Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)

Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)

Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!

Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D

1131416181964

Komentáře

• upraveno 1. září 2012
    A porotce Babica, ne? "Á, tak vy jste dělal čokoládový dortík... a kde máte kečup?" :D

Jarla: myslíš vánoční (prostě ty jednohubkové) nebo i koláče atd.? :D
  • upraveno 1. září 2012
    Kolokokoli - doufala jsem, že řekneš třeba
    1. vanilkové rohlíčky
    2. medvědí packy
    3. kominíčky
    4. vosí hnízda

:-D takhle by to bylo srozumitelnější :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. září 2012
    Kolikokoli: To přesně byla moje včerejší reakce "A kde mají Babicu?" :D

Jarla: Z Vánočních mám nejraději vosí hnízda a kapučínové košíčky. Nejzábavnější jsou však medové trubičky, které se motají horké na vařečku, takže u nich všichni kvílí, jak je pálí pacičky :D. Z nevánočního mám nejraději mokrý čokoládový dort z parního hrnce, domácí medovník a dort s pudinkem a ovocem (obyčejný piškot + pudinkové krém + jakékoli ovoce - živé i kompotované).
  • upraveno 1. září 2012
    Z Vánočních: pusinky, kornoutky (takové ty plněné bílkem :D) a trubičky (čokoládové od babičky :D). Většinou mám ráda jen tu bílkovou náplň :D. A těsto na úly, ale jen za syrova :D
    Z nevánočních: tiramisu, lávový dortík a cheesecake.
  • upraveno 1. září 2012
    Jarla. Marcipán a všechno cukroví, které je z něj vyrobené:-) A taky marokánky a semínkové kuličky (různá opražená semínka a oříšky, které se s bílou čokoládou splácnou do kuličky) :-)
    upraveno 1. září 2012
    Kolikokoli: Vy úly pečete?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. září 2012
    Ořechy, linecký, rohlíčky, vosí hnízda. Klasika
  • upraveno 1. září 2012
    Vida vida :-) za měsíc z vás budu tahat recepty :-))
    Jen pište dál a vzpomínejte, jaké mlsnoty vás na Vánoce čekají :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Krisa: ne, ale víš, jak to myslím :D. Prostě, když je ještě "čerstvý a měkký" :D
    upraveno 1. září 2012
    Až to bude, dodám i nějakou tu fotodokumentaci, ale to až tak začátkem prosince :)
    upraveno 1. září 2012
    Kolikokoli: Tak to pak jo, už jsem se lekla :D
  • upraveno 1. září 2012
    No těst na úlky je hodně a už vím i o jednom, co se fakt peče - nebo spíše suší v troubě a pak se to plní krémem a lepí na piškoty...:-)
  • upraveno 1. září 2012
    My děláme takové mišmaš těsto. Jediné, co vím, že se tam dává, jsou ořechy a máslo :D. Lepíme to na piškoty krémem, kterým lepíme i linecký.
    Ale i tak to moc nemusím, mám ráda lehčí cukroví, co se rozplývá na jazyku. A vyšlehanýma bílkama s cukrem bych se mohla utlouct :D.
  • upraveno 1. září 2012
    Hm tak na linecké si pěstuji domácí marmelády (i kdybych si měla pár kilo ovoce koupit a uvařit na marmeládu) a do úlů dávám stejná krám "Pohádka", co do ořechů - šlehá se v páře, je lehoučký a úplně božský :-)
    Nemám ráda krémy, které jsou z tuku, byť by to bylo máslo, jen umíchané s cukrem a kakaem nebo kávou. Tyhle krémy vždycky anuluju a vyrobím nějaký z osvědčených lahodných :-) Ještě doma, kdyxž jsme pekly s mámou, tak jsme eliminovala cukrové, které zůstává a stanovila jen ty, po kterých se zapráší :-) Takže dělám málo druhů, ale v mnoha kilech :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Jarla: to je právě důvod, proč jím jen ty bílkové věci :D. Máme s mamkou naprosto odlišné chutě (ona má raději těžší málo kořeněné, ale hodně solené věci, já zase raději něco lehkého s různým kořením). Dělá ty máslové krémy, které se mi přejí asi u třetího lineckého. Nejhorší je, že tam dává krém i marmeládu, takže to má takovou divnou chuť (marmeláda samozřejmě domácí). No, chutná to jí i bráchovi i babičce, takže se s ní o tom nehádám :D.
  • upraveno 1. září 2012
    U mna vedie grilaz, ruzombersky kolac, linecke, biskupsky chlebivek, vanilkove rozky, bratislavske makove rozky, kokosky a ako nevianocne nepecena cucoriedkova smotanova torta s piskotami
    upraveno 1. září 2012
    Na linecký domácí většinou jahodová (někdy i rybízová nebo višňová) marmeláda, do vosích hnízd většinou dáváme salko. Podle receptu by to měl bejt krém s rumem, ale jako dětem nám to se ségrou nechutnalo, tak nám tam máma dávala salko a tak jsme si na to zvykli, že už tam nedáváme nic jinýho. Pak se toeště obalí v čokoládě a přilepí mandle nebo ořech na špičku.

Ale ty ořechy mám úplně nejradší, to se nemusí kousat, páč se to doslova rozplyne, jak je to jemný a křehký. A dobrý :)
  • upraveno 1. září 2012
    No naši ořeši vypadají takhle nějak během práce :-)
    image
    upraveno 1. září 2012
    Tak to sou velmi podobný, aspoň co do vzhledu, naše jsou akorát světlejší. Ale v krému je i máslo (občas na něj tajně chodim eště než se to začne plnit ale pšt).
  • upraveno 1. září 2012
    Máslo v tom je, ale málo a až poté, co se vajíčka ušlehají v páře a začnou tuhnout - pak se přidá, kakao, rum a měkké máslo - je to jemné :-) A samozřejmě se mají přidat rozdrcené kousky cukrového...jenže u nás žádné nezbydou, takže do toho krému přidávám najemno strouhané oříšky a postrouhané bebe dobré ráno s čokoládičkou :-) To do čeho to ďubkám je nazelenalý kokos :-) A ano, tenhle krém se mi tratí neskutečně rychle. Na začátku mám 2a půl litru a pak mizí ani nevím, jak je to možné :-D
  • upraveno 1. září 2012
    Sádlové koláčky, křupinky, kokosový salám (bohužel babička ztratila recept :-(, pusinky, rohlíčky od paní Žižkové (bohužel už umřela :-(, no a pak vanilkové rohlíčky, linecké (marmeláda rybízovomalinová, domácí) a išelské dortíčky. A domácí čokoládičky všeho druhu.
  • upraveno 1. září 2012
    Jedine čo na vianoce pečieme su perniky.. Keď pečie cela rodina a všeci rozdavaju tak čo už.. všetko inak podostavame :DNaviac na cukroví moc nemusim
  • upraveno 5. září 2012
    Ještě jsme se nedozvěděli, jak dopadlo znovuzrození Krisího pařátku :-))

Jo a techničtí typové - co doporučujete Vlčačce jako jednoduchý prográmek na čtení PDB formátů ? Dostupné a free? No tak, poraďte :-)
  • upraveno 5. září 2012
    kindle :)
  • upraveno 5. září 2012
    Jarla napsal(a):

... co doporučujete Vlčačce jako jednoduchý prográmek na čtení PDB formátů ? Dostupné a free? No tak, poraďte :-)

Jakože na počítač? Já kdysi někde "objevila" yBook a stačí mi to (ale nejsem technický typ... ;).
    upraveno 5. září 2012
    Che, no co mám říci. Je to hnusný!!!
    Při převazu mi Zdeněk říkal, že to vypadá pěkně - asi dlouho nic moc pěknýho neviděl, protože krvavej prst bez nehtu je prostě hnusnej! :D
  • upraveno 5. září 2012
    Jednoduchý prográmek na PC, abych byla konkrétní :-)

Kriso - hmmmm :-) Pokud tím nechce říct, že to je první pěkná věc na tobě, tak dobré :-)) Promiň, to samo - kaju se:(
    Ale chceš říct, že se to teda hojí a i když to není příjemné, tak vyloženě netrpíš v agónii?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 5. září 2012
    Já jsem nejvíc spokojený s PalmReader.
    alternativy:
    - DocReader taky není špatný.
    - FBReader tam jde si dělat knihovny a víc si vyhrát s upsořádáním.
  • upraveno 5. září 2012
    Ano taky mám palm reader a jsem spokojená a poslala jsem jí i odkaz na stažení, ale nevím, jestli je to nejlepší v současnosti (taky mi to před lety bylo doporučeno) a proto bych byla ráda, kdyby se šikovnější a znalejší vyjádřili a poradili Vlčačce, co by nejlíp vyhovovalo jejím potřebám, jaké to má výhody a hlavně přihodili odkaz :-) díky :-)
    upraveno 5. září 2012
    Jarla: Hojí se to, ještě to trochu bolí - spíš než nehet mě bolí bříško palce a vršek, kam jsem dostala umrtvovací injekce.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.