Kdy to mistr přehnal
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
- v první Areově kapitole v Hostině se dočteme, že Doranu Martellovi je 52 let a Oberyn byl o 10 let mladší. Umřel tedy ve věku 42 let.
- ve stejné kapitole se dočteme, že Obaře Písek, nejstarší Písečné Zmiji, je třicet let.
- Výsledek: Oberyn zplodil Obaru ve svých 12 letech. Nějak se mi to nezdá...
Jaime si sice polepšil, ale pořád je to u mě arogantní hajzlík, který si myslí, že může všechno. I když si pod vlivem okolností začíná uvědomovat, že není všechno zlato, co se třpytí. Brana mu prostě neodpustím. Toho neshodil z "dobrého" důvodu, ale proto, že pro něj neznamenal víc než otravný hmyz.
Určitě patří mezi Lannistery mezi ty laskavější.
ostatně - Brana sice Jaimemu neodpustím, ale za hlavního viníka celé té události stejně považuju tu blonďatou čubku (ale tu nenávidím celkově, takže...)
A kupodivu ani proto, že by měl pocit, že ho nějak ohrožuje. Jemu bylo přece jedno, kdo se o jeho vztahu s Cersei dozví. On chtěl, aby to věděl celý svět.
Udělal to proto, že se chtěl před Cersei předvést. Ohromit ji, dát jí důvod, aby jej ještě víc milovala.
Takový zkrátka byl.
Tywin to imho věděl, i když to Martin nikdy nenapsal.
Je klidně možné že to Tywin věděl ,ale vyhovovala mu skutečnost že král je 100 % "Lanister" a ne napůl syn "ožraly". Na svém rodu si hodně zakládal.
Spíš mě hodně zaráží že nikdo z lordů se nepozastavuje nad tím že Jofrey používá půlenou zástavu jelen/lev , správně by měl používat jen jelena, jak je to běžné u drtivé většiny ostatních králů a lordů.
Nezapomínejme, že měl ve zvyku nejdřív konat a až pak promýšlet důsledky svých činů.
A pokud by se ho na to někdo zeptal přímo - jestli spí se svou sestrou - jedno jestli Robert nebo Tywin, tak by mu to podle mě - s impulzivností sobě vlastní a hrdostí sobě vlastní - přiznal.
Ano, nikde to neroztruboval - z ohledu na Cerseinu smtrelnou úzkost z toho, že se to provalí - ale ani se za to nestyděl. Tak jako se nestyděl za nic, co udělal.
O tom, jestli Tywin věděl, že Joffrey je "bastard", se můžeme jenom dohadovat, to je fakt. Přímý důkaz neměl. (nejspíš ho ani nechtěl mít) Ale pokud to napadlo Jona Arryna i Neda Starka, nechce se mi věřit tomu, že Tywina by to nenapadlo. Nechci nijak snižovat jeho podezřívavost a schopnost úsudku - ale jestli ho to nenapadlo, tak byl pitomec, za kterého ho v tomto ohledu nepovažuju.