Hra o trůny 1x09 - Baelor
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Inak pripájam sa k tomu, že mi tam strašne chýbal Brynden Tully alias Čierna ryba. Na víťazstve v Šeptajúcom lese sa podielal značnou mierou. A vzhľadom k blízkym udalostiam som pohrešoval aj Kastarkovcov, aspoň pri nejakej porade v stane ich mohli predstaviť.
1) jaké ztráty utrpěla armáda Tywina v bitvě se dvěma tisícovkami seveřanů?
2) kolik mužů dostal Robb od Frfeye? (tři až čtyři tisíce?)
3) Došlo k boji mezi Robbovou armádou a armádou Jaimeho (měla být původně 30 000), nebo jen udělali menší ale rychlou údernou skupinu, která má cíl zajmout Jaimeho?
4) Pokud došlo k boji armád Robba a Jaimeho, jaké jsou ztráty na obou stranách? Čekal bych že Lannisterská armáda (Jaimeho část) je rozprášena a Robbova utrpěla značné ztráty...
5) Jak velkou armádou disponuje Robb nyní?
1)v knize bylo že Robb poslal 10 000pěších(nikoliv 2000) a o většinu přišel, ztráty Tywina se neuváděli, seveřané byli po celonočním pochodu unavení a v menším počtu
2)asi ty 3-4tisíce
3)Jaimie obléhal Řekotočí, ze 3 stran, jeho armáda byla rozdělená, odříznutá řekami, zahnaná do kouta a na boj zcela nepřipravená. Když přišli seveřané, z obléhaného Řekotočí vyšla armáda Říčních lordů a společně celou Lanisterskou armádu zničili. (čekám že o tom bude řeč v 10 díle u Tywinova stolu-viz prewiev 10dilu)
4)Jaimieho armáda zničena, Robbova podle všeho malé ztráty
5)dle knížky nevím, dle filmu bych počítal 10-20% ztráty z bitvy, které ale doplní armáda od říčních lordů..takže bych řekl pořád cca 20k
4) V tomhle momentě je rozprášena Jaimeho přepadová jednotka...
Počty se mi zde zdaj jiný než v knize.... Ale nevím rok je dlouhá doba, co jsem to četl naposled....
Ale treba povedať, že Jaime mal v armáde Tyrošského žoldáka, ktorý so svojou armádkou počas boja prebehol na druhú stranu, navyše vyslobodili počas boja väzňov, rôznych riečnych lordov, a z Riverrunu vybehla taktiež Robbovi posádka na pomoc.
A opravujem sa, v knihe naozaj dotiahli pred Catelyn Jaimeho.
austin: Jo to bylo fajn
Benjenem ta ruka co duch je jeho?
Pak kdo a co je Baelor to je nějaký kód,Jméno toho muže a kdo je vůbec ten muž co na něho řval Ned?
Co se týče těch bojů tak mě to mrzí čekal jsem něco pořádného a sere mě že ten Jaime že to je pěkná vychcaná svině a že umí i dobře zacházet s mečem když tam zabil 10 jejich mužů :c
a ještě kdo je Bronn proč vůbec Catelyn? A teď je věrně u Tyriona.. Nicméně mě mrzí že seveřané jsou v nevýhodě a nemají moc velkou šanci tudíž je hned jasný že se musí něco stát a že přijde zima a chodci a nebo se s něma spojí Drogova armáda pokud to teda přežije...
Ned umře? WTF... on byl ten důvod proč jsem na to začal koukat... nicméně jeho smrt pokud to nebyl fake si vyžádá hodně obětí a krve prolití a doufám že se karty otočí ve prospěch seveřanů a nakopou jim aspoň trošku prdel
A ten muž byl Yoren, muž z noční hlídky, který přijel pro nové rekruty, už v seriálu byl, mluvil s nedem a to on mu řekl, že catelyn zajala Tyriona, byla u toho i Arya, proto znal i ji..
BTW když Boltona nepředstavili teď, jsem zvědavej, jak ho do děje uvedou. Stejně tak Karstark (bez tý scény ve třetím díle to prostě nebude fungovat, a to už bude muset bejt Karstark známá osoba). A s Bryndenem doufám pro druhou sérii počítaj.
Dál si myslím v reakci na spekulaci v nějakém předchozím příspěvku o Jonově původu, že rozhodně není Targaryen ani Stark. Chvíli jsem ho tipoval na Robertova syna, i když kdoví.
Ned ako rukojemnik by mohol, to by vsak Joffrey musel pouzivat to blondate gulate medzi ramenami....
Robertův syn to může být podle těch znaků které našel Nedd v kronikách, a pečoval o něj protože to je Robertův bastard, jako mnoho dalších. I když to je hypotéza, která má mnoho děr :-)
Inak, sledovanosť stále drží svoj štandard - 2,7 mega za premiéru.