Hra o trůny 1x09 - Baelor
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak mám ještě jednu výtku ke GoT - kostýmy mi přijdou hodně slabý/laciný. Všim jem si toho výrazněji sám od sebe až dnes, když tam stáli na těch schodech. Ale myslím, že to bylo vlastně stejný i dosud. Pycelle - velmistr a vypadal jak z blešího zadku, Cersei a Sansa snad nikdy neměly nic, co by nevypadalo jak z pytloviny. Aspoň, že ta roucha Varyse byly docela fajn :-)
Dvojčata, Walder Frey a jeho rodiný posezení je suprový, to se opravdu povedlo. Ty dva hrady a most fakt žeru. Varysův výstup předtim je dobrej. ( ale já se tak těšil na Aeryse ... :( )
Scény na Zdi se mi líbili všechny a moc, Aemonovo odhalení má grády. A jak všichni obdivujou a uznávaj Jona ...
Dothracká část mi nepřijde slabá, dokonce si jí myslim přesně takhle pomatuju z knihy ... Daenerys už myslim dlouho nikdo nepochválil tak chválím .. Napětí při magii ve stanu bylo obrovský.
Ale ta Tyrionova část mi vzala vítr z plachet. Ač byl dloouhej proslov ve stanu vtipnej a zajímavej, ztratili tam to nic co mohli dát do bitvy. To bojiště vypadalo hezky ale bože dát tam jen tohle .. ! Ať jsem sebevětší fanda GoT proto, že tam jde o intriky a ne jen o válčení tohle mě stejně strašně vykolejilo. Šeptající les jsem čekal jen v útržku a aspoň jsem doufal v toho Šedýho větra .. !! Králokat byl výbornej ale taky to nevytrhl.
No a perfektní konec pro kterej si to asi nechali. Tolik smutku nebylo snad ani při Titanicu ... Každej podal myslim si mooc dobrej výkon ..
Bez váhání dám pět hvězd protože miluju GoT, miluju ty knížky a miluju ten příběh a ty herce ale zároveň mě fakt občas zklamou ... a strašně se nemůžu dočkat posledního dílu ...
BTW jaký měly rozpočet Pilíře země. tam byla bitva docela hezká, sice malá, ale dostačující a bez počítače.
ad Pilíře - snad 40 mil.
Ad Robb: Tam jsem to nebral jako projev před armádou. To byl prostě náhlej popud. Těžko by se k Catelyn vracel s celou armádou.
Ale jak říkám, nevytýkám to scénáristům, čichám v tom spíš záměr.
a zaseba dodávam, že to ubehlo strašne - strašne rýchlo. až mi je čudne pri srdci, že už to končí. isteže si to pozriem ešte veľakrát, ale tie prvé pozretia - diskusie - očakávania sú nenahraditeľné zážitky. díky všetkým na fóre, za ne.
trochu mi je ľúto, že to nemalo cca o jeden diel navyše. niekde uprostred - okolo turnaja, keď ešte všetko išlo dobre. trochu dlhšie dopriať starkovcom jeseň, kým udrie zima.
Co se týče bitev..mně osobně nijak nechyběly, teda..čekala jsem, že tam bude víc než jen náznak, že nějaká bitva proběhla, hodně fanoušků to asi i zklamalo, ale mě ne. Mám raději ty interakce mezi postavami, takže bitvu jim odpouštím, ale pevně doufám, že černovodu takhle nespláchnou, ta je mnohem klíčovější, to si ani neumim představit, že by ji tam nedali, i když jí asi značně okrouhnou..
Linie Dothraků docela OK, ale já nejsem moc fanynka Daenerys a vůbec ta linie za úzkým mořem mě baví meně než Západozemí i v knize..ale scéna s maegi byla dobrá.
Líbila se mi scéna Jona a Aemona a Jonovo Who are you? příjemně přitom lehce mrazilo.
A trailer na další a poslední díl vypadá taky moc lákavě, hodně emotivně..a pak ta dlouhá pauza..:(
No a pevně doufám, že na dvd budou nějaké vystřižené scény, minimálně jak už tu někdo zminoval flashback aeryse..
Abych poškádlil - Já si zas vychutnal naivnost Sansy...
Scena Tyriona, Bronna a Shae byla bajecna, takhle nejak jsem si ji predstavovala.