Trest smrti - otázka

upraveno 11. září 2012 v Rozličný pokec
Keďže tu je veľa ľudí rozličných názorov a s dosť veľkým rozhľadom(áno, to bol kompliment), chcel by som sa spýtať istú otázku, ktorá ma trápi:
Je podľa vás možné zabezpečiť, aby človek vo väzení nebol za žiadnych prípadov ohrozením pre verejnosť(útek, plánovanie zločinov na diaľku, ak sa jedná o teroristov alebo mafiu) a ak nie, či existuje nejaká iná alternatíva, ako trest smrti. Teda vlastne, či je správne v niektorých prípadoch udeliť trest smrti.
12357

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2012
    Ale jen proto, že ty nejsi schopná být kat, nemůžeš argumentovat proti. Spousta lidí nemůžou bvejt vojáci a přesto nejsou proti armádě :)
    upraveno 14. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2012
    Takže si to mám přeložit, že nacházíš aspekty pro i proti.
  • upraveno 14. září 2012
    upraveno 14. září 2012
    upraveno 14. září 2012
  • upraveno 14. září 2012
    tohle bych se o sobě neodvážil říct(že bych byl schopen popravit člověka) - nedělá mi problém zabít zvíře a je pravda, že lidi typu Stodolovi považuji de facto za míň než zvířata(zvířata zabíjej kvůli potravě, ne aby měli peníze na chlast, šlapky, ...), ale nevím, jestli bych zvládnul popravu... - ostatně dost katů byli alkoholici a např.poslední britskej kat se po poravě pokusil o sebevraždu...
    chci říct - člověk by zvládnul přijít a zmáknout tlačítko, dát injekci, hodit kamenem, ale kdo ví, co by potom (ne)dělalo svědomí...
    upraveno 14. září 2012
    No tak, já mám problém už u zvířat (nepočítám do toho komáry, či mouchy a podobnou havěť). Ale jsem pokrytec, protože jím maso (ikdyž nemůžu před tím vidět zvíře, to nejsem schopná sníst).
  • upraveno 14. září 2012
    Ja by som bol schopny zabiť.. pozrieť do oči a vyniesť rozsudok.. keby som mal dôvod
  • upraveno 15. září 2012
    Takhle od klávesnice to může říct každý ... ja věřím, že člověk nikdy neví jak zareaguje ( zachová se) dopředu, když nemá předchozí zkušenost.
  • upraveno 15. září 2012
    Skot: A čo keď mam?
  • upraveno 15. září 2012
    Gardien: to mi musíš odpustit, ale vysoce pochybuju, že máš zkušenost s: pozrieť do oči a vyniesť rozsudok a zabiť.
  • upraveno 15. září 2012
    keď mysliš :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 15. září 2012
    Zlobivej křeček se nepočítá.
  • upraveno 16. září 2012
    Thoar vtipný ako obyčajne
    upraveno 16. září 2012
    no jo, ale ty jsi začal..
  • upraveno 16. září 2012
    Ja rozhodne jsem pro trest smrti. Necas, napriklad je verejnym nepritelem cislo 1!
    upraveno 16. září 2012
    Já bych se u něj ale nezastavoval a pokračoval směle dál napříč politickým spektrem :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2012
    Přesně tak, na schody Baelorova velkého septa s nimi!
  • upraveno 16. září 2012
    Tak já nevím, nemám ráda Vandase a spol, ale že bych mu přála smrt... Trošku mi to začíná připomínat diskuze pod jakýmkoli článkem na Seznamu:-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2012
    Smysluplné diskuze na serveru Novinky.cz ;)
  • upraveno 16. září 2012
    Jo, tam je to asi podobné... Já už jsem si zakázala otevírat na Seznamu ty diskuze, protože se u toho vždycky akorát tak naštvu:-D
  • upraveno 16. září 2012
    to je strasna strata casu...niekedy nechapem, ako ludia v tych diskusiach mozu tak nenavidiet aj nos druhym medzi ocami...kolko zloby z toho srsi...dufam, ze v mojom okoli sa nenachadzaju ludia, ktori prispievaju
  • upraveno 16. září 2012
    +1
  • upraveno 16. září 2012
    Anonymně evidentně mají větší odvahu a ukáže se, co v nich opravdu je... Já obdivuju (nebo spíš tiše žasnu), jak někteří pod článek o divadle/módě/filmu/knize/sportu dokážou hodit naprosto nesouvisející příspěvek o politice:-D
  • upraveno 16. září 2012
    detto u nas - tu za vsetko moze Fico alebo Dzurinda, Meciar uz nie je cool :)
  • upraveno 16. září 2012
    Takže to není jen české specifikum:-)))
    upraveno 16. září 2012
    Mečiar, nikdy nezapomenu jeho emotivní loučení, ještě nám zazpíval a i slzička ukápla :-)
  • upraveno 16. září 2012
    to je moja oblubena pesnicka :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.