Kdy to mistr přehnal
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Zároveň ale souhlasím s tím, že za válku rozhodně nemůže Catelyn, i když posloužila jako určitý katalyzátor. Může za ni především Robert, Lannisterové a Malíček.
A na závěr prosím ještě jednou o trochu tolerance. Mám dojem, že tady někteří už naznačují/zmiňují události z Tance. Tak prosím případně do spoileru. Díky moc.
Každopádně Cat se dopustila tragického a osudového selhání v úsudku (a pro mě nepochopitelného), když propustila Jaimeho. To že zajala Tyriona, byla Malíčkova práce. A ten dokázal zmanipulovat i opatrnější hráče.
... Nejvíc ze všech mi přesto za nocí nedává spát lord Stark. Má toho bastarda, má knihu a brzy bude znát pravdu. A jeho žena teď unesla Tyriona Lannistera, díky Malíčkově neprozřetelnému zásahu. Lord Tywin to bude považovat za těžkou urážku a Jaime chová ke Skřetovi podivnou náklonnost. Pokud Lannisterové vyrazí na sever, pohnou se zároveň s nimi i Tullyové. Pozdrž to, říkáš ty a já odpovídám uspiš to. Dokonce ani ti nejšikovnější žongléři nedokáží udržet ve vzduchu stovku koulí navěky.“
Z čehož mně vyplývá, že válku plánovali. Potřebovali lordy rozdělené a oslabené v okamžiku, až se Targaryeni měli vrátit do Západozemí. Jenže Viserys se nechal korunovat moc brzy a Daenerys ještě nebyla připravená - a ani nebude ještě několik let. Ano, to taky. Tím, že zaútočí na Sever. Měl přesný plán, ve kterém figurovala Aša, a do kterého zapojil i Theona. Že ten měl přehnané ambice je věc druhá. Aša měla za úkol nejdřív obsadit menší pevnosti. Zimohrad by bez nich už byl bezmocný. Drancování mělo odvést pozornost od Ašy a jejího přepadu.
Ale jinak máš pravdu. Nevada si pamatuje tady na foru Píseň asi nejlíp:-))
Ale obecně co mě hodně baví a zajímá, to si dobře pamatuju velmi dlouho.
Nejsem si teď úplně jistý časovými rovinami, ale nemohl opravdu Tywin reagovat pustošením říčních krajin pouze kvůli zajetí Tyriona Catelyn?
Ostatně Jindřich v tom nebyl sám, i náš Přemysl Otakar I. se rozvedl s Adlétou Míšeňskou, aby se oženil s Konstancí Uherskou, pak se na nějakou dobu vrátil k první ženě a pak ji opět zapudil. Vše právně ošetřeno...
No vypadá to, že za válku může Malíček, který vířil vody plánovitě, zatímco ostatní jenom reagovali.
btw - Jindřich VIII. taky u Kateřiny Aragornské využil "příbuznosti", byť byli příbuzní jen podle náboženských zákonů ;o)
Řešili jsme to v tomhle vlákně před pár dny :)
Ještě k Catelyn. To že sebrala Tyriona byl spíš výsledek nešťastnejch okolností než záměru. V daný chvíli neměla moc na výběr. Eddard jí poslal na sever s tím, že měla říct Robbovi, aby svolal vazaly (což je třeba věc, kterou v seriálu vypustili úplně). Proto se taky nejdřív nechtěla dát poznat.
btw: táto veta ešte neznamená, že si Varys prial vojnu. To "uspíš to" mohlo aj smerovať k illyriovi, aby urýchlil dianie za morom, útok Dothrakov.
http://www.videacesky.cz/skece/nabozenstvi-podle-eddieho-izzarda