Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
145791016

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. ledna 2012
    Mně se kapitoly Catelyn zprotivily až později, v první knize se mi naopak dost líbily.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. ledna 2012
    Kapitoly byly fajn, ale já tu zapšklou mrchu prostě nerada
  • upraveno 25. ledna 2012
    Ještě jsem nečetl Tanec, ale třeba Cat trochu ožije, poté co se z ní stala zombie:)
    Nevada: Mě se naopak její kapitoly (stejně jako u Aryi) líbily daleko víc ve Střetu králů a v Bouři jsem se na ně vyloženě těšila. Ne kvůli ní, ale kvůli tomu, co se v nich děje.
    upraveno 25. ledna 2012
    V Bouři mi už Catelyn lezla na nervy taky. Ne že bych ji začala nesnášet, ale její postava mě otravovala. Kapitoly jako takové tak 50:50.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. ledna 2012
    Já právě její kapitoly řadím k nejoblíbenějším, přesně jako svoa00, kvuli obsahu (Robb, RW, Renly-Stannis...). Vůbec mě zařáží to haterství vůči Cat, mě to nikdy tak nepřišlo. Ne že bych jí miloval, ale rozodně jsou tací/také, které nesnáším víc.
    flanker.27: To můžu podepsat. No tak je Catelyn iritující a občas jedná hloupě. Jona sice mohla vzít na milost, ale svým způsobem chápu i to. Její averze k němu je mimochodem tak nějak i Nedova chyba, když jí k tomu neřek půl věty.
    Já Catelyn prostě nedokážu nenávidět, přestože je mi jasný, že většinu věcí pohnojila. Cítím k ní lítost, a člověka, kterýho lituju, nedovedu nenávidět- stejně jako Sansu, Viseryse, a dokonce občas lituju i Cersei a Joffa.
    upraveno 25. ledna 2012
    Tak zase tolik toho nepohnojila.
    A tipuju, že propuštění Jaimeho, které je jí často vyčítáno, se v budoucnu Starkům ještě vyplatí.
    Nevada: Jako že tentokrát někomu z nich pomůže? Tolik se zase nezměnil :) Spíš tipuju, že pokud přežije, skončí na 1000. velitel Noční hlídky.
    Jamie se bude hodit v boji proti Jiným a řekl bych, že zemře namísto někoho z hlavních (kladných) postav. Obětuje se. No a zapíše se tak konečně pozitivně do knihy Bílých plášťů.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. ledna 2012
    Ne. Podle proroctví mají přece Jaime a Cersei zemřít spolu. Spíš bych řekl že v návalu vzteku zabije Cersei a pak někdo zabije jeho.
    A co když je Cersei velký Jiný ? :D už se to moc rozebírá.... tak kde to mistr přehnal ? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. ledna 2012
    Přesně. Z toho čekání už je to všechno tak rozebraný a bylo vymyšleno tolik teorií o tom co a jak je a jak to bude, že kdyby mistr nakonec přišel s tím, že je Cersei velký Jiný, tak mě to vůbec nebude připadat přehnaný.
    upraveno 25. ledna 2012
    Everett Young napsal(a):

Ne. Podle proroctví mají přece Jaime a Cersei zemřít spolu. Spíš bych řekl že v návalu vzteku zabije Cersei a pak někdo zabije jeho.

To bylo proroctví? Já myslela, že to jen "prohlašovala" Cersei.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. ledna 2012
    Já myslím že to bylo proroctví ale nejsem si tím 100% jistý.
    upraveno 25. ledna 2012
    Neříkala to náhodou Cersei když básnila o tom, jak jsou jako dvojčata tak propojení, že musejí dělat všechno spolu. I umřít.
    upraveno 25. ledna 2012
    Montezuma: Jo, tak si to pamatuju taky.
    Jaimemu bude hrozit smrtelné nebezpečí teprve poté, co bude Cersei pod drnem - měl varovný sen, když usnul na pařezu čarostromu.

Připadá mi trochu neuvěřitelné, že v Dorne nikdo "nevhodný" (typu písečné zmije, Arianne nebno některý jiný splašenec) nepřiel na to, že Daeron Mladý drak nehorázně lhal při uvádění počtu Dornů. Sakra, přece cestovali po svém území a viděli, jak hodně tam je pouště a jak málo polí a sídel.
    V proroctví bylo, že Cersei přežije všechny svoje děti. Takže si s ní bohužel ještě užijeme.
    No tak děti už to mají za pár....
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. ledna 2012
    Ben Nevis: No ale to už jsme ve třetině, to nemusí zas tak dlouho trvat :) (nečetla jsem Tanec)
    No je pravda, že to může Martin sfouknout v jedné kapitole, jak je jeho zvykem. :-)
    upraveno 25. ledna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

V proroctví bylo, že Cersei přežije všechny svoje děti. Takže si s ní bohužel ještě užijeme.

To je pěkně na pytel. Tommen a Myrcella se jeví jako fajn děcka.
    Cersei je pro mě nejlepší postava.. přeju ji at ji zdraví vydrží :-)
    Kalam Mekhar: Trolling is awesome
    Mě vrtá hlavou, proč v kapitole o bitvě na Černovodě napsal mistr Martin o Sanse a Ohařovi, že se nic nestalo, ale v dalších knihách několikrát opakoval, že se líbali. Přitom doslova uvedl, že Ohař se k Sanse naklonil a ona si pomyslela, že ji políbí a tak zavřela oči, jenže on odešel a k ničemu nedošlo. Koukala sem i do anglického originálu, resp. poslouchala audiobook a bylo to tam přesně jako v českým překladu, tak kde je chyba? rozčiluje mě, když si ani autor nepamatuje, co psal dřív :D
  • upraveno 26. ledna 2012
    Sathana: Protože si Ohař vymýšlel. To lidi občas dělaj ;)
  • upraveno 26. ledna 2012
    Nevada: "Tak zase tolik toho nepohnojila."
    Vzdyt cela ta nesmyslna valka, je jen kvuli ni. Kvuli ni zemrel jeji manzel, zabili ji dite. Druhe je na uteku v pustine. jednu jeji dceru provdali, druha se toula buhvi kde. Rod jejiho manzela kvuli skoro vymrel po meci (skoro i po preslici), hrad, jeji sidlo, je vypaleno. Pozemky jejiho rodu jsou zkonfiskovany a obrany, zemreli jeji pribuzni...
    Nevim, co by se vic muselo stat, aby "neco pohnojila" :-) Mozna to je velky jiny?:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. ledna 2012
    To je blbost. To, že chytla Tyriona rozhodně nebyla spoušť války. Tady zase někdo nedával pozor. Krom toho, že by nakonec asi spory rodů eskalovaly tak nebo tak, tak k aktivizaci Lannisterů došlo, protože:
    V hlavě Lorase a slabinách Renlyho se zrodil plán přesvědčit Roberta, aby zapudil Cersei a oženil se s Margaery. Robert po nějaký době vypadal, že by se dal přesvědčit. Tomu se mělo zabránit především tím, že Tywin poslal plenit říční krajiny ne kvuli Tyrionovi, ale protože předpokládal, že Eddard vytáhne s trestnou výpravou a bude zajat. Pak ho bude mít jako rukojmího a král se neodváží rozvést. Protože se stalo to s Tyrionem, došlo k souboji u nevěstince a Eddardovi tak zranění (a ergo Tyrionovo zajetí) naopak mohlo zachránit život...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.