Hra o trůny 1x09 - Baelor
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ad Šae - souhlas s Nevadou. Takhle působí Šae úplně jinak, oproti takový polohusičce tu vypadá moc vyzrále. Od týhle si nedovedu představit slova "můj obře z Lannisterů".
Robb rozdělil armádu až po přechodu mostu mezi Dvojčaty! Divák samozřejmě rozdíl nepozná, protože nezná podrobnou mapu Západozemí.
Co se Šae týče, pořád jsem z ní zklamaná, ale (spoiler ke třetí knize)
naopak si ji živě dokážu představit během Tyrionova soudu, jak hezky lže. Navíc se na obyčejnou štětku, kterou Bronn komusi zabavil, chová neskutečně arogantně.
Tyrion při přípravě na bitvu má u pasu meč běžné délky. Takže skoro tak dlouhý, jak je sám vysoký. Pravděpodobně by ho nedokázal tasit a tak by mu jen překážel. Proč mu nemohli dát do ruky sekeru? Nebo radši nic, jen dýku u pasu. Působí to divně.
Všimli jste si jak pěkně vynechali Podricka? "Sežeň mého panoše." "Ty nemáš panoše!" Jsem zvědavá jestli ho vynechají úplně nebo ho přidají ve druhé sérii.
A u předchozího dílu jsem si všimla, že když se Velký Jon pokusí vytáhnout meč proti Robbovi, tak všichni kolem stolu vyskočí a taky vytahují zbraně. Theon, který je vedle Brana, v jednom záběru zasunuje dýku, ale hned v dalším ji má pořád ještě v ruce.
Ano. jsou to detaily, já vím :o)