Když více je méně

upraveno 17. dubna 2012 v Seriál Hra o trůny
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.

Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.

HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...

Číst celý článek zde
1246741

Komentáře

• upraveno 17. dubna 2012
    No já bych radši, kdyby se občas omezili na ty nahý prsa a zadky odpustili si nějakou excentrickou soulož v bordelu. To bych třeba byl čas na to, aby Melisandra Stannise sváděla dýl než asi deset vteřin. Celkově ale u mě vládne se seriálem spokojenost, některý postavy i situace jsou IMHO zpracovaný líp než v předloze (tak a teď mě kamenujte).
    Tak sám autor knih s tím souhlasí a spolupracuje s nimi. Takže k tomu nemám co říct.
    Např.?
    Tak, chystám si oblázek. :-)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 17. dubna 2012
    Například Nedova poprava, když je veden na "pódium" a zařve na Yorena "Bealor... BEALOR" (i GRRM uvedl tento příklad, když se v nějaké diskuzi ptali, která scéna "navíc" se mu nejvíc líbila). Tato scéna se mi líbila velmi a celá poprava je naprosto skvěle natočená.
    heavy_head: Například některý vedlejší postavy jsou lepší - Yoren, Viserys a vlastně se mi v seriálu víc líbil i Robert.
    Viserys byl perfektně zahraný, to uznávám. Fakt to není brácha J. Stracha?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. dubna 2012
    paul-cz napsal(a):

Například Nedova poprava, když je veden na "pódium" a zařve na Yorena "Bealor... BEALOR" (i GRRM uvedl tento příklad, když se v nějaké diskuzi ptali, která scéna "navíc" se mu nejvíc líbila). Tato scéna se mi líbila velmi a celá poprava je naprosto skvěle natočená.

Mně se právě tahle scéna nelíbila ani trochu. Yorena jsem si vážila o to víc, že se sám od sebe ujal Arye a na vlastní triko se rozhodl ji dostat do bezpečí. Sever totiž nezapomíná a Noční hlídka už vůbec ne. V seriálu to vypadalo skoro jako by mu Ned vydával příkaz coby jednomu ze svých zbrojnošů.
    upraveno 17. dubna 2012
    Robert? Seriál postihl jen jednu stránku jeho osobnosti. Zbyl tam jen ukřičený halama, co rád a moc chlastá.

Je vlastně s podivem, že takový kurevník tam neměl přímo sexuální scénu. Jen jednu za dveřmi. A ta byla spíš na lepší představení Jaimeho (a to zvládl Waldau sakra dobře).
    upraveno 17. dubna 2012
    Jinak musím po přečtení všech příspěvků konstatovat dvě věci
    - naprosto souhlasím s heavym, i když zatím dokážu na seriál koukat
    - je mi hluboce líto všech, kteří si myslí, že když se někdo ohrazuje proti (množství) sexu v tomto seriálu, tak má mizerný osobní život a nebo neví jak to na tomto světě chodí
    Asi proto,že dělání velké strany a ty "další věci" nejsou nic hezkého a na pohled příjemného..tak proto!A naproti tomu sex je povětšinou velice příjemnou záležitostí.Ale to snad každý zdraví jedinec ví a chápe tedy asi narozdíl od tebe.
    Upocený sex mi nepřipadá na pohled nic příjemného. To, co vidíme v seriálu a ve filmech, je jenom hra na sex.
    Někteří mají rádi pissing, tak třeba se v rámci prosazování menšin na plátno dočkáme sexuální čurací scény. :-)
    Když o tom tak uvažuji, tak v poslední době se na obrazovce nějak často zvrací...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. dubna 2012
    Ben Nevis: Toho zvracení jsem si taky všimla - hlavně toho CO zvrací. Vždycky je to bílé (asi jako ovesná kaše),což mi nepřijde moc přirozené...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. dubna 2012
    Ať jím co jím, vždycky zvracím bramborový salát.
    Nedá mi to.
    Po první sérii jsem byl se seriálem spokojen a množství sexuálních scén bral jen jako nutné zlo, které je v současné době všude (viz třeba Spartacus). Hned na úvod druhé série však cítím zklamání jednak z těch scén, které byly přidány prostě jen kvůli "sexu" (Margaery, Loras, Renly, Mel, Stannis). Zvláště pak scéna se Stannisem mi vyloženě kazí představu o jeho charakteru.

Nejvíce mne však znepokojuje pocit že se seriál více vzdaluje od předlohy a některé klíčové scény jsou odbyté.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. dubna 2012
    No, já byl po druhém díle dost rozpačitej, ale třetí díl mi navrátil víru v to, že není vše ztraceno (byť Stannise si bodou stejně muset odpracovat pár lety práce pro Velkého jiného).
    upraveno 17. dubna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Ať jím co jím, vždycky zvracím bramborový salát.

Já vždycky vlašák, zvláštní...
    naprosto stím souhlasím, křiví příběh, křiví postavy, pomalu to nedává smysl a těch oplzlostí je až moc ...

jo a od kdy je Rendly gay ?? On byl jen zženštilej frajírek ale ne gay...

Taky autora nechápu...

na seriálu je pozitivní to, že vyměnili rytířské prostředí a převleky vrcholného středověku za víc fantazi a tak ... třeba že Ned po městě chodi, souboj s Jamie se udává pěšky a ne na koni , sle to je asi tak všechno
    Trochu se nad těma výhrada vůči seriálu usmívám. Ano, mám jich taky dost. To nic nemění na tom, že je to jedna z nejlepších adaptací, co jsem za poslední léta viděla.
    upraveno 17. dubna 2012
    Emilio Pentoský napsal(a):

jo a od kdy je Rendly gay ?? On byl jen zženštilej frajírek ale ne gay...

Od začátku Hry o trůny :)
    upraveno 17. dubna 2012
    svoa00 napsal(a):

Trochu se nad těma výhrada vůči seriálu usmívám. Ano, mám jich taky dost. To nic nemění na tom, že je to jedna z nejlepších adaptací, co jsem za poslední léta viděla.

Což nic nemění na tom, že ty výhrady jsou oprávněné ;)
    sex má být tam kde patří, například do scény když shodili Brana, ale samoúčelný sex jen pro víc dívaků ?? to je nízké
    V knize jsem si nevšiml že by byl gay, všiml jsem si jen, že je zženštilý, že je frajírek, že se rád vychloubá a že si hraje na statečného prince a na svého staršího bratra, že chce mít svou Lylianu a svou Velkou válku jako Robert
    U mě to taky třetí díl změnil a vrátil to do kolejí první série, začínal jsem se dost bát toho směru, který to nabíralo.
    Návrh na tyrellskou trojku mě nutí k zamyšlení nad tím, jestli Margaery skutečně se svým bratrem Lorasem něco neměla. Což před seriálem asi taky málokoho vůbec napadlo. ;-)
    Fakt? vždyt se to hodně probíralo už tehdy i na fóru, ne?
    Jde spíš o to, že Benioff s Weissem mají na každý díl seriálu kvótu tří nahých zadků a osmi odhalených ňader, kterou musí dodržet, jinak od HBO nedostanou prémiové bonusy. (Za překročení kvóty jsou samozřejmě extra prémie navíc.)
    Zajímavé, nechce někdo projít první sérii a zjisit, jestli vůbec je díl bez nahého zadku či odhaleného ňadra? Měli jsme to počítat při tom kinomaratónu, bylo by aspon co dělat :-)
    Nechapu, co subjektivni nazor z blogu dela na hlavni strane.
    Protože jsem ho tam chtěl :-) a jsem rád, že head svolil k uveřejnění. Je to zajímavý názor dobře sepsaný, který podnítil ještě zajímavější diskuzi, jenž je docela osvěžující a třeba donutila někoho k zamyšlení. A vůbec, moje názory čtete na hlavní straně pořád a nikomu to nevadí - head je přitom hned po mě služebně nejstarší člen komunity a navíc umí psát líp než já :-)
    To je článek chudinky. Jak může posuzovat charaktery postav v seriálu, když viděl v první sérii jediný díl? Děja je upravený do 10ti dílů po 52 minutách a ovlivněný rozpočtem. Mě v první sérii scházela jedna ze dvou bitev o kterých se jen mluvilo. Druhou sérku sem ještě nezačal sledovat, ale tento článek mě nenechal kladným.
    upraveno 17. dubna 2012
    Emilio Pentoský: Podle toho co (a hlavně jak) píšeš, mě vůbec nepřekvapuje, že sis toho nevšiml. V knize byly náznaky, podle kterých se dalo usoudit, že Renly jsou s Lorasem "velmi blízcí přátelé".
    upraveno 17. dubna 2012

To je článek chudinky. Jak může posuzovat charaktery postav v seriálu, když viděl v první sérii jediný díl? Děja je upravený do 10ti dílů po 52 minutách a ovlivněný rozpočtem. Mě v první sérii scházela jedna ze dvou bitev o kterých se jen mluvilo. Druhou sérku sem ještě nezačal sledovat, ale tento článek mě nenechal kladným.

:D
    upraveno 17. dubna 2012
    Emilio Pentoský napsal(a):

V knize jsem si nevšiml že by byl gay, všiml jsem si jen, že je zženštilý, že je frajírek, že se rád vychloubá a že si hraje na statečného prince a na svého staršího bratra, že chce mít svou Lylianu a svou Velkou válku jako Robert

Tak si to přečti ještě jednou ;) To, že je Renly na Lorase si nevšimlo víc lidí, ale je to tam naznačeno mockrát. Ale rozhodně nechtěl svou Lyannu. Když ukazoval Nedovi portrét Margaery s poznámkou, jestli mu nepřipomíná jeho sestru, tak ji zamýšlel hodit do postele Robertovi, aby nahradila v roli královny Cersei, kterou nesnášel. Na statečného si nehrál. Byl popisovaný jako odvážný a lehkomyslný mladík, velmi oblíbený jak v hlavním městě, tak mezi svými vazaly - čímž připomínal svého nejstaršího bratra, kterému byl taky velmi podobný (když ten byl v jeho věku).
    Tohle si dá head za rámeček :-)
    Alek: V osmým díle první série je jenom Hodorův penis :D

Jinak nahota je mi celkem ukradená, ale když už chtěj erotickou scénu, nemusela by bejt tak slizká jako ty z bordelu nebo divně odtažitá jako ta se Stannisem a Mel.
    upraveno 17. dubna 2012
    Alek napsal(a):

Tohle si dá head za rámeček :-)

To by byl krásný dar - zarámovaný komentář. Škoda, že Heada neznám osobně :D
    upraveno 17. dubna 2012
    Já se přiznám, že z takových komentářů je mi jen smutno.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.