Hra o trůny 1x09 - Baelor

upraveno 13. června 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
168101112

Komentáře

• upraveno 15. června 2011
    Konečně jsem se po dovolené dostala k Trůnům a shlédla najednou poslední dva díly.
    Manžel očekávaně zasípal: "Oni ho zabili..." a vyjádřil obavy, že v dalších dílech už nezbudou žádní herci. :-)

Jinak Beana nepovažuji za až tak zásadní celebritu, že by to bez něho nešlo. Ale chápu, že to tak někteří berou, protože je to jediná více známá tvář z velkofilmu. Neda je mi líto, ale obtloustlého starého dědka postrádat nebudu. :-)
    Mě zaujalo, jak Aemon vyjmenovával jeho rodokmen...tak úplně vynechával Jaehaeryse a znělo to tak, že Aerys je syn Egga (=bratr Jaehaeryse a ne jeho syn)...je to tak, nebo to akorát zkrouhli?

Protože v rodokmenu na wiki je Aerys syn Jaehaeryse...
    Zaujímalo by ma, či je vôbec z tých jeho slov možné pochopiť, že to zastonanie bolo v skutočnosti vyslovenie mena "Aegon" :)
    ja som celkom dlho žil v tom, že mistr aemon je vlastne Egg...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. června 2011
    Ben Nevis:
    Neda je mi líto, ale obtloustlého starého dědka postrádat nebudu. :-)
    Vím, že to bylo myšleno nadneseně, ale toto mne velmi rozlítilo (vedla jsem asi 10-minutový monolog)! Sean Bean prostě není starý obtloustlý dědek!!! Vždyť je mu 52, je narvanej a vypadá o 10 let mladší!!! On vypadá líp než já a to je mi 23 (a ještě k tomu jsem holka) :))). Obtloustlý starý dědek je 80-ti letej a 150-ti kilovej páprda... Omluvám se za svůj výlev, ale Sean Bean je jeden z mých idolů = oblíbených herců :))). Prej starej obtloustlej dědek, z toho asi neusnu...:)
    Krisa: Oukej, dědka beru zpět. :-) Na některých fotkách vypadá dobře, ale v seriálu mi přišel opravdu odulý. :-)
    Mně se líbil Jory a Tywin mi připomíná nějakého římského císaře nebo alespoň vojevůdce.
    Neda je mi líto, ale obtloustlého starého dědka postrádat nebudu. :-)
    A jooo Já si říkal proč mi připomíná dědu Simpsona (Jay "Abe" Simpsona) :P
    Byla jsem u toho 10 min monologu....to by ste nehteli videt.....:-D
    Taky mě to trochu zarazilo :-) Ale je pravda, že Bean byl na Neda starej, aspoň papírově...
    Ačkoli mám Beana hodně rád, tak mi už trochu vadil ten jeho jeden universální výraz s pootevřenou papulou :D Když už se o něm bavíte, tak sem taky chtěl přidat svou ;)
    obtloustlého starého dědka
    - tohle by se spíš hodilo na Roberta (Addy), ale Sean Bean?? na 52 vypada sakra dobře a obtloustlý teda se mi v seriálu nezdál vůbec..co já se tu nedočtu :)

a co se týče jeho věku - tak jo, v knize je mu myslím kolem 35, ale to mi spíš seděl věk beana, přišlo mi to tak vyvážené, ale to bychom pak takhle mohli mluvit i o Robertovi, Jonovi, Robbovi, Catelyn atd..
    Všichni jsou starší oproti knize, takže pokud je Robbovi kolem dvaceti, může mít Ned klidně 50. Jenom prostě nechápu, proč někteří vyhrožují (na jiných serverech), že se kvůli Beanovi přestanou koukat. V Lotrovi taky všichni šíleli kvůli Legolasovi a ne Boromirovi. :-)
    Tak ti co neznají knižní předlohu holt toto nečekali. HBO prezentovala beana a jeho postavu jako hlavní, což i byla. na všech plakátech byl on, Beanovo jméno mělo nalákat diváky a hle, předposlední díl první setony a hlavní hrdina je bez hlavy..oni nadávají, ale dívat se budou dál..
    upraveno 15. června 2011
    Kvůli Legolasovi??? Orlando Blůma mi vždycky přišel děsivej, brrr. V tomto souboji, jsem rozhodně v týmu Boromira...
    ja Beana doted neznala, mne se libi vsichni :D a prestala bych koukat, kdyz by me to prestalo bavit. Coz uz se jen tezko stane.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. června 2011
    !!!
    :D to je teda !!!! prosim Vás, přestaňte tu Krisu mučit....
    upraveno 15. června 2011
    Mě to až fyzicky bolí :)))))))))
    Co mají všichni s nějakým Blůmem? V PP byl nejlepší Ian McKellen a Viggo Mortensen. :-))
    Bloom je máčka :)
    Jojo, Viggo byl nejlepší, Bloom byl moc elegán. Btw. myslíte, že tam ukážou aspoň tu Beanovu hlavu naraženou na kůl? to by bylo cool :-))
    nejlepší byl Glum, to byl milášek :D
    upraveno 15. června 2011
    Já jsem v týmu Faramir!!!
    Však Gluma ještě uvidíme! :-))

V knize je Faramir sympaťák, ale ve filmu se mi moc nelíbil, můžou za to Dvě věže.
    Tak on Bean na padesát moc nevypadá, takže věkově na Neda seděl. Nicméně kdo tu psal o tom univerzálním pohledu...tak souhlas. Sean se prostě na klaďáky moc nehodí...Zlý psychopatický svině mu jdou mnohem líp...
    Vigo Mortnesen je skvělý herec. Konec konců každý kdo se jmenuje Vigo musí být dobrej, je to totiž čaroskvělé jméno...
    upraveno 15. června 2011
    Dvě věže (neprodloužený) nebyly k Faramirovi moc vlídné. V prodloužení už jeho chování vyšlo líp... Každopádně to je "outsider" a "černá ovce" rodiny, což znamená, že si ho prostě musím oblíbit:)))
    Jo, prodloužená verze trilogii pomohla, to je fakt...ale i tak se jeho charakter ve filmu ubíral úplně jinými cestami - podle knihy to byl jeden z mála (možná sám kromě Toma Bombadila), na které neměl Prsten žádnou moc.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. června 2011
    Tak on Bean na padesát moc nevypadá, takže věkově na Neda seděl.
    Ani moc ne. Nedovi v knize bylo nějakých 36. Zase až tak mladě Bean nevypadá :)
    vsak museli je vsechny postarsit...kor s detma by se jim pracovalo o mnoho hur, kdyby meli byt stejne stary jako v knize....kazdopadne SB je i v padesati stale svihak ;)
    Teda, tohle je taková moje teorie, ale myslím, že Faramirův charakter Jackson upravil kvůli Aragornovi. Aragorn měl být hlavní "sympaťák" a oni se báli, že by mu Faramir sebral fanoušky... :)

Kriso, plně s tebou souhlasím, já mám Beana taky hodně ráda myslím si, že pro tuhle roli byl skvělý. V životě jsem tolik nebrečela u nějakýho seriálu nebo filmu, i když jsem četla knihy a věděla jsem, jak to skončí...Když jsem to četla, byla jsem víc v klidu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.