Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1186187189191192581

Komentáře

• @Jay Ja som nehovorila o sebectve, lebo to nie je slovo, ktore sa da pouzit pri Sheldonovi. On proste nechape socialne kontakty. Priklad: chce niekam odviest a chce to teraz a je mu jedno, ze ten clovek ma prave nieco ine na praci alebo zlomenu ruku, lebo najdolezitejsi v jeho ponimani je on - a to je iba jedna zo scen

Staci si dan vo vyhladavaci youtube Sheldon's selfishness a pokochajte sa sami, aky by bol skvely politik ;)
  • upraveno 25. dubna 2014
    @Montezuma3 Susedia to ocenia, kedze maju tiez male deti ;)

Edit: a ty sa chodis stazovat susedom, ked niekto o desiatej doobeda pol hodinu vysava? Alebo o osmej vecer sa 10 min fenuje? 8-O

A u nas aj tak nic nepocut :)
  • @Hildegarda: Selfishness... eh není přesně tohle anglicky sobectví? :-)
    Jinak jistě, chápat sociální kontakty je pro něj problém (to znám...), Bohužel se obávám, že tento fakt by jej neeliminoval z toho aby byl dobrý politik, poze jej eliminuje z toho, aby se tím politikem stal - Jednak by nedokázal získat lidi mazáním medu kolem huby, jednak reálně by nejspíš prosazoval věci, které jsou rozumné a logické, ale nepopulární a nepopulistické,... v politice bohužel velmi rychlá sebevražda...
    @Jay Vidim, ze vies po anglicky ;)
    To, ze to niekto nazyva sebectvo, neznamena, ze to tak volam ja. Len tie prejavy, ktore som mala na mysli, najdes najlahsie takto.

Keby sa dostal k politike, tak rozpocet vyhradeny na stavbu cesty do skoly by presunul na obnovu oblubeneho sci-fi serialu. Naozaj skvely politik ;)
  • @Hildegarda: Něco málo snad i ano... :o) (Ačkoli asi by to víc potěšilo v diskuzi o Milosti... :o))
    Rozpočet ne cestu do školy na seriál... No, já ti nevím, mám pocit, že by možná zaváděl spoustu tvrdých (a nesmyslných) opatření - prohibice, zákaz tabáku, povinnost pásů v autobuse, že by brutálně osekal dotace na vše možné (kdo chce ať si to zaplatí), ale nemyslím, že by neuměl rozlišovat mezi "moje peníze, s nimi si mohu dělat co chci" a "veřejné peníze, které musím spravovat pro dobro společnosti" - ostatně "Dobro většina převažuje nad dobrem jednotlivce" Spock - a proti tomuto citátu Sheldon nevystupuje.
    @Jay Milost som este neotvorila, nechavam si to v zalohe, ale v tom pripade smekam

Tak v to to sa nezhodneme, stava sa ;). A Spocka moze obdivovat a citovat, ale diagnoza je diagnoza, nikdy sa nebude spravat ako Spock.
  • JayJay
    upraveno 25. dubna 2014
    @Hildegarda: Jen kousek je moje část, ale ano, trochu anglicky umím (problém je pak spíš najít vhodná nekrkolomná spojení v ČJ :o))
    No, jako de fakto souhlasím, že by Sheldon nebyl dobrý politik, ale nesouhlasím, že by to bylo proto, že by byl zaujatý sám sebou (nevím, jak to vyjádřit), protě jen není praktik, pragmatik, neumí vyjednávat, není populista a asi i další spousta nevýhod - asi by se uplatnil jedině jako autokrat. Na druhou stranu se většinou spoustu věcí učí "na jedno přečtení" (taková klasická parafráze vtipu na VŠE s tím "A jsou na to skripta?"), takže po přelouskání Macchiavelliho Úvah o vládnutí by nemusel být až tak špatný...
  • Hlavně by mu rozkradli stát pod rukama rychleji, než ta zavazadla na nádraží v Bozemanu, když tenkrát prchal do Montany před kriminalitou velkoměsta..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Gepeto
    "pri zavretej izbe ajhlasnejšia hudba nemôže pôsobiť až tak rušivo"

Ty si nikdy nezil na intraku alebo v panelaku? ;)

Povedat, ze Kytice je zbierka filmovych balad je to iste ako vyhlasit samopal za prvu utocnu zbran :). To vas ta ucitelka vela toho nenaucila :)
    @Hildegarda A čo je to potom?
    Ja som zvolil v rýchlosti prvé slová, čo mi napadli, učiteľka bola dobrá.

:D No a v paneláku práve žijem. A zrovna robia prestavbu. A vnútri je to strašný zvuk len ojedinele. Nikdy som nepočul susedoviec médium (iba žeby som šiel cez chodbu mimo bytu, vtedy je niekedy počuť).
    @Branislav_Gepeto Je to pre nasich bratov takpovediac basnicka Biblia, zaklad, vsetci to zo spanku vedia recitovat podobne, ako my Mor ho. Vznikla v predminulom storoci, ked este o filme velmi nechyrovali a Stur bol este nazive ;)
    @Hildegarda Och yops, pozabudol som, že film nie je originál (už mi to tu raz tuším ktosi vravel ak nie aj ty :D ). Nuž ja si topamätám len z filmového spracovania.
  • @Branislav_Gepeto Minuly mesiac mi kamoska vravela, ze sa musela s dvoma detmi po mesiaci odstahovat s podnajmu. Susedia byvajuci pod nimi na nich pravidelne volali policiu, zvonili pri dverach, proste teror. Par hodin si odsedeli na policii.
    Dovod? Zevraj robia hluk. Nie, ziadna hudba. Ked prisli naposledy policajti, tak jej dvojrocna dcera isla sama o siestej na nocnik a ako cupitala, tak ich to zobudilo. Alebo ked si chlapec staval lego. Hudbu si nepustaju ziadnu.

Byvas v realnom panelaku z panelov alebo z tehal? Lebo ja z tehal a vrtali na uplne opacnom konci a bol to hrozny hluk aj u nas.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • @Everett_Young Tak mi prezrad, co by si urobil, lebo ti susedia, to bola rodina policajta ;)
    Inak pred par dnami som citala blog, kde sa zmyslom zivota jedneho cloveka stalo poskodzovanie majetku ineho suseda. Nepomaha ani nasilie - ani facky, ani bitka. Iba sa smeje do ksichtu.
    http://nataliadudasova.blog.sme.sk/c/354245/Psychicky-teror-v-panelaku-vojna-ktoru-nevidime.html

Nic nie je nad dobrych susedov
    @Hildegarda S nim bych neřešil vůbec nic. Sehnal bych si jeho služební číslo a šel bych mu dělat peklo k nadřízeným, nejlépe v takovém postavení, kteří ho neznají a tudíž je řadovej policajt nezajímá. Pak bych taky řekl dalším pár kamarádům ať na něj jdou podávat stížnosti taky. Navíc, to že policajti drží při sobě není až tak pravda jak se povídá, takže jeho kolegů se člověk bát nemusí. Stačí pár historek o tom co je to za magora (ani nemusí být pravdivé) a budou se na něj koukat skrz prsty. A pokud mu rupnou nervy a půjde se se mnou porvat, nechám se zmlátit a pak na něj podám trestní oznámení. Minimálně něž se to prošetří, by byl suspenzovaný. Taky bych si namontoval domu kameru nebo hlukoměr s pamětí. Tím bych měl jasný důkaz že jsem žádný hluk nedělal.
  • @Everett_Young Ten byt nebol jej, nemala chut sa preto s jeho kamosmi policajtmi (ano, ti ju hodiny drzali na stanici), natahovat. A nechat psychicky terorizovat svoju rodinu na ako dlho? Male deti vystavovat stresu, ktory moze mat na ne dalekosiahle dosledky? Urobila to najlepsie, co mohla.
    @Hildegarda Pokud to nebyl její byt, pak jí chápu. Pokud jdeš k výslechu na stanici, vždycky tě tam drží hodiny, to není způsobené tím že to byli "jeho kamoši policajti". Ano, vyřešila to tím nejsnazším způsobem jakým mohla.
    @Branislav_Gepeto Lenze pan policajt vie, ze kym sa to dostane k sudu, prejde 5 rokov a kym sa rozhodne dalsich 10 a pri stave nasho sudnictva taketo vyhrazky nemaju absolutne ziadnu cenu
    @Hildegarda Tak potom už len riešenia z druhej strany hrádze, nič iné ma nenapadá...
    Hovorim aj z vlastnej skusenosti - opita suseda poskodila svokrovi sekerou drahe vchodove dvere (tala ako besna). Navela sa to dostalo pred sud, ktory skonstatoval, ze je nevinna. Bolo to slovo proti slovu, hoci ju videl.
  • Něco z jiného soudku, máte někdo nějako strategii jak bezbolestně nakupovat v supermarketu? Já to totiž zjevně neumím. Prvním problémem je orientace v tom gigantickém prostoru o rozloze několika fotbalových hřišť, dále orientace v nekonečné nabídce (psaní seznamů mi nijak nepomáhá, buď seznam zapomenu nebo ztratím nebo zapomenu použít :D) Největší horor ovšem nastává při placení u pokladny. Nestíhám vykládat zboží na pás, nestíhám si ho skládat do tašky, za mnou se tvoří fronta, pak mi do toho prodavačka začne hrnout cizí zboží, jsem čím dál víc nervózní a pak obvykle rozsypu drobné a sbírám to po zemi, takže se snažím pokud možno platit kartou, nebo převrhnu tašku a skládám nákup znovu.
  • @Dreamer A) Chodím stále do stejného obchodu, takže se po letech vyznám (nenávidím, když občas přestaví regály :spike: ) B) Píšu si seznam tak, abych to měla seřazené podle regálů v kšeftě. C) Nezapomínám seznam doma. D) Od té doby, co zrušili igelitky, jsem při placení klidnější, protože předtím jsem se do tašek neuměla dostat. Teď mám jednu obrovskou, kterou mám postavenou ve vozíku a tam to do ní hážu. Konec manuálu :-)
    A teď si vem, že máš sebou dítě, které vřeští, vyhazuje věci z koše, vystupuje z koše, rozebírá prodavačce kasu a někdy všechno najednou. Jsem ráda, že jsem svým dětem vysvětlila, že v obchodě jsou hračky, aby si je mohli prohlídnout a napsat o ně Ježíškovi (rodiče přeci hračky nekupují) a že ty bonbony u kasy jsou pro zvířátka (gumoví medvídci žrádlo pro medvědy, atd.). Bohužel to funguje jen velmi krátkou časově omezenou dobu.
  • @brbr bonobny jako krmení pro zvířátka, boží =D Košík na kolečkách si neberu, protože je obří, do všeho s ním vrážím (včetně lidí). Tašku mám velkou plátěnou a ten seznam si budu muset přilepit na čelo. :)
  • Já zjistila, že supermarket už vlastně skoro nepotřebuju. :-)
    Pro chleba si chodím do jedné pekárničky v Praze, pro maso do masny u nás, pro sýry do Cheesy. Pro ty základní suroviny (kuskus, rýže, luštěniny) většinou do bio obchodu.

Když už tam jednou za týden vlezu, tak většinou pro to samý - jogurty, čokoláda :-) apod., takže je to rychlovka. Stejně se mi zdá, že tam prodávají čím dál větší blbosti... :roll:

Jak to budu stíhat, až budu pracující na plný úvazek, to netuším.
  • @Dreamer ja prave preto nakupujem v supermarkete cez internet. Vacsinou vacsi nakup raz za 2 tyzdne pohodlne z gauca a zdarmo mi to donesu. Zelenina a ovocie lepsie ako na mieste a hlavne mi dieta nevresti po celom supermarkete. A navyse zoznamy sa daju kopirovat, lebo aj tak vzdy kupujem vacsinou to iste. Uspora casu uzasna!
  • @brbr rozebíra kasu ? =D Co na to prodavačka?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.