Trest smrti - otázka

upraveno 11. září 2012 v Rozličný pokec
Keďže tu je veľa ľudí rozličných názorov a s dosť veľkým rozhľadom(áno, to bol kompliment), chcel by som sa spýtať istú otázku, ktorá ma trápi:
Je podľa vás možné zabezpečiť, aby človek vo väzení nebol za žiadnych prípadov ohrozením pre verejnosť(útek, plánovanie zločinov na diaľku, ak sa jedná o teroristov alebo mafiu) a ak nie, či existuje nejaká iná alternatíva, ako trest smrti. Teda vlastne, či je správne v niektorých prípadoch udeliť trest smrti.
12357

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Nejsi Ned Stark :)

To teda rozhodně ne :)
    (mohlo by to znít jinak, než myslím, tak pro upřesnění - Ned Stark je jeden z největších kanónů všech dob...společně např. s Byronem Sullym apod....takže to nebylo myšleno hanlivě ani pohrdavě)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2012
    Ale jen proto, že ty nejsi schopná být kat, nemůžeš argumentovat proti. Spousta lidí nemůžou bvejt vojáci a přesto nejsou proti armádě :)
    upraveno 14. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Ale jen proto, že ty nejsi schopná být kat, nemůžeš argumentovat proti. Spousta lidí nemůžou bvejt vojáci a přesto nejsou proti armádě :)

Ale já přece nejsem proti! Já jen říkám, že nemůžu být 100% pro, protože bych to nemohla dělat a tím pádem bych to nemohla hodit na někoho jiného.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2012
    Takže si to mám přeložit, že nacházíš aspekty pro i proti.
  • upraveno 14. září 2012
    Tyna: Zasloužili, ale byla bys schopná to udělat? Já ne, proto nemůžu být 100% pro trest smrti.

Ano. A to se myslím tady neprezentuju silnými řečmi.
    Chápeš, čeho se ten člověk dopustil?
    Já bych pod ním to propadlo otevřela.

Coby to se mnou udělalo je otázka. já si myslím, že nic zvláštního, ale kdo ví... I přesto, že je to taková zrůda, odmítám mučení, třeba utýrat ho v hrobě hladem, jako onity holčičky, ačkoliv by si on i ta jeho female zrůda zasloužili. S tím nesouhlasím.
    upraveno 14. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Takže si to mám přeložit, že nacházíš aspekty pro i proti.

Přesně tak.
    upraveno 14. září 2012
    Tyna napsal(a):

Ano. A to se myslím tady neprezentuju silnými řečmi.
    Chápeš, čeho se ten člověk dopustil?
    Já bych pod ním to propadlo otevřela.

Nereprezentuješ.
    Chápu.
    A v některých případech vím, že jiná alternativa nejspíš nemá cenu (vězení není trestem), ale prostě bych na to nejspíš neměla a hlavně bych to rozhodně dělat nechtěla.
  • upraveno 14. září 2012
    tohle bych se o sobě neodvážil říct(že bych byl schopen popravit člověka) - nedělá mi problém zabít zvíře a je pravda, že lidi typu Stodolovi považuji de facto za míň než zvířata(zvířata zabíjej kvůli potravě, ne aby měli peníze na chlast, šlapky, ...), ale nevím, jestli bych zvládnul popravu... - ostatně dost katů byli alkoholici a např.poslední britskej kat se po poravě pokusil o sebevraždu...
    chci říct - člověk by zvládnul přijít a zmáknout tlačítko, dát injekci, hodit kamenem, ale kdo ví, co by potom (ne)dělalo svědomí...
    upraveno 14. září 2012
    No tak, já mám problém už u zvířat (nepočítám do toho komáry, či mouchy a podobnou havěť). Ale jsem pokrytec, protože jím maso (ikdyž nemůžu před tím vidět zvíře, to nejsem schopná sníst).
  • upraveno 14. září 2012
    Ja by som bol schopny zabiť.. pozrieť do oči a vyniesť rozsudok.. keby som mal dôvod
  • upraveno 15. září 2012
    Takhle od klávesnice to může říct každý ... ja věřím, že člověk nikdy neví jak zareaguje ( zachová se) dopředu, když nemá předchozí zkušenost.
  • upraveno 15. září 2012
    Skot: A čo keď mam?
  • upraveno 15. září 2012
    Gardien: to mi musíš odpustit, ale vysoce pochybuju, že máš zkušenost s: pozrieť do oči a vyniesť rozsudok a zabiť.
  • upraveno 15. září 2012
    keď mysliš :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 15. září 2012
    Zlobivej křeček se nepočítá.
  • upraveno 16. září 2012
    Thoar vtipný ako obyčajne
    upraveno 16. září 2012
    no jo, ale ty jsi začal..
  • upraveno 16. září 2012
    Ja rozhodne jsem pro trest smrti. Necas, napriklad je verejnym nepritelem cislo 1!
    upraveno 16. září 2012
    Já bych se u něj ale nezastavoval a pokračoval směle dál napříč politickým spektrem :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2012
    Přesně tak, na schody Baelorova velkého septa s nimi!
  • upraveno 16. září 2012
    Tak já nevím, nemám ráda Vandase a spol, ale že bych mu přála smrt... Trošku mi to začíná připomínat diskuze pod jakýmkoli článkem na Seznamu:-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2012
    Smysluplné diskuze na serveru Novinky.cz ;)
  • upraveno 16. září 2012
    Jo, tam je to asi podobné... Já už jsem si zakázala otevírat na Seznamu ty diskuze, protože se u toho vždycky akorát tak naštvu:-D
  • upraveno 16. září 2012
    to je strasna strata casu...niekedy nechapem, ako ludia v tych diskusiach mozu tak nenavidiet aj nos druhym medzi ocami...kolko zloby z toho srsi...dufam, ze v mojom okoli sa nenachadzaju ludia, ktori prispievaju
  • upraveno 16. září 2012
    +1
  • upraveno 16. září 2012
    Anonymně evidentně mají větší odvahu a ukáže se, co v nich opravdu je... Já obdivuju (nebo spíš tiše žasnu), jak někteří pod článek o divadle/módě/filmu/knize/sportu dokážou hodit naprosto nesouvisející příspěvek o politice:-D
  • upraveno 16. září 2012
    detto u nas - tu za vsetko moze Fico alebo Dzurinda, Meciar uz nie je cool :)
  • upraveno 16. září 2012
    Takže to není jen české specifikum:-)))
    upraveno 16. září 2012
    Mečiar, nikdy nezapomenu jeho emotivní loučení, ještě nám zazpíval a i slzička ukápla :-)
  • upraveno 16. září 2012
    to je moja oblubena pesnicka :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.