Hra o trůny 1x09 - Baelor

upraveno 13. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
145791012

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. června 2011
    Robertův syn .. ? to asi ještě nikoho nenapadlo
    Ano, to už tady padlo. Ale opravdu je to krajně nepravděpodobné.
    BTW když Boltona nepředstavili teď, jsem zvědavej, jak ho do děje uvedou.
    No, stejně jako u Karstarka si další dění seriálu dovedu představit i bez Boltona (opět - ne, že bych z toho měla radost).
  • upraveno 14. června 2011
    Macejko: Upokojený jsem, takže se už upokojovat nemůžu ;) S tou logikou se mýlíš. V knize dostaneš tolik argumentů, že Jon Robertův syn být nemůže. Kdežto u Syria nevíš nic :) Kdybysme to věděli, tak ohledně toho není tolik teorií (včetně těch šílených).
    No, stejně jako u Karstarka si další dění seriálu dovedu představit i bez Boltona (opět - ne, že bych z toho měla radost).
    No bez Boltona to nepůjde hlavně Rudá svatba a následný dění na severu bez něj snad není možný
    upraveno 14. června 2011
    No bez Boltona to nepůjde
    Nechci být zlým prorokem, ale půjde.
    Rudou svatbu můžou domluvit jen Tywin a Frey.
    Dění na severu se Bolton zatím aktivně nezúčastnil. Ramsay může být nahrazený nějakým gaunerem, který vede bandu zbojníků a zběhů (případně nějaký uprchlík z Noční hlídky) nebo nějaký mladší syn lorda válčícího na jihu - třeba i jménem Bolton, protože většině diváků to jméno nic neřekne. Nebo to vezmou velkou zkratkou a Zimohrad vypálí sami Železní.
    Co se týče Harenova, tak tam se to dá taky zkratkovitě vyřešit hned několika způsoby.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. června 2011
    Obávám se, že to by si vyžádalo řadu dalších zásahů, aby si děj zachoval logiku (Arya v Harrenově, Theon na Zimohradu atd.). jasně, dá se to nějak obejít či vynechat, ale pak už by to nebyla ta Píseň, která to má bejt.
    upraveno 14. června 2011
    Jo, ale když se oprostíš od pohledu čtenáře, tak zjistíš, že to jde.
    Arya na Harrenově skončit může. Dokonce i uvařit lasiččí polévku.
    Theon na Zimohradu taky. Jak jsem psala, buď ho vypálí on, když ztratí rukojmí Brana a Rickona a bude muset utéct, nebo ho tam přemůže někdo jiný. Uvidíme jak se bude vyvíjet jeho linie v Tanci.

Citelné zásahy stejně (nutně) budou.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. června 2011
    Však píšu, že by to šlo, ale taky, že by to vyžadovalo dle mýho příliš mnoho zásahů. Např. když by Harrenov neovládl Bolton, ale jiný seveřan, zase by se muselo vymýšlet, proč Arya neřekne kdo je a nakonec uteče atd. A když se zatím předlohy drželi poměrně dost, takovýhle odchylování by nebylo moc logický a podle mě by tůrcům přineslo víc problémů než přínosu.
    Já bych se přiklonil k tomu, že tam bude určitě Bolton a typuji že i Karstark. Robbova armáda byla rozsáhla, musela se vyřešit situace kolem Velkého Jona Umbera, pak přijela Catelyn a u Dvojčat už na ně taky nebyl čas. Budoucí dějová linie Aryi ale podle mého není tak bohatá na boje a tak ( hlavně druhá části Střetu králů a v Bouři mečů ) a tak v Harrenově s radostí zapojí Boltona, Armoryho a Jaquena ...
    Tak abychom se zas trochu vrátili k aktuálnu, malý hold Nedovi na YT:

No,sere mně, jak dopadl Ned Ačkoli jsem kyberpunker, seriál mně chytil tak, že jsem si koupila knihu a během 3 dní přečetla. Stejně jsem do poslední chvíle doufala,že ho ten malej mamrd ušetří Doufám, že druhá serie bude brzo!
    Tak jsem konečně shlédl devátý díl a moc se mi líbil. Pro mě zatím jednoznačně nejlepší. Lituju, že znám předlohu, byl bych v šoku jako moje partnerka. Pěkné. Gradující. Mrzí mě, že jsme neviděli trošku více akce v bitvě, ale nevadí.
    taky mě to štve, nevim proč, v knize jsem to tak nějak čekala..nebo mě to tolik neudivilo, nevím..chtěla bych být divák neznalý předlohy..jak tak čtu ty komenty, tak spousta lidí i v zharaničních diskuzí jsou z toho v šoku..můj bratr i přítel též. bratr prohlásil, že jestli ještě zařve trpajzlík (Jeho Top postava, po něm byl Ned) tak se přestane dívat, přítel..ten řekl jen, že tohle nečekal, že to je jen první serie přece, jakm může umřít, ale vzhledem k tomu jak často Bean někde umírá vlastně měl :) mimojiné doufá, že Robb natrhne Lannisterům zadek a Cat osobně zabije královnu, chudák, aspon to přání, že joffrey zkape se mu splní :) i když to ještě potrvá než to uvidíme, taky doufám, že dětští herci nevyrostou moc rychle, i když s tim by si třeba poradili, že by posunuli děj víc dopředu..
    Hmm, tak Sean Bean svou hvězdnou hodinku včera oslavil rvačkou v baru. Joo, tak to holt dopadá, když si 52letej kmet vyjde s 22letým Playboy králíčkem :-) Ale je to tvrďák, odmít převoz do nemocnice a místo toho si objednal další drink :-D

http://uk.eonline.com/uberblog/b247126_game_of_thrones_sean_bean_stabbed_in.html
    Mimochodem, vím, že je to subjektivní, ale fakt, že GoT je na IMDB 4. a na ČSFD 5. nejlepší seriál všech dob o něčem svědčí a jsem za to hrozně rád.
    Heh patej nejoblíbenější= hustý... V době zkouškového na csfd nechodím...
    Však ono to zas klesne, jako vždy.
    Nebuďme tak skeptičtí, a přiznejme si, že je to skvělý seriál a že se obecně lidem líbí. :) To stejné jsem tu někde četl už dříve, že po pár dílech to klesne atd. A naopak to stále roste :-D Takže samozřejmě s přibývajícím počtem hodnocení to asi mírně klesne, ale troufám si tvrdit, že jen mírně a i přesto se GoT udrží v Top 10.
    To Expendable: kuwa, jdu si pustit nějakej annoying orange na zvednutí nálady, když vidím tvou ikonu ;-))
    Ne, ne ne ne... to není možné...já to věděl, já to čekal, viděl jsem, četl asi 10x tu scénu v knize už dřív a furt jsem doufal. Prostě i přes znalost WOW !

A mám depku z budoucna....Sice jen spekulativní zbožné přání, Martin zas překvapí ale: Já se tak těším až Cersei zemře v septu a králokat sní, jak ji bude zachranovat. Až z Malíčka bude kripl a eunuch, až Dany zastaví jiné a Sansa s Tyrionem budou jako správní manželé vládnout Říši, Rickon Zimohradu a Černá ryba bude velitelem královské Gardy.
  • upraveno 15. června 2011
    Tato cast bola skvela naplnila ocakavania avsak dalo by sa tam vytknut par veci : vsimol som si ze Dvojicky neboli celkom take ako mali byt aj ked som si ich predstavoval presne takto..chybala tam stredna mohutna veza..aemonova scena bola perfektna avsak trosku v nej posobil ako keby videl :D.Tyronov bojovy vykon ostal v prachu avsak bravurne to natiahli na jeho vtipkarsky charakter ktory preukazuje pocas serialu..chechtal som sa ako dostl kladivom a prebehli po nom. :D.ta bitka sa da otpustit .. Peter Dinklage je pre mna prijemne prekvapenie v GoT.. jeho vykony v seriali su velmi skvele co potvrdzuje jeho nominacia na Television Critics Association Awards 2011 kde zabojuje o individualne ocenenie dramy ktore by som mu vazne doprial, taktiez bol nomynovany GoT na najlepsi program roku a aj vynikajuci vykon roku...dufam ze uspeje a ak nie tak by to chcelo v 2 sezone trosku viac sa asi pobabrat z efektmy ktore su jedine korenie ktore by sa tam mohlo prisipat.. Snad daju vetsi rozpocet aby este viac zvysily sledovanost pretoze mnoho divakou prahne po krvy ktorej bude v Strete kralou dostatok
    Tak on snad Aemon neměl být úplně slepý, ne?
    Myslím, že jestli v posledním díle udělají dostatečně efektní provolání Robba králem a zrození draků, tak jim to všichni nevděčníci, co se jim nelíbila Nedova poprava,odpustí a budou natěšení na další seriálovou řadu. :-)
    upraveno 15. června 2011
    Co se komu , u všech bohů, nelíbilo na Nedově popravě?
    Jedna z nejlepších scén celého seriálu.
    Já myslím, že tu nešlo o samotnou scénu, jako spíše o fakt, že autor neměl slitování ani s největším sympaťákem (Tyrion by se možná urazil) seriálu.
    Jak píše baltim, spousta lidí, co knihu nečetli (nebo unikli spoilerům), docela rozdejchávala tenhle fakt. Alespoň podle jejich reakcí.
    Je to hustý. Opět nejrychlejší hodina celého týdne. Jak je možné, že to tak uteklo? Jak už někdo psal, závěrečné titulky byly poněkud kratší než by si to zasloužilo, čučela jsem na šum bedny asi 10 min., než jsem to rozdejchala.
    Jsem ráda, že jsem to ještě nečetla, ještě chvíli (dokud to celý neskouknu aspoň jednou) to číst nebudu. Bojím se, že se pak neudržím a budu číst dál ... přitom se mi tak líbí tato varianta, že si zcela užívám seriál a PAK si to rozšířím knížkou. Doufám, že si to sama nezkazím.
    Neboj, já si taky zážitek nezkazil, i když se potom člověk neubrání různým srovnáním. Lepší samozřejmě bude, když budeš odolávat dál. :-)
    k poslednému dielu: čakajú nás dve emotívne scény: zrod drakov a povýšenie Robba. k drakom a CGI nemám, žiadne veľké očakávania, ale toho druhého sa začínam obávať. v ukážke je "kráľ severu!" (prečo to tam vôbec dávali?) také suché, zahuhňané. to musí mať obrovské grády: zrodenie starého kráľovstva. inak to bude pre mňa veľké sklamanie.
    taky mě zaskočilo to nesmělé provolávání... aspoň kdyby nechali rozeznít hudbu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. června 2011
    No jak tak koukám zpětně na ty videa, tak vypadají všechny dost suše.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.