Když více je méně
Ač mám Martinovu ságu ve velké oblibě, zvěsti o tom, že se HBO rozhodlo pro její seriálovou adaptaci, mne neuvrhlo v nadšení, ale ve zděšení. Z 1. série jsem viděl pouze první díl, ze 2. první tři. To bude myslím stačit.
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Nevím, co jsem čekal. Ale v podstatě jsem to asi dostal.
HBO zvulgarizovala starého sprosťáka Martina do té míry, že láme rekordy ve sledovanosti.
Já ale netleskám. Má představa o Písni byla znásilněna. A to způsobem primitivním a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pokřivení charakterů mi nejvíce vadí na Cersei (minule zase plakala, že přijde o Myrcellu, takže Tyrion působil jako tyran).
Co se týče Margaery, herečka mi lezla na nervy v Tudorovcích, tudíž nejsem objektivní. Na vypočítavé slečny se hodí, a tak víme, kam bude seriál směřovat. Spíš bych ale čekala, že udělá Renlymu vyčítavou scénu a ne že mu bude nabízet trojku jako protřelá k*rva, která už má v životě leccos za sebou.
Navíc chtěl děti zachránit, než na nich matka napáchá víc škody.
Je to dost silná scéna, v knize dokonce dojemnější než v seriálu, řekla bych. Cersei svoje děti miluje.
Ano, v normálním životě lidé chodí i na velkou stranu a dělají spoustu dalších věcí, které na filmovém plátně obvykle nevídáme.
Asi proto,že dělání velké strany a ty "další věci" nejsou nic hezkého a na pohled příjemného..tak proto!A naproti tomu sex je povětšinou velice příjemnou záležitostí.Ale to snad každý zdraví jedinec ví a chápe tedy asi narozdíl od tebe.
No a? Záleží snad na pohledu? Ja třeba zbožňuju ten Tyrionův. A i ten ví, že Cersei svoje děti miluje.
heavyho postoju k serialu rozumiem a som rad ze ja to zatial rovnako nevnimam aj ja :-)
Margaery bych neoznačila jako kurvu, rozhodně mi ale přijde, že se chová, jako by neměla žádnou sebeúctu. V knížce mi přišla úplně jiná a ta herečka hlavně vypadá poněkud staře na to, že má stát vedle Joffreyho a následne vedle Tommena.
Abych to shrnula, tak souhlasím s tím, že hbo to se sexem přehání. Seriál mám ale stejně ráda a vždycky to bude příjemné dolpnění knížky (i přesto, že se mi některé věci nelíbí a nesouhlasím s nimi).
Ano, v normálním životě lidé chodí i na velkou stranu a dělají spoustu dalších věcí, které na filmovém plátně obvykle nevídáme.
Asi proto,že dělání velké strany a ty "další věci" nejsou nic hezkého a na pohled příjemného..tak proto!A naproti tomu sex je povětšinou velice příjemnou záležitostí.Ale to snad každý zdraví jedinec ví a chápe tedy asi narozdíl od tebe.
Tak já třeba nejsem voyer (a péčko mi taky zrovna moc neříká), takže sledovat, jak si to někdo rozdává v mém oblíbeném seriálu rozhodně není nějaké obrovské potěšení. Nezakrývám si oči a nejsem pohoršená, ale jedna soulož na pět dílů by mi klidně stačila.
Děkuji za vysvětlení, teď už to také chápu. :-)
Jde spíš o to, že Benioff s Weissem mají na každý díl seriálu kvótu tří nahých zadků a osmi odhalených ňader, kterou musí dodržet, jinak od HBO nedostanou prémiové bonusy. (Za překročení kvóty jsou samozřejmě extra prémie navíc.)
Jinak me sex nevadi (ani Renly a Loras), mirna zmena nekterych charakteru a scen taky ne. Vadi mi nektere zbytecne sceny a vynechani nekterych postav. Celkove se mi serial jako adaptace hodne libi.
Ne, teď vážně. Tohle je jedna z mých oblíbených pasáží, takže doufám, že ji filmaři takhle nezneuctí.
Sansina pusa tam bude. Ale je otázka na které části Sandorova těla. Možná D+D pochopí výraz "ptáček" opět úplně jinak.
Sex mi v seriálu nevadí, protože mi je jasné, že "prodává", takže bez něj by to prostě nešlo. Nemusela bych ho v takové míře, ale radši se kouknu na 3 pohledné holé zadky (přece jenom v seriálech hrají spíše krásní lidé), než aby nebylo nic (nebo jen Ordinace v růžové zahradě a to bych radši zkousla v posledním díle i hromadnou soulož s Jinými).