Když více je méně
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já si myslím, že ano, protože vizuální dojem je vždycky silnější než představa psaného textu.
V jiném světle některé postavy opravdu ukazuje, a je otázka, nakolik je to přínosné pro rozvíjení příběhu nebo scénáristická parádička mířená na divákovy slinící žlázy. ;-)
Scénáristé obhajují množství erotických scén obligátním: "Ale vždyť v normálním životě lidé přece taky souloží, je to přirozené a lidské, tak proč bychom to neukázali?"
Ano, v normálním životě lidé chodí i na velkou stranu a dělají spoustu dalších věcí, které na filmovém plátně obvykle nevídáme.
Nějak šetrně, prosím, ano? :-)
Ber to tak, že za tebe dělám tu špinavou práci. :-)
To je přesně ta ukázka, kterou ve scénáři udělali tak, aby lépe vyhovala jejich potřebám, a ukázali tím Margaery ve zcela jiném světle, než jakou ji zpočátku znal čtenář v knize. Mimochodem, ani později mi nepřišla nijak extra vypočítavá a "mrcha" už vůbec ne. Ale je možné, že se jen tak dobře přetvařovala. :-)
V tomhle s tebou souhlasím. Tou odvážnou nabídkou, kterou Margaery svému nastávajícímu učinila, byl přece zděšen i jindy poměrně liberální Renly. :-)
Hej. Jedině ten úplně celý, od začátku až do konce, s dabingem i s titulky. Z ostatních dílů jsem viděl jen pár úryvků a ukázek. Přišel jsem o něco? :-)
Zmena charakteru niektorých postáv mi nevadí, kým to nie sú moji obľúbenci. :) Proste ich vnímam ako iné postavy.
Cersei je trochu obeť aj v knihe, len nám ukazuje tú zlú stránku. Headey dokázala s touto postavou to, čo moja predstavivosť nie, poľudštila ju, ale nevidím tam až taký rozpor s knižnou Cersei. Stále dosť času, aby ju začala ovládať paranoja.
Myslíš, že třeba v takovém Californication to chodí jako ve skutečném životě? Můžu tě ujistit, že vážně nechodí. Tohle je od reality vzdálené asi tak jako Ally McBealová. ;-)
Lidé jsou různí. Mně třeba přemíra krve, sprostých slov a sexu ve filmech a seriálech vadí, ale nikomu svůj názor nevnucuju. Mnohdy je lepší se na to raději dívat, než sám vyrazit v noci do ulic. :-)
No já nevím. Kdyby se mi takhle "pragmaticky a cílevědomě" představila má novomanželka, či nastávající - myslím tím oděvem, ruční prací anebo už těma řečma, asi bych zareagoval o dost rázněji než Renly. Jako, že bych ji poslal spát. :-)
Pokud coby homosexuál uzavřeš z vypočítavosti manželství s dívkou, protože a) chceš vojsko jejího otce, b) chceš být nablízku jímu bratrovi, tak si fakt nebudeš mít co s novomanželkou vyčítat, když se bude o naplnění svazku snažit všemi způsoby. To je snadné z dnešního pohledu morálně odsoudit Margaery, ale (z dnešního pohledu) je amorálnější Renlyho chování...
Dovedu si podobnou scénu představit po někalikaletém manželství, kdy už toho o sobě opravdu hodně víte a jste na určitých věcech domluveni.
Ale Renly byl očividně překvapen a zaskočen.
Návrh na tyrellskou trojku mě nutí k zamyšlení nad tím, jestli Margaery skutečně se svým bratrem Lorasem něco neměla. Což před seriálem asi taky málokoho vůbec napadlo. ;-)
To nic nemění na tom, že i když to byl dohodnutý sňatek a bez lásky, že se Margaery chovala opravdu hodně akčně i na západozemské poměry. :-)
Věděl jsem, že to tak nakonec otočíš - nakonec je padouch Renly, že ji odmítl a chudinka je Margaery. Ona ho jen chtěl svést a použila při tom všech svých něžných ženských zbraní.
Ale možná jsem si to jen nezapamatovala.
BTW představa spokojeného manželství s galantním gayem je opravdu potrhlý výplod postmoderního korektnismu :)))
U těch mladších to tolik nehodnotím právě z důvodu jejich "ostaršení" v seriálu, nicméně zmínky o seriálové podobě Stannise mě zatím od sledování 2.série úspěšně odrazují.
Vzhledem k šíři knižní předlohy mě zaráží mrhání už tak nedostačujím časem na smyšlené scény. V první sérii se tvůrcům povedlo zachytit alespoň část atmosféry knihy prostřednictvím několika málo kraťoučkých scén (Robert+Ned, Jon+Aemon). Proč místo nich cpát další balast?
A to je ještě malý morální problém :-)Kdyby Tyrion poslechl svého otce a završil manželství se Sansou, bylo by to z našeho pohledu znásilnění, a to ještě vykonané na dítěti. Zatímco ze západozemského pohledu je to trouba, který si nechává utéct Sever mezi prsty.
tot otazka,stara babca je prohnana, takze mozna, ze pro lepsi autenticnost zdeseni to Maergery nerekla. Na druhou stranu spolu kuli pikle asi casto..