who is who

upraveno 21. února 2012 v Rozličný pokec
"poznáme" sa dlho. poznáme svoj temperament, preferencie hudobné, filmové, športové, vieme kto je sansovec a kto aryovec. niektorí z nás sa "poznáme" tak dlho, že sme už na seba možno aj zabudli (Léto, Eddard/Rabsberne).

alek to tu vytvoril, potom ako nás postretal na starom fóre. Mám pocit, že spolu s headom, flankerom a chmurom zdieľame jeho digitálne dieťa po celý jeho virtuálny život.

medzičasom odišla Tyna a niektorí ďalší a prišla všetko si pamätajúca Nevada. (dokonca dostala aj topic so svojím názvom, čo by bola exkluzívna záležitosť, nebyť jednej presmutnej udalosti).

Potom sa zjavil Montezuma3 s perfektnými wallpapermi, Everett, Krisa a ďalší a ďalší.

Napadlo mi, že s mnohými z vás trávim výrazne viac času ako s ostatnými ľuďmi v okolí. Vieme o sebe celkom osobné veci a mnohé bežné nikdy neprídu na pretras. Čo tak sa trochu predstaviť, povedať niečo o sebe? nech pochopíme odkiaľ vie flanker toľko právnych termínov a prečo sa vyzná vo francúzskej revolúcii. prečo keď príde na pretras učiteľovanie chmur sa rozčúli a ja smutne potrasiem hlavou. prečo head trúsi poznámky, ako by dával šach-mat...

či?

1356730

Komentáře

• upraveno 22. února 2012
    Lord Gepeto napsal(a):

Iba mi vadí, že furt neviem čo je "rozbřesk" a "koroupění" :D ako mysím, že určité časy ako svitanie, pobedie a pod. ale neviem presne čo to je :D

Rozbřesk by malo byť to isté ako svitanie a prvé kuropění je vtedy, keď prvýkrát kikiríka kohút. Teda približne tá istá denná doba.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. února 2012
    Lord Gepeto: Na to nemám koule :). Já jsem nad tím tak přemýšlela (nejednou) a zjistila jsem, že bych neměla na to někoho okrádat, podvádět, natož zabíjet pro peníze.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. února 2012
    Krisa: Do toho spadneš tehdy, když v práci dostaneš na starost záležitosti na nichž závisej stovky lidí a statisíce a miliony peněz :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 22. února 2012
    Krisa: Podobne, kéž by bol celý svet taký, ale to je rovnaká ilúzia ako že ja budem mať tú firmu :D
    Amanita napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Iba mi vadí, že furt neviem čo je "rozbřesk" a "koroupění" :D ako mysím, že určité časy ako svitanie, pobedie a pod. ale neviem presne čo to je :D

Rozbřesk by malo byť to isté ako svitanie a prvé kuropění je vtedy, keď prvýkrát kikiríka kohút. Teda približne tá istá denná doba.

Jé, vďaka za vysvetlenie :)
    upraveno 22. února 2012
    flanker.27: Vzhledem k mému zaměření a studovaným oborům (Sociologie, Sociální patologie a Sociální pedagogika) mi tohle úplně nehrozí (hlavně ty statisíce a miliony peněz) :D
    upraveno 22. února 2012
    Krisa: Až sa raz zo svojich nesplnených snov scvoknem prídem za tebou .D
    upraveno 22. února 2012
    Lord Gepeto: OK, akorát pokud nebudeš očekávat psychologii, psychiatrii nebo psychoterapii - to já nebudu moci dělat (s tímhle vzděláním) :)
    upraveno 22. února 2012
    Krisa: Prečo, obidvoje znie tak psychologicky...

Mimochodom, čo je to vlasne sociológia? Ako čosi s ľuďmi? Znie to naozaj tak terapeuticky :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. února 2012
    Krisa: Za a) lidi stejně často dělaj něco jinýho než vystudujou, zvlášť u humanitních oborů, za b) i nějaká veřejná organizace může mít na krku rozpočet, dotace, granty EU a podobně bohulibý záležitosti.

I já jsem studoval něco jinýho a měl jiný představy o budoucnosti...
    upraveno 22. února 2012
    Všetko je prosto Jiné :D
    upraveno 22. února 2012
    Aj Velký Jiný isto študoval niečo Jiné :D
    upraveno 22. února 2012
    Lord Gepeto: No ono psychologický není ani jedno z toho (samozřejmě jsme měli i psychologické předměty - obecná, vývojová, sociální apod.). Sociologie je věda o společnosti (o fungování, vývoji, členech atd.). Sociální patologie a prevence je o deviacích (negativní i pozitivní a o jejich prevenci - primární, sekundární i terciální). Sociální pedagogika je o vlivu prostředí na výchovu (nejen dětí, jde tam i o resocializaci). Ono v podstatě bych i terapii dělat mohla, ale spíš ve smyslu sociální terapie. K psychoterapii bych musela mít kurz nebo výcvik.
    Překvapilo mě, že dost lidí (drtivá většina) vůbec netuší, že existuje sociální patologie - často se mě ptali "To jako řežeš mrtvý lidi, jo?"
    Mám pocit, že zas podněcuji diskusi, která se nedrží původní myšlenky topicu, tak mě kdyžtak ignorujte :)
    upraveno 22. února 2012
    flanker.27: okok, já se ale ještě držím svých naivních představ, že bych chtěla pracovat v oboru.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. února 2012
    Sociální patologie a prevence je o deviacích (negativní i pozitivní a o jejich prevenci - primární, sekundární i terciální)
    Tak to o mě můžeš psát závěrečku :)
    upraveno 22. února 2012
    Everett Young: Važ svá slova :D Já bych nechtěla o nikom koho znám (i takto virtuálně) psát bakalářskou práci!!! Má temáta byla: Faktory ovlivňující sebevraždy, Vznik a vývoj závislosti na sektě.
    Cool. :-)
    Tie práce by som si možno rád aj prečítal :P
    upraveno 22. února 2012
    No ono to zas není taková lambáda :)))
    Taky jsem měl představy, jak ze mne bude velký pan inženýr, co chrlí převratné vynálezy alespoň dvakrát denně. Jenže ona ta škola dá znalosti, ale málokdo je umí využít, tak není divu, že spousta lidí "uteče" od svého oboru. Stejně se jednou sejdeme všichni v "mekáči";)
    upraveno 22. února 2012
    Já skončím na pracáku (a ne jako úřednice) :)))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. února 2012
    To mi připomnělo:

"Když vidím, jaký já jsem inženýr, bojím se jít k doktorovi."
    a
    Absolvent prirodnich ved se pta: "Proc to funguje?"
    Absolvent techniky: "Jak to funguje?"
    Absolvent ekonomiky: "Kolik to stoji?"
    Absolvent humanitnich predmetu: "Chcete k tomu hranolky?"
    upraveno 22. února 2012
    Nevada: Jojo, to jsou přesně vtipy, který často slýchávám, Můj otec, vystudovanej strojař z ČVUT, si ze mě doteď dělá srandu, že studuju na darmožrouta.
    Uf, ještě že jsem na správné straně barikády:)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. února 2012
    No já mám vlastně geniální nápad jak za současné situace získat ve volbách více než 5% hlasů. Stačilo by založit Stranu uživatelů PC (ano správně každý si spočítá že tím jsou myšleni Hackeři) a každý do 25 let vám dá svůj hlas.... a spousta dalších lidí taky.
    No na základě historie by se dalo předpokládat, že máš šanci na úspěch. Pokud se nepletu, tak dokonce i Strana mírného pokroku v mezích zákona měla svého poslance. A v zahraničí se občas podobný kousek také podaří.
    Milí náctiletí, nechtěl jsem se vás nijak dotknout. Dokonce nechci nikoho usměrňovat, poučovat, smát se naivním představám (patří to k věku) a podobně. Naopak. Vše bylo myšleno s nadsázkou.
    Everett Young napsal(a):

No já mám vlastně geniální nápad jak za současné situace získat ve volbách více než 5% hlasů. Stačilo by založit Stranu uživatelů PC (ano správně každý si spočítá že tím jsou myšleni Hackeři) a každý do 25 let vám dá svůj hlas.... a spousta dalších lidí taky.

Už je tu pirátská strana, kterou jsem volila v posledních volbách. Ne že by ji to pomohlo, mladí uživatelé PC asi nechodí k volbám. :-)
    Na gymplu jsem chtěla být psycholožkou. Přihlásila jsem se na školu, dozvěděla, že berou třicet lidí a mají tisíc přihlášek. Nedala jsem to, stejně mě nebavila biologie. :-)
    Zdravím zde jsoucí! Na těchto stránkách se pohybuji už velmi dlouho, doposud však jako anonymní duch :-) Až teď jsem našel chvilku a odvahu se zaregistrovat a občas tu poklábosit, pochválit či napomenout Velkého GRRM, hodit sem nějaký postřeh či nějaké to "moudro" a tak vůbec :-)
    Ahoj, přidávám se do klubu náctiletých a velmi zřídka přispívajících členů fóra. Tak před třemi lety jsem začala číst Píseň (dnes už mám všechno přečtené v češtině i angličtině) a stejně tak navštěvovat tyhle stránky, ale účet jsem založila až v době seriálu a celkem jsem přispěla tak pěti příspěvky :-)

Ještě krásné tři měsíce mi bude 17 (věřte, vypadám na víc se svými 180 cm), těším se z posledních pár měsíců než mě ve čtvrťáku začne pořádně trápit maturita. Pak se chystám do Brna na geologii (šutříky!). I když poslední dobou mě nahlodává i medicína... Hm, koníčky? Kromě četby ještě hudba. A hlavně chození na koncerty rockových "staříků", kteří dávno před mým narozením tvořily tu správnou muziku. Můj poslední úlovek je lístek na Ozzyho v červnu a pak v srpnu na Red Hot Chili Peppers. Kdyby měl někdo v šuplíku ty samé lístky, tak se tam uvidíme :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.