who is who

upraveno 21. února 2012 v Rozličný pokec
"poznáme" sa dlho. poznáme svoj temperament, preferencie hudobné, filmové, športové, vieme kto je sansovec a kto aryovec. niektorí z nás sa "poznáme" tak dlho, že sme už na seba možno aj zabudli (Léto, Eddard/Rabsberne).

alek to tu vytvoril, potom ako nás postretal na starom fóre. Mám pocit, že spolu s headom, flankerom a chmurom zdieľame jeho digitálne dieťa po celý jeho virtuálny život.

medzičasom odišla Tyna a niektorí ďalší a prišla všetko si pamätajúca Nevada. (dokonca dostala aj topic so svojím názvom, čo by bola exkluzívna záležitosť, nebyť jednej presmutnej udalosti).

Potom sa zjavil Montezuma3 s perfektnými wallpapermi, Everett, Krisa a ďalší a ďalší.

Napadlo mi, že s mnohými z vás trávim výrazne viac času ako s ostatnými ľuďmi v okolí. Vieme o sebe celkom osobné veci a mnohé bežné nikdy neprídu na pretras. Čo tak sa trochu predstaviť, povedať niečo o sebe? nech pochopíme odkiaľ vie flanker toľko právnych termínov a prečo sa vyzná vo francúzskej revolúcii. prečo keď príde na pretras učiteľovanie chmur sa rozčúli a ja smutne potrasiem hlavou. prečo head trúsi poznámky, ako by dával šach-mat...

či?

1246730

Komentáře

• upraveno 22. února 2012
    Hergot tady se to od včerejška rozkecalo :) Tak já to vrátím trochu zpět na začátek :)
    Moje jméno je Zdeněk, je mi 24, na přezdívky se neptejte, kam sem přišel, tam jsem dostal jinou - celkově bych se už do tuctu asi nevešel. Nick ZoiD používám na netu 2 roky jako kombinaci mých iniciálů a mé nejoblíbenější seriálové postavy (dr. Zoidberg - Futurama). Fb a podobny věci nemám, moje registrace jsou jen tady, na bsg.cz a na titulky.com. Pokud se náhodou objevuju někde jinde, je to jako ZoiD (popřípadě dr.ZoiD nechce-li stránka ZoiD příjmout). Jsem rocker a metalista, občas rád dám klidnej jazz a v náladě jedu disko 90. let. Ke čtení jsem se dostal až asi rok a půl zpátky, předtím jsem byl spíše počítačovej pařan a seriálovej maniak. Na tyhle stránky chodím až od doby, co jsem viděl seriál, ale poslední dobou sem tu i několikrát denně, takže jako doma.
    Tolik nových tváří! Sarven by měl dostat za tenhle topic medaili. :-)
    Aha, takže já jsem Bára, povolání archeoložka. Na žádném jíném fóru mě nenajdete, protože jsem plachá a PC nevěřím :-) A tady příjdu vždycky s křížkem po funuse, protože se na net dostanu až v noci (náš malý kraken mi přes den vytahuje šňůry).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. února 2012
    brbr: Kraken je dítě, pes, kralík, kočka...? Ptám se, protože mi přehryzali dráty už pes i králík...:)
    brbr napsal(a):

Aha, takže já jsem Bára, povolání archeoložka. Na žádném jíném fóru mě nenajdete, protože jsem plachá a PC nevěřím :-) A tady příjdu vždycky s křížkem po funuse, protože se na net dostanu až v noci (náš malý kraken mi přes den vytahuje šňůry).

Archeologie je krásnej obor! Miluju historii a mám trochu zálibu ve starých věcech, proto jsem začal před dávnými doby sbírat mince, protože jsou odrazem té konkrétní doby a člověk si tak celkem levně může "osahat" a zařadit do sbírky mince, kterými platili třeba ve 14.století.
    Krisa: kraken je dítě a dráty naštěstí nepřehryzává, alre vytahuje ze zásuvky, vytrhává klávesy a dělá podobné skopičiny. Pes má u nás "striktní " zákaz překročit práh :-)
    giordano: archeologie je krásná a špinavá :-)
    Takže- JÁ:

Osoba pohlaví ženského, povahy cholericko-melancholické, disponující tvrdou hlavou, prořízlou pusou a výkonnými hlasivkami, identifikovatelná také jako jednadvacetiletá Podřipanka.
    Od útlého dětství degenerována dinosaury a vlastními fantaskními představami. Obé na mně zanechalo hluboké následky- prvním rokem studuji geologii s úmyslem věnovat se paleontologii „těch viditelných“ živočichů a (nejen) ve volném čase ležím (sedím, stojím…) zahrabána ve fantasy literatuře. Mým posledním velkým objevem na tomto poli je právě Píseň ledu a ohně, která mne zcela uchvátila.
    Filmy jsem nikdy moc nesledovala, a když už tak jako kulisu k nějaké činnosti. Usoudila jsem však, že už jich je dost na to, abych je zapomínala, tudíž i na to, abych si je začala zaznamenávat. Jsem tedy i nováčkem na ČSFD pod nickem MsUtahraptor (ta další dvě písmenka se už nevešla). Pokud se někde na internetu prezentuji, je to pod stejným jménem jako zde.
    Přezdívku jsem získala od kamarádky jako vedlejší produkt úkolu z informatiky a následek neustálého otravování s mou dlouholetou platonickou láskou. („Jůtíček“ byl to nejdokonalejší, co kdy po téhle zemi běhalo a to mi doteď nikdo nevymluvil.)

Tenhle web sleduju necelý rok- od doby, kdy jsem se začala přesvědčovat o tom, že na čtení tak rozsáhlé série zrovna nemám čas a seriál přece musím vidět až potom. (Výsledkem bylo skouknutí seriálu za týden a přečtení prvních čtyř knih za měsíc.) Přispívat jsem začala až teď, protože mne nesmírně lákala bodovací hra.
    upraveno 22. února 2012
    brbr: S tím psem gratuluji - u nás byla klasika: bude doma, ale nesmí na gauč...jé, on si vyskočil na gauč, to je šikovnej pejsek...může na gauč, ale nesmí do postele...jé, on si vyskočil ke mně na postel,to mě má rád...může na postel, ale jen do nohou...jé, on leží se mnou pod peřinou, to je roztomilý :) Nutno říci, že tohle vzniklo v mých necelých 10 a bratrových 6 letech. A taky jde o malé psíky.
    S dítětem moc zkušeností nemám, ale když jsem hlídala bratránka, bylo nemožné mu stíhat, takže mi je to vyrvávání všeho naprosto jasný :)
    Miss Utahraptor napsal(a):

(„Jůtíček“ byl to nejdokonalejší, co kdy po téhle zemi běhalo a to mi doteď nikdo nevymluvil.)

Ale nechtěl bych zrovna toho milovaného "jůtíčka" potkat hladového :-)
    giordano napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

(„Jůtíček“ byl to nejdokonalejší, co kdy po téhle zemi běhalo a to mi doteď nikdo nevymluvil.)

Ale nechtěl bych zrovna toho milovaného "jůtíčka" potkat hladového :-)
    To se musí brát z vědeckého úhlu pohledu- kolik lidí mělo to štěstí prozkoumat žaludek ŽIVÉHO dinosaura z bezprostřední blízkosti???! Včetně způsobu fungování!!!
    upraveno 22. února 2012
    Miss Utahraptor: Můj nejoblíbenější dinosaurus je Parasaurolophos (doufám, že jsem to napsala aspoň přibližně správně) - má rozkošněj čumák. Akorát se obávám, že by se s Jůťíčkem moc nekamarádil :)
    A taky si pamatuju, že jsem po Jurským parku měla noční můry s raptorama :)))
    Jmenuji se Kuba, je mi čtrnáct a momentálně studuji základku. Mám rád hudbu (v podstatě všechnu), literaturu (fantasy, hlavně fantasy) a filmy.
    Nejsem tady moc dlouho (většinou jsem tady četl příspěvky jako nezaregistrovaný) a SOIAF jsem začal číst po shlédnutí první řady. Baví mě to tu, vypadáte jako skupina dobrejch lidí (těch je dneska málo)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. února 2012
    Boha, ještě jeden a začnu se tady cítit jako ohrožený druh :o)))
    Krisa napsal(a):

Miss Utahraptor: Můj nejoblíbenější dinosaurus je ParasaurolophUs (doufám, že jsem to napsala aspoň přibližně správně) - má rozkošněj čumák. Akorát se obávám, že by se s Jůťíčkem moc nekamarádil :)
    A taky si pamatuju, že jsem po Jurským parku měla noční můry s raptorama :)))

(Nadprůměrně dobře napsané.)
    Ale Jůtíček by se rád kamarádil sním... :D
    Po Jurskym parku mě taky pořád honili. Pamatuju si, jak se mi zdálo, že jsem před jedním utekla na palandu a než jsem stihla přetáhnout nohy přes okraj, jednu mi ukous. To jsou pak pěkný drasťáky. :D
    Nevada napsal(a):

Ohledně věku nebo ohledně nových tváří? :-)
    upraveno 22. února 2012
    Ale Jůtíček by se rád kamarádil sním... :D
    To "sním" tam sedí jako prdel na hrnec :))))
    Mě se furt zdálo o tom, jak ve filmu popisovali, že má ten šikovnej drápek, kterým rozřízne břicho a papká střeva. Kolikrát jsem se vzbudila a musela se přesvědčit, jestli mám břicho celý :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. února 2012
    giordano napsal(a):

Nevada napsal(a):

Věku. Co se "nových" nicků týče, tak vás vídám v přítomných, i když nepřispíváte. I když je mi záhadou proč většina tak dlouho statečně mlčí ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. února 2012
    Já mám také velké zaujetí pro historii a to jak novější (od neolitické revoluce do +) tak i pro tu starší (od pěti let) právě díky Samu Nielovi a jeho roli Alana Granta v Jurském parku který stále patří mezi mé nejoblíbenější filmy.
    Krisa napsal(a):

Mě se furt zdálo o tom, jak ve filmu popisovali, že má ten šikovnej drápek, kterým rozřízne břicho a papká střeva. Kolikrát jsem se vzbudila a musela se přesvědčit, jestli mám břicho celý :)

:D Živě si to dokážu představit.
    Krisa napsal(a):

brbr: S tím psem gratuluji - u nás byla klasika: bude doma, ale nesmí na gauč...jé, on si vyskočil na gauč, to je šikovnej pejsek...může na gauč, ale nesmí do postele...jé, on si vyskočil ke mně na postel,to mě má rád...může na postel, ale jen do nohou...jé, on leží se mnou pod peřinou, to je roztomilý :) Nutno říci, že tohle vzniklo v mých necelých 10 a bratrových 6 letech. A taky jde o malé psíky.
    S dítětem moc zkušeností nemám, ale když jsem hlídala bratránka, bylo nemožné mu stíhat, takže mi je to vyrvávání všeho naprosto jasný :)

proč myslíš, že to striktní bylo v uvozovkách? :-) naštěstí naše současná psice (bavorská barvářka) je ještě mladá, takže se na gauč dostala jen párkrát a ta předtím se vmáčkla do postele jen jednou v rámci vyjímečného stavu. ale myslím, že venku jsou spokojenější.
    Nevada napsal(a):

Já radši mlčím, ale přidávám se do klubu těch zkušenějších, ale ne nutně moudřejších.
    Ten odhalovací topic mi byl čert dlužen, předtím jsem byla jenom blbá, teď budu stará a blbá. :-)))
    Nevado, já jsem si taky dlouho jenom četla (nepřihlášená), než jsem šla do toho :-)
    A co se týče věku, taky bych nevěřila, že bude u většiny? tak nízký.
    Everett Young napsal(a):

Já mám také velké zaujetí pro historii a to jak novější (od neolitické revoluce do +) tak i pro tu starší (od pěti let) právě díky Samu Nielovi a jeho roli Alana Granta v Jurském parku který stále patří mezi mé nejoblíbenější filmy.

A četls knížku? Oproti filmu je mnohem lepší a taky končí trochu jinak...
    upraveno 22. února 2012
    Já jsem se zaregistroval a začal přispívat hned když jsem tohle kouzelné místo objevil.
    upraveno 22. února 2012
    Právě jsi mi změnila život, do dnes jsem netušil že je knížka. A druhý a třetí film jsou nastavované nebo také podle knihy?
    Nevada napsal(a):

giordano napsal(a):

Nevada napsal(a):

Věku. Co se "nových" nicků týče, tak vás vídám v přítomných, i když nepřispíváte. I když je mi záhadou proč většina tak dlouho statečně mlčí ;)
    Já když občas pročítám různé diskuse na zpravodajských portálech, tak je mi z toho celkem špatně. Anonymitka internetu dělá z lidí doslova zvěř. Možná i proto má spousta lidí důvodné obavy ze zapojení se do diskuse, ale tenhle web je naštěstí dost odlišný.
    Když jsem to tu pročítala, tak většina diskuzí byla uzavřena cca od roku 2008, takže ani nemělo smysl přispívat. Rozjelo se to zase až při seriálu.
    Everett Young napsal(a):

Právě jsi mi změnila život, do dnes jsem netušil že je knížka. A druhý a třetí film jsou nastavované nebo také podle knihy?
    Pokud vím, tak dvojka "svou" knížku má, ale ta je až podle filmu. V jedničce totiž pár postav dopadne jinak, než "na plátně". Dalo by se říct že logicky je druhá kniha nemožná, pokud budu respektovat události z první. Také bývá podstatně hůř hodnocená.
    upraveno 22. února 2012
    Miss Utahraptor: Ehm už jsem se na to podíval.... Smažu veškeré důkazi a budu předstírat že kniha nikdy neexistovala protože Aby umřel muj oblíbenec Ian Malcolm to teda ne! a navíc ve filmu umře i Gennaro a v knize ne. Film je lepší :)
    Nedala jsem to, stejně mě nebavila biologie. :-)
    :-(((

Dotazník:
    1) Jméno
    Jako první podpantoflák v dějinách západní kultury. Co se dá dělat.
    2) Věk
    Kristova léta. Takže jsem tu jeden z nejstarších. Hádám, že starší už je jen sarven (jupí) a možná head, ale to si nejsem jistý. Taky jsem jasný důkaz toho, že s věkem nepřichází moudrost:-)
    3) Služební věk
    Patřím, hádám, mezi čtyři služebně nejstarší, takže už bych si sakra zasloužil aspoň hodnost vrchního majordoma
    4) Povolání
    Kdo neumí učí. Tak učím.
    5) Co bych si přál
    Kromě toho, aby všichni blízcí okolo mě byli zdraví a šťastní, bych chtěl být vysoký jak Jaime, silný jako Belwas, krásný jako Renly, moudrý jako Davos, chytrý jako Tyrion, odvážný jak Barristan, bohatý jak Tywin a plodný jak Eddard.
    6) Co bych si přál na fóru
    Aby proběhl znovu turnaj o Citrónový zákusek, tentokrát s dobrým koncem, a já mohl vítězi předat cenu.
    7) Kde se vyskytuji na netu
    CSFD (Chmur), facebook (ne moc často), icefire a idnes
    8) Z koho zde mám respekt
    Z lorda velitele
    9) Kdo mi je nejbližší a zašel bych s ním klidně na pivo
    sarven
    10) U koho cítím neodolatelnou potřebu vytáčení:-)) Ale není to většinou myšleno zle a taky bych s ním zašel na pivo
    flanker
    11) Která rod z Písně mám nejradši
    Lannistery a Martely
    12) Který nesnáším
    Žádný

Konec první části:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.