Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
1679111216

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. ledna 2012
    Ani Varys ani Illirio nejsou takový hlupáci že by považovali za reálné dobýt sedm království Dothraky. Navíc museli vědět že i kdyby plán s draky vyšel, bude trvat roky než vyrostou navíc kdyby bylo 7 království jednotných dozvěděli by se o dracích a zabili je i s Daenerys.
  • upraveno 27. ledna 2012
    Co se týče Roberta, tak historicky už bylo pár případů útoku na věřitele. Naposledy to zkusil jistej Saddam.
    :-) A jak dopadl? Myslím, že Robert by tohle neriskoval. Jedinej pádnej důvod by bylo dokázat, že Cersei ho podvádí s Jaimem a mají spolu tři děti. V ten okamžik by byl Tywin nahranej. Jinak si opravdu neumím představit, že by se Cersei zbavil a našel si mladší.
    Illirio a Varys měli i jiný problém: dothracké zvyklosti: Mluví o tom ve stejném rozhovoru, protože khal vyrazil do Vaes Dothraki pořešit věštby a tak, takže došlo ke zdržení. Proto Illirio chtěl, aby Varys hrozící rozvrat nějak uklidnil, že ještě není čas.

To, jak si výše zmiňovaná dvojka představovala návrat Targaryenů - ani důvody, PROČ ho chtěla - neznáme. Ale i velmi, velmi schopní lidé se chovají (z našeho pohledu začátku 21. století) občas jako absolutní volové.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. ledna 2012
    Robert byl ovšem lepší voják :)
    Lannisterům nejspíš stačilo jen samotný uvažování o tom. Robert by jí minimálně nepohrdnul coby milenkou a i to už by pro lannisterskou hrdost bylo nepřekousnutelný. Něco jinýho byly místní šťetky a nižší šlechta, ale taková milenka z řad jednoho z nejvýznačnějších rodů už byla nebezpečná dost.
    ovšem přistoupily by na to vědomí tyrellové ? že velice perspektivní potomek jejich rodu je coura bez jaýchkoli nároků ženatého krále ?
    Asi mi to uniklo, ale proč by se měl Robert chtít spojit s Tyrelly a udělat si úhlavního nepřítele z Lannisterů (ne že by byli nějací velcí "kámoši")? Příjde mi, že Robert byl v rámci možností spokojený - vládli za něho jiní (s malým j :-), nikomu nevadilo, že má poměr s polovinou království, pořádal turnaje, hony, atd. A to by se všechno změnilo.
    Pochybuji, že by se Tyrellové spokojili s milenkou. Nemanželských dětí má Robert plno a ani se k ním nehlásí. Takže zbývá vražda. A vzhledem k tomu, jak dopadl Joffrey na svatbě, tohle řešení není Tyrellům cizí.
    upraveno 27. ledna 2012
    Myslím, že ne (i když milenka krále - míněno dlouhodopbá - bejvalo docela výsadní postavení), proto plán počítal s manželstvím.
    Co aktivovalo Lannistery (přesněji Tywina) byl strach o vliv. Pobočníkem krále se stal Stark, ač silně po Arrynově smrti Lannisterové očekávali, že jím bude Tywin, navíc hrozba konce manželství. Z Tywinova hlediska bych chápal i to, že chce mít přístup k moci přímo, nejen prostřednictvím nespolehlivý Cersei.
  • upraveno 28. ledna 2012
    Teď by mě jenom zajímalo, kdo z Lannisterů přežije, sázím na Tyriona a jeho harém v Casterlyově skále :D U ostatních je mi to celkem fuk (promiň Jaime, ale není to velký překvapení, že ne?).
    Doufám, že přežijí děti Tommen a Myrcella
    Chmur: To doufáš marně. Přinejmenším Tommen to má spočítaný. S matkou, která je stejně ambiciozní jako blbá, to nejspíš jinak nepůjde.
    Věřím, že mu pomůže jeho otec a strýc...
    upraveno 28. ledna 2012
    Tommenovi ani Myrcelle nic zlýho nepřeju. Pomoc potřebovat ovšem budou. BTW už aby Tanec vyšel česky aby se člověk nemusel omezovat ve vyjádřeních...
    Však já jim taky nic špatnýho nepřeju, ale Martin očividně děti a teenagery nenávidí. Nešetřil jiný mlaďochy, takže ani tady nejspíš žádný milosrdenství neprojeví.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. února 2012
    Som zmätený. Čítam CoK, Dany je v Paláci prachu. Neumierajúci jej hovoria o tých troch koňoch/ohňoch/zradách. Nič o horách. A zrazu, keď si na to Dany vzpomínala tam pribudli aj Hory, ktorými má prejsť. Niečo mi ušlo? Mne sa zdá, že tie hory prv nespomínali...
  • upraveno 15. února 2012
    Je to jen u mě ?- po přečtení Tance s Draky v anglickem originalu (netvrdim ze jsem uplne vsemu rozumnel) se mi zdá že to Martin moc komplikuje, už tak je v tom celkem zmatek ale ted už vůbec nevím kde jsem, slibně rozjete linie se zadrhly a zdá se mi že se i vracíme v čase - ne tak že vypráví to co se stalo pohledem jiné pov to chápu ale jinak.
    upraveno 15. února 2012
    Blackfish: Souhlaím, tanec to všechno jenom zkomplikoval doufejme že už to bude rozmotávat a hlavně že se všechno ulehčí masakrem na Zimohradu :)
  • upraveno 16. února 2012
    V to doufám taky a taky v to, že to nebude trvat polovinu další knížky. Je vážně na čase pár postav zaříznout (když už se zdá, Martin nedokáže konflikty řešit jinak). Jenom doufám, že nebude Stannis.
  • upraveno 29. července 2012
    No, asi jako každýmu mi přišlo, že Tyrion je v bitvě učiněnej Meč Jitra, když jako skřet "sundává" rytíře... :-)
    Pak mi nesedělo, jak šípy lítaly na vrchol Zdi, to by museli mít nějaký superluky a taky se mi nezdálo, jak při útěku Jaimeho Brienne shodila "půl skály" - taková náhoda, že by zrovna natrefila na rozpadlou skálu, do který stačí "ťuknout"...
    :-)
    A abych se přiznal, tak nejsem zrovna velkým příznivcem oživování postav, který doopravdy zemřely... - nemyslim jen, že to tak z textu vypadalo, ale fakt, že byly opravdu mrtvý (Catelyn, Hora)
    No, asi jako každýmu mi přišlo, že Tyrion je v bitvě učiněnej Meč Jitra,
    Tak takhle mi to při čtení určitě nepřipadalo. Viděl jsem ho spíš jako šikovnýho malýho človíčka s notnou dávkou štěstí.
    Já si vzpomínám na tři situace, kdy dotyční hrubě kázali vodu a pily víno (ano, vím, že původní topič je o něčem jiném) a měla jsem chuť to s nimi prohovořit.

Dany je nejvěrší bojovnice proti otroctví (to je od ní hezké) a svým prvním rytířem jmenuje člověka vykázaného ze Západozemí právě proto, že je otrokář...

Tyrion několik knih ukřivděně fňuká, že se mu lepé děvy nevrhají do náručí samy od sebe a dokonce i u magistra dělá ofuky, že mladá otrokyně neskáče žalem z věže, kdy ji odmítne, a pak odmítne Penny, která ho jako snad první žena (kromě vy víte koho) chtěla nikoliv jako kasičku, mocného muže, lannistera, ale pro něho samotného, protože je trpaslice a nelíbí se mu.

Jon Connington se děsně diví, že mu jeho dětští příbuzní neskáčou do náručí, když jako cizinec dobude jejich domovský hrad, povraždí lidi, které znají a ještě jim prakticky vyhrožuje smrtí.
    Dany je nejvěrší bojovnice proti otroctví (to je od ní hezké) a svým prvním rytířem jmenuje člověka vykázaného ze Západozemí právě proto, že je otrokář.
    V době kdy ho potkala, už žádný otrokář nebyl a navíc to bylo jediný člověk, kromě Viseryse, který byl ze Západozemí. Mně to tedy nijak divné nepřišlo.

pak odmítne Penny, která ho jako snad první žena (kromě vy víte koho) chtěla nikoliv jako kasičku, mocného muže, lannistera, ale pro něho samotného, protože je trpaslice a nelíbí se mu.
    Tak holt nebyla jeho typ:-) Taky Penny se chovala jako naivní děcko. Tyrion potřebuje zřejmě protřelejší typ žen.
    Já si myslim, že Penny prostě hloupější než on a to vadí nejednomu chlapoj, nejen Tyrionovi... A navíc, jak zmínil Chmur, asi prostě neni jeho typ a to se taky blbě mění..
    ;)
    U J.Conningtona jsem to jeho uvažování taky moc nechápal, asi už mu "to" vlezlo na mozek
    :-)))
    Chmur: Už? Ano, už nebyl, protože jaksi přišel o své panství. A proč? Protože prodával pytláky do otroctví. nepřestal být otrokářem z přesvědčení. Ostatně to nenáviděný Ned Stark ho chtěl za to kupčení potrestat. A Dany, která věší otrokáře na kříže, mu k tomu neřekla ani popel a ještě mu slíbila, že dostane zpět svá území i tituly. Já mám Dany ráda, ale tady jasně ukázala, že káže vodu a pije víno.

Není jeho typ. Tomu vážně věříte? Tyrion byl zklamaný, že ho nechce ani ta služebná magistra, kterou vůbec neznal. Ve své kapitole jasně popisuje, jak se mu u Penny protiví to trpaslictví. Prostě je ošklivá... Jako on... Možná i míň, on je ještě zmrzačený.
    Dany je nejvěrší bojovnice proti otroctví (to je od ní hezké) a svým prvním rytířem jmenuje člověka vykázaného ze Západozemí právě proto, že je otrokář...
    Ted si nejsem zcela jist časovou posloupností, ale nebylo rezolutně proti otroctví až po nějaké době? A nebylo to právě pod vlivem (již uvědomělého) Joraha, který ji z velké části formoval?
    Já myslím, že odpor k otroctví získala až při návštěvě Astaporu. Do té se s ním setkávala a dokázala s tím žít. Rozhodně si nemyslím, že káže vodu a pije víno. Dany se někdy chová hloupě a zbrkle...zřejmě hormony, ale není to pokrytec.
    Není jeho typ. Tomu vážně věříte?
    Ano. Pokud se sám sobě nelíbím či hnusím, jsem například trpaslík:-), tak asi těžko mě budou vzrušovat jiní trpaslíci.
    upraveno 29. července 2012
    Protože prodával pytláky do otroctví. nepřestal být otrokářem z přesvědčení.
    Ale ani nezačal. On nebyl otrokář protože chtěl ale protože podle jeho logiky nevyděl jiné východisko.
    Tak Tyrion k Penny měl spíš otcovský vztah, než že by jí vnímal jako ženu. Navíc svým chováním i vzhledem mu připomíná to, co na sobě a svém životě nenávidí.

Na vztahu Danny k Jorahovi nic pokryteckého nevidím. Svůj odpor k otrokářství si vybudovala postupně, a Jorah byl celou dobu s ní, a po většinu času názorově při ní.
    upraveno 30. července 2012
    po většinu času názorově při ní.
    Když jí chce dostat do postele, tak jí nebude odporovat :)
  • upraveno 30. července 2012
    flanker.27 napsal(a):

po většinu času názorově při ní.
    Když jí chce dostat do postele, tak jí nebude odporovat :)
    Prečo vŽdy napiŠeš čo chcem povedať?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.