Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)

Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)

Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!

Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D

191012141564

Komentáře

• upraveno 29. srpna 2012
    Vlčačko - proč tak draho ?! Jestli chceš knihy z antikvariátu, tak řekni mi :-D
    Jarla napsal(a):

Vlčačko - proč tak draho ?! Jestli chceš knihy z antikvariátu, tak řekni mi :-D

Jsou tam i levnější. A díky za nabídku, určitě ji využiji. :-)
    Průměrná cena knih 25-35 :-) Ne, stránky od mého odchodu nejsou v provozu, ale není problém zjistit, co je a co není a pak poslat :-)
    Jarla napsal(a):

Průměrná cena knih 25-35 :-) Ne, stránky od mého odchodu nejsou v provozu, ale není problém zjistit, co je a co není a pak poslat :-)

Paráda!
    Fajn, hlavně si nestydět říct :-) Ne nemám z toho žádné provize, ale hřeje mne dobrý skutek :-))
    Moja prva kniha bola Trojruza
    Myslím, že osobně jsem nejdřiv přečetla Haidy, děvčátko z hor (ještě po babičce). Do třetí třidy jsem Ducha Lana Estacada přečetla 8x. Jinak moje nejoblÍbenější tak do deseti let bylo Pouští a pralesem, Galimatyáš v Tichomoří a foglarovky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. srpna 2012
    Moje nejoblíbenější kniha na ZŠ byly Staré řecké báje a pověsti. Co jsem četla jako první si nepamatuju, asi nějaké pohádky a někdy hodně vpředu Cestopis s jezevčíkem.
    Vzdy pod stromcekom som nasla nejake nove myty a kegendy a na to som sa asi najviac tesila. U nas vychadzala taka edicia, kde boli velmi pekne ilustracie.
    Tahle edice vycházela i u nás - je to převzatý překlad. Prešov to tiskl i pro ČR :-)
    Vůbec nejsou špatné, ale když jsem to srovnala s Petiškou nebo Zamarovským, tak je to nepřesné a to mi vadilo. Ale taky jich mám pár doma :-)
    Heidy, děvčátko z hor byla má oblíbená (hlavně kvůli nádherným ilustracím (měla jsem tuhle verzi). Jinak jsem četla hodně Štorcha, kterého máme plnou knihovnu (nejraději jsem měla Minehavu). Nesnášela jsem Děti z Bulerbynu, kvůli čemuž jsem byla strašný outsider ve třídě v hodinách češtiny :D.
    Jinak snad jedinou "přednášku-hru", která byla zajímavá, jsme měli na gymplu o drogách a HIV, která byla naprosto perfektní. Byli jsme ve skupinkách a chodili jsme na jednotlivá stanoviště (např. hraní scének - šaráda - jako "lesbický pár" atd., nasazování kondomů na okurky a ještě "seřaďte od nejméně nebezpečné situace nakažení HIV po nejvíc nebezpečnou situaci atd.). Sice jsme to seřadili podle jejich "žebříčku" špatně, ale zdůvodnění jaké jsme si našli (koupat se v bazénu je velmi rizikové - co kdyby začal nemocný krvácet a bazén by byl malý a nemocný by úplně vykrvácel, protože by ho rozřízl nějaký vrah...) pobavilo ty lidi, co to měli na starost. I náš příběh o "blondýnce, která se nakazila" se líbila a v nasazování kondomů jsme byli nejrychlejší a nejpreciznější. Vyhráli jsme dort ve tvaru prsou (odhalených). Ihned jsme kus odřízli a vešli do třídy naší češtinářky (zrovna učila) s tím, že jsme jí přinesli bradavku :D.
    Já doma moc dětských knížek neměla (rodiče na svoje děcka zrovna moc neutráceli), když nepočítám nějaké pohádky. Ve třetí třídě jsem si vyřídila průkazku do knihovny a všechno dohnala. :-)
    Staré řecké báje a pověsti jsem četla (a stále mám doma), ale už nevím, kolik mi bylo.
    Vlcacka: Tady je někdo nabízí za 50 korun, pokud je to to samé.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. srpna 2012
    Jako prvního jsem četl asi neználka. Všechny tři knihy (doufám že jich není víc) a hrozně mě to bavilo. Pak jsem se později pustil do Letopisů Narnie, Drsného Harryho (ano tím je myšlen Harry Potter) - toho jsem nedočetl protože mě příšerně nudil, Strážci času - průměrná scify/fantasy ale před takovými pěti lety jsem to měl strašně rád. Potom samozřejmě Hobit a LOTR - oboje je výborné, chystám se na silmarillion. Pak jsem taky četl ASOIAF jak jistě víte a tak dost historických odborných knih. Povinnou četbu jsem nečetl už z principu. Jo a taky jsem četl bídáky (pardon bídníky). to je výčet asi těch nejvýznamnějších, možná ještě bych přidal Hunger Games a Eragon.
    upraveno 29. srpna 2012
    Joj bídníci, Bukowski mi dělal společnost tak půlku gymplu :D
    Já jako první fantasy v životě četla na základce Draci podzimního soumraku a strašně se mi to líbilo (netušila jsem, že je to vykradený pán prstenů, hra na hrdiny atd...), pak jsem si půjčila Kedrigerna a už jsem v tom jela :-)

Jako první scifi v životě jsem četla od GRRM Nightfliers, což jsem si půjčila ze školní knihovny pro druhý stupeň.Taktéž se mi to líbilo, ale docenit jsem to pochopitelně mohla až později. je tam dost sexuálních narážek, které jsem nechápala...
    Zrovna se dívám na nějakou povinnou četbu, co mají na těchto stránkách
    Překvapilo mě z Bible, že tam dávají Matouše. Já bych zvolila raději Lukáše, ten je takový mainstream. :-)
    Ale dalo by se z toho seznamu vybrat. Dokonce tam mají i Hobita.
    Měli by dávat i nějaký výběr pro lidi, co jim čtení nic neříká. Třeba něco krátkého a dobrodružného.
    Cože? Z Bible doporučují Nový zákon? A ještě ekumenický? Starý necenzurovaný zákon je mnohem lepší! (a pro děcka rozhodně čtivější)
    Jinak z toho seznamu jsem četla sotva polovičku (většinou jsem od daných autorů četla něco jiného - např. místo Mistr a Markétka jsem od Bulgakova četla Psí srdce atd.)
    Krisa napsal(a):

Ja so od Bukowskeho citala Najkrajsia zena v meste, ale zistila som, ze to nie je pre mna. Obzvlast ta poviedka, ako muz znasilni male dievcatko a este mu chudacikovi vybiju zuby.
    Kolikokoli napsal(a):

Cože? Z Bible doporučují Nový zákon? A ještě ekumenický? Starý necenzurovaný zákon je mnohem lepší! (a pro děcka rozhodně čtivější)
    Jinak z toho seznamu jsem četla sotva polovičku (většinou jsem od daných autorů četla něco jiného - např. místo Mistr a Markétka jsem od Bulgakova četla Psí srdce atd.)

Majster a Margareta je uzasna kniha, to si nenechaj ujst. Pacila sa mi skoro tak isto ako Dvanast stoliciek.
    upraveno 29. srpna 2012
    Hildegarda napsal(a):

Krisa napsal(a):

Ja so od Bukowskeho citala Najkrajsia zena v meste, ale zistila som, ze to nie je pre mna. Obzvlast ta poviedka, ako muz znasilni male dievcatko a este mu chudacikovi vybiju zuby.
    Jop, není to úplně romantická četba před spaním :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. srpna 2012
    My měli v povinný četbě třeba i 1984 a byla z toho moje nejoblíbenější kniha tý doby...
    Já od Bukowskiho četla demonstrativně Všechny řítě světa i ta má. Byl opravdu zážitek přijít do knihovny a zvolat: "Máte tu všechny řítě světa i tu mou?" :D
    Kolikokoli napsal(a):

Já od Bukowskiho četla demonstrativně Všechny řítě světa i ta má. Byl opravdu zážitek přijít do knihovny a zvolat: "Máte tu všechny řítě světa i tu mou?" :D

Hezké. Taky jsem tomu starýmu dobytkovi nepřišla na chuť a od Kerouaca jsem nečetla nic. :-P
    Mi se ty řítě líbily :D
    Bukowski je super:-) Četla jsem i jeho životopis a to bylo neméně výživné čtění:-D První knížka, co jsem četla, byly asi pohádky od Andresena, pak ta Heidi, Děti z Bullerbynu.... A potom mě na dlouhou dobu chytla Správná pětka od Enid Blyton:-)
    upraveno 29. srpna 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Mi se ty řítě líbily :D

Mi taky :)
    To je fajn, že jste spokojené se svými zadky. :-D
    Michelle napsal(a):

Bukowski je super:-) Četla jsem i jeho životopis a to bylo neméně výživné čtění:-D První knížka, co jsem četla, byly asi pohádky od Andresena, pak ta Heidi, Děti z Bullerbynu.... A potom mě na dlouhou dobu chytla Správná pětka od Enid Blyton:-)

Jednu celu policku sme mali venovanu Spravnej patke a Trom Patracom. Musim si znova precitat Zahadu zajakaveho papagaja. Klasika
    My měli v povinný četbě třeba i 1984 a byla z toho moje nejoblíbenější kniha tý doby...
    My taky. Dodnes si pamatuju, jak jsme se o tu knížku se sestrou popraly na chalupě .-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.