Když více je méně
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale celkove je to asi jedno, ja jen ze na bezneho kolemjdouciho to muze pusobit zvlastne a neprofesionalne (i kdyz ten perex podava docela rozumne vysvetleni, to jo).
Diskuze je to zajimava, to rozhodne. Nazor je trosku kontroverzni, coz je v poradku, ale na hlavni stranku objektivniho webu podle me nepatri. Tvoje nazory na hlavni strance jsou vetsinou novinky a informace ze sveta GoT/ASoIaF, zadnych tvojich nazoru (subjektivnich) jsem si nevsiml.
Ale celkove je to asi jedno, ja jen ze na bezneho kolemjdouciho to muze pusobit zvlastne a neprofesionalne (i kdyz ten perex podava docela rozumne vysvetleni, to jo).
Hmm, profesionálně...a) myslela jsem, že se tu mají příznivci ASOAIF bavit (navzájem ) a bavit (o), a Alek, (pokud vím), to dělá ve svém volném čase.
Jsme fanouškovský web, o objektivitě nemůže být vůbec řeč, to fakt vůbec neřeším (toho mám dost v práci :-). Stejně tak neřeším, jestli se tím někomu zalíbíme. Pokud by snad někoho napadlo, že to tu podléhá nějaké autocenzuře, abychom se zalíbili HBO či Talpressu - ostatně kritikou Talpressu se to tu jen hemží :-)
Ale ja nikomu nechci nic radit, spis me to trosku prekvapilo, tak me zajimalo vysvetleni, cehoz se mi dostalo (viz Alek vyse). Ocividne jsem spatne pochopil podstatu webu, zas tak casto tu nejsem, tak to bude asi tim. Diky.
2. "Vztah" Mellisandry a Stannise krásně vyjádřila kamarádka: "Ani Stannis a ani Mell neměli vlastní kapitoly, ale Davos věděl, že se na několik hodin zavírají sami do pokoje a nikoho k sobě nepouští. To si fakt všichni myslí, že tam hrají karty, nebo co?"
Své o tom jistě vědí zoologové specializující se na pandy velké.
A jestli je tam moc sexu? Na to nedokážu odpovědět. Z pohledu mého je ho tam hodně. Nicméně z toho pohledu, že nudí, nikoliv, že by mě pohoršoval. Jenže HBO dělá seriály především pro USA, a tam se dá předpokládat, že nároky jsou někde jinde. A jelikož i předloha je plná sexu, tak mi to tam vyloženě nevadí.
Jo kdyby to byl seriál s "neomezeným" počtem dílů, kde by bylo možné postupně objevovat myšlenkové pochody jednotlivých postav, tak to by byla jiná. Ale obávám se, že takového zpracování se dočkáme jedině od Sony pictures co by Anime (což by mi osobně nevadilo)
U GoT rozsahu taky platí, že více je méně. Přece jen tam většinou jenom kecají.
A co se týče původního tématu, mohla bych vytknout Heavymu pouze to, že hodnotí seriál, na který se vlastně nedívá. Alespoň by to tak mohlo vyznít. Takže jeho názor nemůžeme brát jako recenzi, ale spíš kritiku HBO obecně nebo kritiku natočení seriálu.
Můžeme čekat čím dál tím víc odklonění od knížek, protože seriál je závislý na hercích. Může se stát, že některý z klíčových herců odejce, a co pak? Přeobsazení = nelibost fanoušků, zabití postavy = změna děje.