Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
11011131516

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 31. července 2012
    Když se odprostím od zla, které svou hloupostí zavinila, tak by to možná v době míru byla dobrá manželka a matka. Bohužel její tvář už mám spojenou s pro mě silně nesympatickou herečkou, a toho už se nezbavím.
  • upraveno 31. července 2012
    No jo no, co za hroznou ženu to je, když je ošklivá na bastarda svého manžela po tom, co jí spadlo vlastní milované dítě a vypadá to, že umře... :/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Arye bylo na začátku Hry devět let, ne osm.
    Thorar napsal(a):

Když se odprostím od zla, které svou hloupostí zavinila, tak by to možná v době míru byla dobrá manželka a matka. Bohužel její tvář už mám spojenou s pro mě silně nesympatickou herečkou, a toho už se nezbavím.

To už se tady taky hodně rozebíralo, ale zkus popřemýšlet. Vážně způsobila nějaké zlo? A navíc svou hloupostí??
    Si to holt definujte, že pokud jste mužem bez závazků a neobjasněných škvrňat ve své přítomnosti, tak by Catelyn mohla být zrovna pro vás to pravé ořechové :-D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ano, já ji tak vnímám. Názor na ní nezmění jestli se to tu už probíralo nebo ne a na přemýšlení o tom jsem měl roky:-)

Edit: jak jsem psal, pro mě asi jediná možnost je Ygritte, jinak Martin pro mě nenapsal žádnou sympatickou ženskou postavu.
    No jo no, co za hroznou ženu to je, když je ošklivá na bastarda svého manžela po tom, co jí spadlo vlastní milované dítě a vypadá to, že umře... :/
    Mrcha hnusná. A vůbec, co je to za ošklivou ženu, která nemá ráda bastarda svého muže ve světě, kde bastardi často usilují o život svých právoplatných sourozenců...

Ano, Cat byla napsána jako milující matka a ideální manželka. Ale ideály moc netáhnou.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Na tom něco je, Catelyn je taková ta ochránkyně rodiny, je v zásadě čestná, pravděpodobně dost pohledná (asi ne vyloženě plakátová krasavice, ale to je skoro plus), jen na můj vkus možná trochu studená. Myslim, že pro chlapy, co si nepotrpěj na zálety a maj doma rádi klidnej přístav je docela ideální kandidátka.

Za sebe bych u ní vedle určitý hřejivosti asi postrádal schopnost bejt nad věcí a smysl pro humor. Resp. se jako o chladnym mluví o Nedovi, ale mě tak někdy přišla spíš Cat :) Nicméně bych jí velmi pravděpodobně vedle sebe snesl.
    No nevím - označovat Catelyn za chladnou, když od Nedovy smrti každou chvílí fňuká (hej, skoro jako opravdová ženská a ne jako postava z knížky)... spíš tak jenom působí kvůli tej kombinaci chování šlechtičny a schopnosti myslet prakticky.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    CHladností myslim nedostatek lidský vřelosti, takovej ten zahřejvací úsměv, když tě vidí.
    Jarla: ale no tak, trochu nadhledu, humoru, neber to zas tak vážně nebo Tě seberou Jiní. Har!
    :-)
    ale budeme-li hrát tu hru dál :-) tak bych se jejím manažerem a partnerem stal až poté, co by, dejme tomu v 18, dosáhla absolutní špičky, už by se nemusela snažit, naopak by byla zvána - a já bych byl ten manažer s kudlou v ruce...
    ;)
    No, Cat síce robí hlúposti, ale zas je to typ postavy, ktorá chce najlepšie pre svoju rodinu aj ľudí a len tým spôsobí škodu. Ako napríklad Ned a Daenerys.
    Jaké hlouposti?
    Jakože třeba chtěla svoje dcery zpět po tom, co se dozvěděla, že její dva synové jsou mrtví. Takové ty ženské hlouposti. ;)
    Prepustenie Jaimeho, návrh, aby sa všetci zišli a vybrali si kráľa. Aj keď to ako vynadala Stannisovi a Renlymu bolo fajn :D
    Přemluvila neda, aby vzal pobočníkování..... a tak to všechno začalo.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Renly byl blbec a hňup. Smrt si zasloužit, zrádce. Kdo to kdy viděl takhle podrazit vlastního bráchu?
    Renly je asi stejný zrádce jako Robb, Stannis jenom bratrovrah.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Renly ale zradil vlastního bratra za plného vědomí že Stannisův nárok je větší než ten jeho. RObb nešel po železném trůnu, proto není zrádce ale povstalec. Renly by se měl stydět za to co udělal. Kdyby se spojil se Standou, tak mu mohl v klidu naverbovat velkou armádu a mohly všechny rozdrtit. Ale ne, blbeček Renly se musel hrát na krále.
    Anglachel napsal(a):

Prepustenie Jaimeho, návrh, aby sa všetci zišli a vybrali si kráľa.

Propuštění Jaimeho bych ještě brala, i když nejsem úplně přesvědčená o tom, že to byla úplná blbost. Ale ten návrh, to myslíš návrh při jednání s Baratheony? Co na tom bylo za blbost? V dané situaci asi jediné rozumné řešení. Pochopitelně by to ztroskotalo minimálně na Stannisovi, který by se oprávněně dožadoval práva na trůn.
    brbr napsal(a):

Jako když ho přemluvila, aby se pokusil zachránil svého krále? Těžký zločin, fakt že jo.
    Everett Young napsal(a):

Renly byl blbec a hňup. Smrt si zasloužit, zrádce. Kdo to kdy viděl takhle podrazit vlastního bráchu?

Zrádce? Z jeho pohledu byl stejným zrádcem jako Stannis. Lannistery nenáviděl a nehodlal jim sloužit. Stejně věděl, že by moc dlouho nevydržel, než by ho Cersei nějak dala zlikvidovat.
    Everett Young napsal(a):

Renly ale zradil vlastního bratra za plného vědomí že Stannisův nárok je větší než ten jeho. RObb nešel po železném trůnu, proto není zrádce ale povstalec. Renly by se měl stydět za to co udělal. Kdyby se spojil se Standou, tak mu mohl v klidu naverbovat velkou armádu a mohly všechny rozdrtit. Ale ne, blbeček Renly se musel hrát na krále.

Podle Renlyho žádný Stannisův nárok neexistoval. Pro něj byl dědicem trůnu stále Joffrey. Stannise považoval za stejného vzbouřence jako sebe a proto mu nedělalo problémy ho nerespektovat. A jakmile se vzbouříš proti králi, jsi prostě zrádce. A je jedno, jestli chceš jen zpátky svého otce, nebo si posadit prdel na zubaté křeslo.
    Renly zradil bratra. Stannis bratra zabil pomocí nějakého stupidního kouzla, místo toho, aby s ním bojoval (ať už v bitvě nebo muž proti muži). To mi na něm asi nejvíc vadí. Jinak mu ale fandím.
    Renly poznal Stannisa a musel vedieť, že o Joffreym neklamal. Lenže ako sa tu už písalo, chcel sa hrať na kráľa.
    Lady Thaeresa napsal(a):

Renly zradil bratra. Stannis bratra zabil pomocí nějakého stupidního kouzla, místo toho, aby s ním bojoval (ať už v bitvě nebo muž proti muži). To mi na něm asi nejvíc vadí. Jinak mu ale fandím.

Myslíte, že Stannis vedel, ako sa to stane? Možno mu Melissandra len povedala, že mu dá víťazstvo a on to s radosťou využil.
    Anglachel: A co čekal, že Melisandra udělá, hm? Není to idiot, muselo mu být jasné, že to nebude nedstarkovsky čestné.
    Anglachel napsal(a):

Renly poznal Stannisa a musel vedieť, že o Joffreym neklamal. Lenže ako sa tu už písalo, chcel sa hrať na kráľa.

Jak dobře ho znal je otázkou. Renly byl o hodně mladší a dětské vzpomínky nejsou moc spolehlivé. A dá se docela dobře předpokládat, že v hlavním městě spolu moc nekomunikovali.
    A co se týče toho, jestli mu věřil - no, podle mě nevěřil:
    „Joffrey není ze semene mého bratra,“ vyhrkl Stannis neomaleně. „Ani Tommen. Jsou to bastardi. To děvče taky. Všechno jsou to nemanželské děti narozené z krvesmilstva.“
    Že by Cersei byla takový blázen? Catelyn byla ohromena do němoty.
    „Není to sladký příběh, moje paní?“ zeptal se Renly. „Tábořil jsem na Parožnatém vrchu, když lord Tarly obdržel tento jeho dopis, a musím říct, že mi vyrazil dech.“ Usmál se na svého bratra. „Nikdy jsem si nemyslel, že jsi tak mazaný, Stannisi. Kdyby to byla pravda, skutečně bys byl Robertovým dědicem.“

Renly pokrčil rameny. „Aťsi tomu tak je. Uznávám, že Stannis nikdy nebyl tím nejmilovanějším z bratrů. Myslíš, že ten jeho příběh je pravdivý? Pokud je Joffrey Králokatovým bas -“
    „- pak je tvůj bratr zákonným dědicem,“ skočila mu Catelyn do řeči.

Renly byl frajírek, kterej získal armádu přes postel; Stannis neumí odpouštět a proto nemá spojence, navíc zabil nečestně bráchu... - jedinej sympaťák z jelenů byl Robert, do doby než se jeho sympatická alkáda stala závislostí ovlivňující jeho chování...
    no a Catelyn - od startu mi přišla jako "blbka", v politice slon v porcelánu. A s tim Jaimem to pohnojila totálně... - ztratila Jaimeho, navíc kvůli tomu odešli Karstarci a to byl poslední impuls pro Boltona...
    takže Catelyn fakt ne, ještě by vytočila půlku mejch známejch a kdo ví, jestli mezi nima není skrytý násilník...
    :-)
    Nevada napsal(a):

brbr napsal(a):

Jako když ho přemluvila, aby se pokusil zachránil svého krále? Těžký zločin, fakt že jo.

Ji ale vůbec nešlo o Roberta, ale už se viděla jako matka královny. "Och Nede, Joffrey je následník trůnu, oh Nede, to nemůžeš Sanse udělat, bude z ní královna." Tady se chovala jako slépka.
    Nevada napsal(a):

Anglachel napsal(a):

Jak dobře ho znal je otázkou. Renly byl o hodně mladší a dětské vzpomínky nejsou moc spolehlivé. A dá se docela dobře předpokládat, že v hlavním městě spolu moc nekomunikovali.
    A co se týče toho, jestli mu věřil - no, podle mě nevěřil:
    „Joffrey není ze semene mého bratra,“ vyhrkl Stannis neomaleně. „Ani Tommen. Jsou to bastardi. To děvče taky. Všechno jsou to nemanželské děti narozené z krvesmilstva.“
    Že by Cersei byla takový blázen? Catelyn byla ohromena do němoty.
    „Není to sladký příběh, moje paní?“ zeptal se Renly. „Tábořil jsem na Parožnatém vrchu, když lord Tarly obdržel tento jeho dopis, a musím říct, že mi vyrazil dech.“ Usmál se na svého bratra. „Nikdy jsem si nemyslel, že jsi tak mazaný, Stannisi. Kdyby to byla pravda, skutečně bys byl Robertovým dědicem.“

Renly pokrčil rameny. „Aťsi tomu tak je. Uznávám, že Stannis nikdy nebyl tím nejmilovanějším z bratrů. Myslíš, že ten jeho příběh je pravdivý? Pokud je Joffrey Králokatovým bas -“
    „- pak je tvůj bratr zákonným dědicem,“ skočila mu Catelyn do řeči.
    Teoreticky Stanis bol spravodlivý. A Renly bol uchvatiteľ jeho tronu. A za to sa popravuje. Koniec bodka. Stanis mal na zabitie pravo a pokial mu Martin nechcel vziaŤ jeho osobnosť a teda jeho spravodlivosť Renly mosel zomrieť.. A Renly bol takovy.. hmm no šamponek
  • upraveno 1. srpna 2012
    Nevidím jediný důvod, proč by měl být hňup. Chtěl si vzít Železný trůn pro sebe. Na tom není nic hloupého. Robert ho také získal silou a absurdně příbuzností s Targaryeny:-)

Co se týká Cat a Jaimeho.
    Chápu, že byla zdrcená žalem, ale propustit Jaimeho byla opravdu naprostá debilita. Spolehnout se na slovo Lannisterů? To je šílený. Navíc mohla i přes bolest tušit, že to nebude tak snadné ho dostat do Králova přístaviště. Vždyť to byl největší trumf Roba. Kdyby měli Jaimeho, tak jsem přesvědčen, že by se žádná Rudá svatba nekonala.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Chmur: Myslím, že city Tywina pro Jaimeho přeceňuješ, jako dědice měl pořád ještě Tyriona. To samozřejmě nic nemění na tom, že pustit Jaimeho byla blbost.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.