. Kdyby měli Jaimeho, tak jsem přesvědčen, že by se žádná Rudá svatba nekonala.