Kdy to mistr přehnal
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A udělal z nich malý roztomilý páreček. To, že je ošklivý jako hřích ho ještě nedělá uvědomnělého. Chová se jako sposta kluků, co mají problém sehnat holku a vzhlíží k nereálnému snu, místo aby viděli realitu.
Pořád musím myslet na Jaqena, kde mi nesedí celá zápletka s Aryou. On je muž bez identity, a přesto se nějak moc sžil se jménem Jaqen, místo aby řekl Arye: "Haha, tahle finta ti nevyjde, protože žádný Jaqen neexistuje."
Mám dojem, že Dany se těch konkrétních otrokářů neptala na jejich motivaci, proč prodávají a kupují lidi.
jinak by ochrana proti Mužům bez tváře byla snadná. každý by měl tajné jméno, které by nepoužíval a nájemci vražd by měli smůlu, pokud by ho nějak nezjistili... :-)
Asi jak mu pořád předhazovali, že být trpaslíkem je fuj, tak se tak dívá i na ostatní trpaslíky.
Jenom mi vadí, že pořád říká holka, muž, nepoužívá jména, jako že nejsou důležitá, a pak tolik cavyků se zabitím Jaqena.
Stejně by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si třeba Arya uvědomila, že je nebezpečný a chtěla po něm, ať se fakt zabije?
Pokiaľ viem, tie šípy strieľali do Zdi a práveže autor zvýrazňoval, že sa im nepodarilo dostať sa na vrchol. A keď už začal písať, že letia aj na vrchol (viď Pypovu hlášku ,,Omyl! Já přece nesoutěžím!"), bral som to tak, že sú dosť blízko a majú priaznivý vietor.
Nemyslím si, že Brienne uondila pol skaly, skôr nejaký obrovský balvan a bolo písané, že vyzerá ako kôň, teda na to silu mohla mať. Skôr si myslím, že ak aj padla nejaká tá skala, to už bola akási reakcia nestability tých skál.
Čo sa týka Cat - prežil som jej... prežitie/oživenie. Nehovorím, že som nadšený, ale ani mi to nevadí. Aspoň zhybne viac Freyov. A aspoň sú tam tie jej matkárske emócie. Čo sa týka Gregora - tam chcel autor pomôcť Cersei, aby nám ju neskolil tak rýchlo a hlavne ukázať, že Citadela nám niečo skrýva a Qyburn to vie flanker nemá vieru, on v nič neverí... On jedine vie, že čo sa dokáže, to jest pravda :D On má logické chápanie a prekračuje tú "čiaru", teda robí to, čo viera vždy... nu... čárovala :D... Teda ak som to správne pochopil z niekoľkostranovej OT debaty v topicu Melisandra a Stannis.... To mi pripomína rozprávku s Rampelníkom :)
And no one know this game,
that Rumpeltiltskin is my name! Jaquen by bol v riti :D
Ona je otázka, jak by reagovali i jiní hrdinové, kdyby jim bylo nastaveno zrcadlo. Třeba takový Jon, kdyby se dostal do situace, že by si mohl vzít Ygritte a ta by mu řekla: "Ježiš promiň, borče, ale pořídila jsem si s někým, nepovím ti kým, ale bylo to s ním boží, dítě... Ale určitě ho budeš mít stejně rád jako naše vlastní děti, že jo. Budeme je vychovávat spolu..."
(za předpokladu, že neděláte karate)
:-)
Braňo: Ty šípy, co doletěly na Zeď - to prostě byla fakt blbost, nezlob se na mě, ale to by divocí museli mít nějakej superluk, s dostřelem cca 400m, aby to dali do výšky 200-250m
No a s tou skálou je to stejný - kdyby to šlo takhle lehce, tak jsou noviny plný jen samejch mrtvejch horolezců ;) Já nejsem horolezec, ale náhodou jsem seděl na vyčnívajícím kameni, pod nohama (údajně) 800m díra, nakonec nás tam sedělo několik a kdyby to bylo tak jednoduchý, tak bych se k aSoIaF nedostal :-) Mam dojem, že tam píše, že uvolnila šutrák o rozměrech koně, krávy nebo tak něco... - to by musela spíš mít sílu jako bagr
:-)
Everett: :-))))))
Kameň ,,Zdravím ťa priateľu"
Brienne: ,,Som žena..."
Kameň: ,,Holy shit!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" Brienne Hrůza :)
Moje srdce patrí jedine Dacey Mormont :D
A Brienne vs skála - proč by žena jenž má sílu jako bratři Cleganové nemohla shodit nějaký ten šutr za pomocí páky? :-)