Hra o trůny 1x09 - Baelor
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Název epizody: Baelor
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No dobře, tak když už jste Faramira rozjeli... moje oblíbená postava a taky jsem to těžce zkousával. Takže jsem si dal všechny ty bonusy, kde to bylo vysvětlováno. Ten příměr se sympaťákem Aragornem není asi pravda, ale není ani tak daleko od jádra pudla. Nicméně podle tvůrců šlo hlavně o to, že se ve filmu nemohla zničehonic zjevit postava, která je vůči svodů Prstenu imunní. Když ani Galadriel a Gandalf nebyli. On stačil právě už Aragorn. Tak ještě, že nemáte takhle citlivé přítele :-)
S těmi sympaťáky jsi mi připomněla jednu z nejoblíbenějších scén z červenýho trpaslíka...
Taky jste měli při jedné scéně s Tyrionem pocit déjà vu (Gladiátor)?
A pocit z Neda v knihách jsem měl taky takovej. Ale to já měl u všech, snad většině dospělejch bych v knize přidal 5-10 let, takže mě vždycky zaskočí, když čtu ty skutečný roky. Beru to jako součást Martinova světa - kdoví, kolik dní má vlastně západozemský rok :-)
Podobně i rozhovor Neda s umírajícím Robertem byl takový nemastný neslaný, a to mě v seriálu tato scéna docela dojímala.
Jen pár scén na mě v seriálu opravdu silně působilo - slib khala Droga, že dobude pro svého syna železný trůn a poprava Neda. To je docela málo. Např. v LOTROVI se mi taky spousta scéna nelíbila a mnoho věcí mi vadilo, ale bylo tam i dost scén, které mě opravdu dostávaly např. pochod Entů, souboj Gandalfa a Balroga a hlavně promluva Theodena k rohanskému vojsku před Minas Tirith...
V seriálu je na můj vkus opravdu silným momentů málo. Je to podle mě dané průměrností - průměrnou režií, průměrnými hereckými výkony a hlavně většinu času jalovou hudbou...
Jinak je seriál hodně vážný, možná ke škodě.
Taky mi vadí, že v seriálu se dost přidržují POV, i když není jasné, kdo POV zrovna je. Proto jsme neviděli, jak to dopadlo se Sýriem, žádnou bitvu (pohled Tyriona a Catelyn) ani bitvu Roberta s kancem.
hlawoun: Přímo osobně naštěstí ne. Jen z blízkého okolí :o)
Jinak díl byl velmi povedený, Bronn se mi libí čím dál víc.
Je už známa sledovanost?
Jinak rozhovor s B&W ohledně druhé série. Vypadá to na změny, ale podle mě se to dalo čekat, chápu to a mě osobně to nevadí, možná naopak. Co se týče Robba a Jaimeho. Pokud to zvládnou nějak rozumně.
http://winter-is-coming.net/2011/06/benioff-and-weiss-talk-season-two/