Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
17810121316

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. července 2012
    Peter Nagy měl písničku Myslíš na to na čo myslím ja :)
  • upraveno 30. července 2012
    flanker.27 napsal(a):

A Habera spieval mam na teba chuť.. ale to problem stale nerieši.. holt to bude tou vierou spoločnou
    To by mistr opravdu přehnal, kdyby se Tyrion zamiloval do první trpaslice, kterou potká. :-)
    A udělal z nich malý roztomilý páreček. To, že je ošklivý jako hřích ho ještě nedělá uvědomnělého. Chová se jako sposta kluků, co mají problém sehnat holku a vzhlíží k nereálnému snu, místo aby viděli realitu.

Pořád musím myslet na Jaqena, kde mi nesedí celá zápletka s Aryou. On je muž bez identity, a přesto se nějak moc sžil se jménem Jaqen, místo aby řekl Arye: "Haha, tahle finta ti nevyjde, protože žádný Jaqen neexistuje."
    Ben Nevis napsal(a):

To by mistr opravdu přehnal, kdyby se Tyrion zamiloval do první trpaslice, kterou potká. :-)
    A udělal z nich malý roztomilý páreček. To, že je ošklivý jako hřích ho ještě nedělá uvědomnělého. Chová se jako sposta kluků, co mají problém sehnat holku a vzhlíží k nereálnému snu, místo aby viděli realitu.

Pořád musím myslet na Jaqena, kde mi nesedí celá zápletka s Aryou. On je muž bez identity, a přesto se nějak moc sžil se jménem Jaqen, místo aby řekl Arye: "Haha, tahle finta ti nevyjde, protože žádný Jaqen neexistuje."

Tak ako muži bez tvaře boli muži bez tvaře ale mali mnoho mien.. a kaažde z tych mien označovalo istu ČasŤ ich osoby.. a keĎ by chcel zabiť časť zabije ju celu
    Ale ani nezačal. On nebyl otrokář protože chtěl ale protože podle jeho logiky nevyděl jiné východisko.
    No to je báječný argument. Taky mohl začít vraždit lidi. Ne z přesvědčení, ale proto, že nevidí jiný způsob, jak naplnit pokladny a koupit své dámě cetky...

Mám dojem, že Dany se těch konkrétních otrokářů neptala na jejich motivaci, proč prodávají a kupují lidi.

Tohe mi zrovna přišlo úplně logické. On se vtu chvíli jmenoval Jagen. Nepředpokládám, že Lechtačovi dala jeho matka jméno Lechtač... A taky ho zabil.

jinak by ochrana proti Mužům bez tváře byla snadná. každý by měl tajné jméno, které by nepoužíval a nájemci vražd by měli smůlu, pokud by ho nějak nezjistili... :-)
    To, že je ošklivý jako hřích ho ještě nedělá uvědomnělého. Chová se jako sposta kluků, co mají problém sehnat holku a vzhlíží k nereálnému snu, místo aby viděli realitu.
    O tom přesně píšu. Ostatní tady argumentují tím, proč se Tyrionovi Penny nelíbí (od není jeho typ po nenávidí trpaslictví). Já chápu, proč se mu nelíbí (je prostě ošklivá). Psala jsem o něčem jiném, o tom, že Tyrion je několik knih ukřivděný, že s ním ženy spí jen pro peníze. Ale chová se tak sám, čemu se diví :-)
    Tyna napsal(a):

To, že je ošklivý jako hřích ho ještě nedělá uvědomnělého. Chová se jako sposta kluků, co mají problém sehnat holku a vzhlíží k nereálnému snu, místo aby viděli realitu.
    O tom přesně píšu. Ostatní tady argumentují tím, proč se Tyrionovi Penny nelíbí (od není jeho typ po nenávidí trpaslictví). Já chápu, proč se mu nelíbí (je prostě ošklivá). Psala jsem o něčem jiném, o tom, že Tyrion je několik knih ukřivděný, že s ním ženy spí jen pro peníze. Ale chová se tak sám, čemu se diví :-)
    On je čtyři knížky hrdina, od kterého se odrážejí všechny urážky, chvástá se, že může mít žen, kolik chce, ale od té vraždy otce se totálně sesype. Kdyby neměl pořád POV, tak bych věřila, že byl sebelítostný vždycky, ale právě, že nebyl.

Asi jak mu pořád předhazovali, že být trpaslíkem je fuj, tak se tak dívá i na ostatní trpaslíky.
    Tyna napsal(a):

Tohe mi zrovna přišlo úplně logické. On se vtu chvíli jmenoval Jagen. Nepředpokládám, že Lechtačovi dala jeho matka jméno Lechtač... A taky ho zabil.

jinak by ochrana proti Mužům bez tváře byla snadná. každý by měl tajné jméno, které by nepoužíval a nájemci vražd by měli smůlu, pokud by ho nějak nezjistili... :-)
    Zase si nemyslím, že tady funguje nějaké kouzlo pravého jména, jako mají v jiných knihách. Potřeboval jména, aby věděl, koho zabít. Možná by fungovalo i "zabij toho s šedou bradkou"?
    Jenom mi vadí, že pořád říká holka, muž, nepoužívá jména, jako že nejsou důležitá, a pak tolik cavyků se zabitím Jaqena.
    Stejně by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si třeba Arya uvědomila, že je nebezpečný a chtěla po něm, ať se fakt zabije?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Stark z hor napsal(a):

No, asi jako každýmu mi přišlo, že Tyrion je v bitvě učiněnej Meč Jitra, když jako skřet "sundává" rytíře... :-)
    Pak mi nesedělo, jak šípy lítaly na vrchol Zdi, to by museli mít nějaký superluky a taky se mi nezdálo, jak při útěku Jaimeho Brienne shodila "půl skály" - taková náhoda, že by zrovna natrefila na rozpadlou skálu, do který stačí "ťuknout"...
    :-)
    A abych se přiznal, tak nejsem zrovna velkým příznivcem oživování postav, který doopravdy zemřely... - nemyslim jen, že to tak z textu vypadalo, ale fakt, že byly opravdu mrtvý (Catelyn, Hora)

No, tak to s Tyrionom si nemyslím, že bolo prehnané. Je pravda, že bolo zvláštne, že bez predtedajších skúseností bojoval docela dobre a prežil prvú líniu, ale beriem to tak, že mal v sebe dosť adrenalínu a že mal šťastie. Hlavne je síce skřet, ale skřet, ktorý sedí na koni. A podstata tých bojov bola v tom ukázať, že Tyrion nemusí byť aj v boji taký neschopný.

Pokiaľ viem, tie šípy strieľali do Zdi a práveže autor zvýrazňoval, že sa im nepodarilo dostať sa na vrchol. A keď už začal písať, že letia aj na vrchol (viď Pypovu hlášku ,,Omyl! Já přece nesoutěžím!"), bral som to tak, že sú dosť blízko a majú priaznivý vietor.

Nemyslím si, že Brienne uondila pol skaly, skôr nejaký obrovský balvan a bolo písané, že vyzerá ako kôň, teda na to silu mohla mať. Skôr si myslím, že ak aj padla nejaká tá skala, to už bola akási reakcia nestability tých skál.

Čo sa týka Cat - prežil som jej... prežitie/oživenie. Nehovorím, že som nadšený, ale ani mi to nevadí. Aspoň zhybne viac Freyov. A aspoň sú tam tie jej matkárske emócie. Čo sa týka Gregora - tam chcel autor pomôcť Cersei, aby nám ju neskolil tak rýchlo a hlavne ukázať, že Citadela nám niečo skrýva a Qyburn to vie
    Gardien napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

A Habera spieval mam na teba chuť.. ale to problem stale nerieši.. holt to bude tou vierou spoločnou
    flanker nemá vieru, on v nič neverí... On jedine vie, že čo sa dokáže, to jest pravda :D On má logické chápanie a prekračuje tú "čiaru", teda robí to, čo viera vždy... nu... čárovala :D... Teda ak som to správne pochopil z niekoľkostranovej OT debaty v topicu Melisandra a Stannis....
    Tyna napsal(a):

To mi pripomína rozprávku s Rampelníkom :)

And no one know this game,
    that Rumpeltiltskin is my name!
    Ben Nevis napsal(a):

Tyna napsal(a):

Zase si nemyslím, že tady funguje nějaké kouzlo pravého jména, jako mají v jiných knihách. Potřeboval jména, aby věděl, koho zabít. Možná by fungovalo i "zabij toho s šedou bradkou"?
    Jenom mi vadí, že pořád říká holka, muž, nepoužívá jména, jako že nejsou důležitá, a pak tolik cavyků se zabitím Jaqena.
    Stejně by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si třeba Arya uvědomila, že je nebezpečný a chtěla po něm, ať se fakt zabije?
    Jaquen by bol v riti :D
    Toho s tymi dvojfarebnymi vlasmi
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Toho s tymi dvojfarebnymi vlasmi
    Hůrá konečně by byl od Daaria pokoj!
    Asi jak mu pořád předhazovali, že být trpaslíkem je fuj, tak se tak dívá i na ostatní trpaslíky.
    "Trpaslíci jsou fuj. A teď z jiného soudku: Źenské jsou mrchy. Proč chtějí Jamieho a né mě?"

Ona je otázka, jak by reagovali i jiní hrdinové, kdyby jim bylo nastaveno zrcadlo. Třeba takový Jon, kdyby se dostal do situace, že by si mohl vzít Ygritte a ta by mu řekla: "Ježiš promiň, borče, ale pořídila jsem si s někým, nepovím ti kým, ale bylo to s ním boží, dítě... Ale určitě ho budeš mít stejně rád jako naše vlastní děti, že jo. Budeme je vychovávat spolu..."
    Braňo, Chmur: No, ale to by musel mít sestsakra štěstí, přežít dvě bitvy, kde bojuje proti vycvičenejm zabijákům - představ si, že Tě pošlou proti karatistovi, co má černý pásek... - jednou možná bude opilej :-))) ale jaká je šance, že se to stane dvakrát?
    (za předpokladu, že neděláte karate)
    Braňo: Ty šípy, co doletěly na Zeď - to prostě byla fakt blbost, nezlob se na mě, ale to by divocí museli mít nějakej superluk, s dostřelem cca 400m, aby to dali do výšky 200-250m
    No a s tou skálou je to stejný - kdyby to šlo takhle lehce, tak jsou noviny plný jen samejch mrtvejch horolezců ;) Já nejsem horolezec, ale náhodou jsem seděl na vyčnívajícím kameni, pod nohama (údajně) 800m díra, nakonec nás tam sedělo několik a kdyby to bylo tak jednoduchý, tak bych se k aSoIaF nedostal :-) Mam dojem, že tam píše, že uvolnila šutrák o rozměrech koně, krávy nebo tak něco... - to by musela spíš mít sílu jako bagr
    Vycvičeným zabijakom? Teraz preháňaš ty. Väčšina z tých, kto boli v boji možno nikdy predtým zbraň nedržali, ďalšia časť síce je vycvičená ako bojovníci, ale sú buď neschopný, alebo nie sú na koni a pri tej hrśtke rytierov... No, zas každý druhý, koho Tyrion stretol nebol rytier...
    Ale s Brienne to má jednoduché vysvětlení. Podle Jaimeho je neuvěřitelně ošklivá takže když jí ten kamen viděl tak radši sám spadl do vody (a čistě náhodou trefil loď) než aby riskoval střetnutí s ní :)
    Brienne Medůza :)
    no jasan, ale zas mi neříkej, že tam rytíře nepotkal... - on mohl zabít pár šmudlů, co měli v ruce nůž, kosu nebo tak, ale když by potkal nějakýho rytíře, tak ...
    Everett: :-))))))
    ad Tyrion: Pravděpodobně měl nějaký bojový výcvik. Když se dostal z Měsíčních hor a vypadalo to na bitvu se Seveřany, tak se zmiňuje o vlastní zbroji (jako že ji tady nemá). Alespoň co si vzpomínám.
    chrochta napsal(a):

ad Tyrion: Pravděpodobně měl nějaký bojový výcvik. Když se dostal z Měsíčních hor a vypadalo to na bitvu se Seveřany, tak se zmiňuje o vlastní zbroji (jako že ji tady nemá). Alespoň co si vzpomínám.

Tak ako vedel by som si Tyriona predstaviŤ v koženej zbroji ako poskakuje v prednych radoch a seka ponohach.. a vycvik nejaky mať musel.. a ano zbroj tam nemal
    Everett Young napsal(a):

Ale s Brienne to má jednoduché vysvětlení. Podle Jaimeho je neuvěřitelně ošklivá takže když jí ten kamen viděl tak radši sám spadl do vody (a čistě náhodou trefil loď) než aby riskoval střetnutí s ní :)

:D :D Brienne príde ku kameňu:
    Kameň ,,Zdravím ťa priateľu"
    Brienne: ,,Som žena..."
    Kameň: ,,Holy shit!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
    flanker.27 napsal(a):

Brienne Medůza :)

Brienne Hrůza :)
    Jojo hošové - přeju vám místo hodné, čestné, laskavé a obětavé Brienne krásnou a neméně bestiální Cersei! :-D Nebo pošahanou puberťačku největší borku ze všech :-p Vyloženě sladký rodinný život :-D
    Jarla napsal(a):

Jojo hošové - přeju vám místo hodné, čestné, laskavé a obětavé Brienne krásnou a neméně bestiální Cersei! :-D Nebo pošahanou puberťačku největší borku ze všech :-p Vyloženě sladký rodinný život :-D

Nestraš :O

Moje srdce patrí jedine Dacey Mormont :D
    Nebo pošahanou puberťačku největší borku ze všech :-p
    Pokud tím myslíš Aryu tak klidně. Pokud Sansu tak oběsit se můžu vždycky že :P
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Everett Young napsal(a):

Daenerys
    Everett Young napsal(a):

Arya,!!! A pošahaná?!!! Never... To ju len baví zabíjať ľudí a mstí sa za smrť svojej rodiny... Na tom nie je nič šialené... Preferujem výraz výstredné :D
    Nevada napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Daenerys
    Telo sa hompaľa na povraze a pri nohach ma listok: "Občas je lepšie dobre sa obesiť ako zle oženiť..."
    Daenerys
    Daenerys je nevhodná manželka. To je známo!
    Tyna: máš pravdu.. proč extrémně chytrý, nesmírně ambiciozní Tyrion neskončil v náruči nehezké, nechytré a neambiciozní Grešle? To je mi fakt záhadou :-)

A Brienne vs skála - proč by žena jenž má sílu jako bratři Cleganové nemohla shodit nějaký ten šutr za pomocí páky? :-)
    Jarla napsal(a):

To bylo vyloženě unfair :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.