Freye nemám rád, ale celkové vyhlazení si nepřeji, jen ho očekávám. A to i vzhledem k porušení nepsaného zákona chleba a soli, který má chránit hosty a za který je jen ten nejvyšší trest.
Já jim to přeju. Kdyby nějaký z nich náhodou přežil, bude zase chtít vyhladit všechny Manderlye a Starky (pokud nějací přežijí) a bude to celé nanovo. Takhle od nich bude pokoj. Navíc, co tě nezabije, zabije tě příště.
Freyové jsou skety, někteří. Rozhodně bych neodpravovala všechny. Zbavila bych se těch "hlavních" a zbytku odebrala rodové právo (už by nebyli Freyové a nemohli by si nikdy nárokovat jejich pozemky, majetek atd.) a poslala do vyhnanství, ženy provdala do nějakých menších rodů a děti "rozdala" rodům, které by se nabídly (např. bezdětné páry atd.) s tím, že by ani ty děti ani jejich potomci nemohli nárokovat po své linii žádné bývalé pozemky Freyů.
@demerit Kdo je Ashara Dayne? :D Eh, kde začít... Byla dvorní dámou Eliy Martell, na turnaji v Harrenově tančila s Nedem (šuškalo se, že spolu něco měli, ale já tomu nevěřím). Podle sera Barristana porodila bastarda - mrtvou holčičku. Nevíme přesně kdy, ale má se za to, že devět měsíců po tom turnaji. :) Podle očitých svědků velmi krásná, s havraními vlasy a fialovýma očima. :) Poté, co Ned v Hvězdopadu navrátil Úsvit Dayneům, údajně skočila z věže do moře (její tělo se ale nenašlo).
Námořníkova žena - to je ta prostitutka v Braavosu, kterou si zákazník musí vzít, aby s ní mohl strávit noc. V Hostině se k tomu chystal Dareon, než ho Sam našel... :)
@Everett_Young Nemůžeš zabít všechny, protože někteří byli špatní. Copak souhlasíš s vyvražděním (pokusem) Targaryenů? A těch bylo jen pět a půl a stejně z toho mají lidi trauma.
@Kolikokoli No a podívej, za chvíli přiletí Daenerys s draky, Hezounek s Blackfiry (které mimochodem taky měli Targaryeni vybít jestli chtěli mít pokoj) a všechny co se nad nimi slitovali rozsekají na kousíčky. Tedy, asi ne protože GRRM je GRRM, ale za normální situace by to tak dopadlo.
@demerit Není zač. Já mám Dayny ráda (což je asi očividný z mýho avataru :) ). Ale nemyslím si, že Lemore je Ashara. Především mi tam neštimuje její věk - podle Tyriona vypadá Lemore na 40+, takže by Ashaře v době "smrti" muselo být alespoň 23, což mi nepřijde reálné, vzhledem k tomu, že jí Barristan popisuje jako "a young maiden not long at court"... Nehledě na to, že se Tyrion vůbec nezmiňuje o Lemořiných očích, které by měly být Ashařinou hlavní devizou, nebo jak to říct. :D
Edit: Jedna z potenciálních matek Jona Sněha - no, pár lidí tomu asi věří. :D Ale v tom případě Jon nemohl vzniknout v Harrenově, protože se narodil +-1 měsíc od vyplenění Králova přístaviště (potvrzeno od GRRM). Mezi turnajem a vypleněním uběhlo minimálně tak 14 měsíců, spíš i víc.
@demerit A nepleteš si náhodou pojmy/postavy "námořníkova žena" a rybářova dcera? Ta druhá vezla (spolu s otcem, který cestou utonul) během rebelie Neda Starka z Údolí na Sever, a podle drbů s ním měla syna, kterého pojmenovala Jon? Takhle to v Tanci s draky prezentoval lord Borrell Davosovi, když ho našli na Třech sestrách během jeho cesty do Bílého přístavu.
Ohledně Ašary Dayne souhlasím se svevou. Kromě jedné věci a to věku. IMHO jí těch 24 mohlo být. Elia Martell byla (zřejmě) starší než Rhaegar a tak mohla mít dornskou dvorní dámu přibližně svého věku. Baristan do ní byl udělaný, takže třeba si ji ještě idealizoval ;)
@Gorgloj Většinu za ti za mě odpověděl @jjelen. Krom toho ten panoš, tuším Olyvar, pochybuju, že to věděl. Podle mě poslali pryč všechny, u nichž si nemohli být jisti loajalitou a ti téměř určitě nevěděli nic konkrétního, právě proto že nebyla jistá jejich loajalita.
A trestat ženský či děti, který už vůbec do věci neměli co kecat, to určitě není myšleno vážně...
@Nevada Na úvod topicu je teorie: Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova. To mě vedlo k otázce jaká námořníkova žena? nemyslel jsem tím rybářovu dceru, o té vím.
Ono asi bude nejbezpečnější shodit na Západozemí atomovku a raději přesídlit na jiný kontinent, jen tak pro jistotu, aby někde zpoza keře nevykoukl nějaký pomstychtivý Frey nebo jeho nakrknutý kámoš 8-)
@flanker.27 Netvrdím, že je to rozhodnutí lehké. Ale když už se rozhodli tak by měli počítat s následky. Co se týče kompletního vyvraždění... Tarbeckové a Reynové byli vyvražděni pro míň.
Komentáře
Podle očitých svědků velmi krásná, s havraními vlasy a fialovýma očima. :) Poté, co Ned v Hvězdopadu navrátil Úsvit Dayneům, údajně skočila z věže do moře (její tělo se ale nenašlo).
Námořníkova žena - to je ta prostitutka v Braavosu, kterou si zákazník musí vzít, aby s ní mohl strávit noc. V Hostině se k tomu chystal Dareon, než ho Sam našel... :)
Edit: Jedna z potenciálních matek Jona Sněha - no, pár lidí tomu asi věří. :D Ale v tom případě Jon nemohl vzniknout v Harrenově, protože se narodil +-1 měsíc od vyplenění Králova přístaviště (potvrzeno od GRRM). Mezi turnajem a vypleněním uběhlo minimálně tak 14 měsíců, spíš i víc.
A nepleteš si náhodou pojmy/postavy "námořníkova žena" a rybářova dcera?
Ta druhá vezla (spolu s otcem, který cestou utonul) během rebelie Neda Starka z Údolí na Sever, a podle drbů s ním měla syna, kterého pojmenovala Jon? Takhle to v Tanci s draky prezentoval lord Borrell Davosovi, když ho našli na Třech sestrách během jeho cesty do Bílého přístavu.
Ohledně Ašary Dayne souhlasím se svevou. Kromě jedné věci a to věku. IMHO jí těch 24 mohlo být. Elia Martell byla (zřejmě) starší než Rhaegar a tak mohla mít dornskou dvorní dámu přibližně svého věku. Baristan do ní byl udělaný, takže třeba si ji ještě idealizoval ;)
A trestat ženský či děti, který už vůbec do věci neměli co kecat, to určitě není myšleno vážně...