Hra o trůny 1x09 - Baelor

upraveno 13. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
167891012»

Komentáře

• upraveno 18. června 2011
    Výborný bylo v jednom z minulých parodických videí - Robert Baratheon, black of hair. Stannis Baratheon, used to be black of hair. :)
  • upraveno 18. června 2011
    Dobrý! To mi uteklo :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2011
    Video skvělý.
    Ad Šae - souhlas s Nevadou. Takhle působí Šae úplně jinak, oproti takový polohusičce tu vypadá moc vyzrále. Od týhle si nedovedu představit slova "můj obře z Lannisterů".
  • upraveno 19. června 2011
    Na mě teda Šae v knihách nepůsobila jako husička, naopak moc dobře věděla co dělá a hrála to skvěle a Tyrion tomu podlehl. Na mě tím pádem seriálová Šae nepůsobí nepatřičně.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. června 2011
    Just like winter je výborný, to se jim opravdu povedlo. Bron je sympaťák, v seriálu na mě snad působí líp než v knížkách. Šae mi taky přišla v knížkách trochu naivní (ne přímo tupá, ale prostě lehkomyslná nebo tak nějak) a v seriálu mi přijde nějaká moc rozumná...
  • upraveno 19. června 2011
    Myslim, ze ju posunuli k zahadnosti a inteligencii zamerne: aby tyrion mal partnera pre svoju inteligenciu a aby jeho zalubenie bolo pochopitelnejsie. A myslim ze jej obra aj cokolvek uveri on aj my...
    upraveno 19. června 2011
    Expendable: napsal jsem polohusička, což se nijak nevylučuje s jistou vychcaností.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. července 2011
    Jak tak opakuju seriál, všímám si pár drobností, které jsem předtím minula.
    Robb rozdělil armádu až po přechodu mostu mezi Dvojčaty! Divák samozřejmě rozdíl nepozná, protože nezná podrobnou mapu Západozemí.
    Co se Šae týče, pořád jsem z ní zklamaná, ale (spoiler ke třetí knize)
    naopak si ji živě dokážu představit během Tyrionova soudu, jak hezky lže.
    Navíc se na obyčejnou štětku, kterou Bronn komusi zabavil, chová neskutečně arogantně.
    Tyrion při přípravě na bitvu má u pasu meč běžné délky. Takže skoro tak dlouhý, jak je sám vysoký. Pravděpodobně by ho nedokázal tasit a tak by mu jen překážel. Proč mu nemohli dát do ruky sekeru? Nebo radši nic, jen dýku u pasu. Působí to divně.
    Všimli jste si jak pěkně vynechali Podricka? "Sežeň mého panoše." "Ty nemáš panoše!" Jsem zvědavá jestli ho vynechají úplně nebo ho přidají ve druhé sérii.

A u předchozího dílu jsem si všimla, že když se Velký Jon pokusí vytáhnout meč proti Robbovi, tak všichni kolem stolu vyskočí a taky vytahují zbraně. Theon, který je vedle Brana, v jednom záběru zasunuje dýku, ale hned v dalším ji má pořád ještě v ruce.

Ano. jsou to detaily, já vím :o)
    upraveno 9. července 2011
    O Podricka nás doufám do budoucna nepřipravěj, to by pak moje teorie dostala vážnou trhlinu :)
  • upraveno 9. července 2011
    Nevada: So Shae máš pravdu. Jej stvárnenie sa mne osobne síce páči, ale to nič nemení na tom, že za takéto papuľovanie by sa tá jej pekná hlava už dávno váľala odťatá niekde na hnojisku :)
  • upraveno 10. července 2011
    Neměl náhodou Podricka až když byl v Králově přístavišti ?
    upraveno 10. července 2011
    Nemám momentálně knihu po ruce, ale myslim, že se objevil už v Tywinově ležení.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. července 2011
    Je to tak. Tyrion ho "dostal" když se připojil k Tywinovi. Před bitvou na Zeleném bodci mu pomáhal do zbroje.
    Tyrion ho nafasoval na poradě nebo těsně po ní :-)
    posun Šae naznačuje, že by mohla mať väčšiu úlohu, mystérium okolo pôvodu a tak. ale asi je to len pastička na divákov, kedže jej úlohu už poznáme až do konca.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.