Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Staci si dan vo vyhladavaci youtube Sheldon's selfishness a pokochajte sa sami, aky by bol skvely politik ;)
Edit: a ty sa chodis stazovat susedom, ked niekto o desiatej doobeda pol hodinu vysava? Alebo o osmej vecer sa 10 min fenuje? 8-O
A u nas aj tak nic nepocut :)
Jinak jistě, chápat sociální kontakty je pro něj problém (to znám...), Bohužel se obávám, že tento fakt by jej neeliminoval z toho aby byl dobrý politik, poze jej eliminuje z toho, aby se tím politikem stal - Jednak by nedokázal získat lidi mazáním medu kolem huby, jednak reálně by nejspíš prosazoval věci, které jsou rozumné a logické, ale nepopulární a nepopulistické,... v politice bohužel velmi rychlá sebevražda...
To, ze to niekto nazyva sebectvo, neznamena, ze to tak volam ja. Len tie prejavy, ktore som mala na mysli, najdes najlahsie takto.
Keby sa dostal k politike, tak rozpocet vyhradeny na stavbu cesty do skoly by presunul na obnovu oblubeneho sci-fi serialu. Naozaj skvely politik ;)
Rozpočet ne cestu do školy na seriál... No, já ti nevím, mám pocit, že by možná zaváděl spoustu tvrdých (a nesmyslných) opatření - prohibice, zákaz tabáku, povinnost pásů v autobuse, že by brutálně osekal dotace na vše možné (kdo chce ať si to zaplatí), ale nemyslím, že by neuměl rozlišovat mezi "moje peníze, s nimi si mohu dělat co chci" a "veřejné peníze, které musím spravovat pro dobro společnosti" - ostatně "Dobro většina převažuje nad dobrem jednotlivce" Spock - a proti tomuto citátu Sheldon nevystupuje.
Tak v to to sa nezhodneme, stava sa ;). A Spocka moze obdivovat a citovat, ale diagnoza je diagnoza, nikdy sa nebude spravat ako Spock.
No, jako de fakto souhlasím, že by Sheldon nebyl dobrý politik, ale nesouhlasím, že by to bylo proto, že by byl zaujatý sám sebou (nevím, jak to vyjádřit), protě jen není praktik, pragmatik, neumí vyjednávat, není populista a asi i další spousta nevýhod - asi by se uplatnil jedině jako autokrat. Na druhou stranu se většinou spoustu věcí učí "na jedno přečtení" (taková klasická parafráze vtipu na VŠE s tím "A jsou na to skripta?"), takže po přelouskání Macchiavelliho Úvah o vládnutí by nemusel být až tak špatný...
"pri zavretej izbe ajhlasnejšia hudba nemôže pôsobiť až tak rušivo"
Ty si nikdy nezil na intraku alebo v panelaku? ;)
Povedat, ze Kytice je zbierka filmovych balad je to iste ako vyhlasit samopal za prvu utocnu zbran :). To vas ta ucitelka vela toho nenaucila :)
Ja som zvolil v rýchlosti prvé slová, čo mi napadli, učiteľka bola dobrá.
:D No a v paneláku práve žijem. A zrovna robia prestavbu. A vnútri je to strašný zvuk len ojedinele. Nikdy som nepočul susedoviec médium (iba žeby som šiel cez chodbu mimo bytu, vtedy je niekedy počuť).
Dovod? Zevraj robia hluk. Nie, ziadna hudba. Ked prisli naposledy policajti, tak jej dvojrocna dcera isla sama o siestej na nocnik a ako cupitala, tak ich to zobudilo. Alebo ked si chlapec staval lego. Hudbu si nepustaju ziadnu.
Byvas v realnom panelaku z panelov alebo z tehal? Lebo ja z tehal a vrtali na uplne opacnom konci a bol to hrozny hluk aj u nas.
http://nataliadudasova.blog.sme.sk/c/354245/Psychicky-teror-v-panelaku-vojna-ktoru-nevidime.html
Nic nie je nad dobrych susedov
A teď si vem, že máš sebou dítě, které vřeští, vyhazuje věci z koše, vystupuje z koše, rozebírá prodavačce kasu a někdy všechno najednou. Jsem ráda, že jsem svým dětem vysvětlila, že v obchodě jsou hračky, aby si je mohli prohlídnout a napsat o ně Ježíškovi (rodiče přeci hračky nekupují) a že ty bonbony u kasy jsou pro zvířátka (gumoví medvídci žrádlo pro medvědy, atd.). Bohužel to funguje jen velmi krátkou časově omezenou dobu.
Pro chleba si chodím do jedné pekárničky v Praze, pro maso do masny u nás, pro sýry do Cheesy. Pro ty základní suroviny (kuskus, rýže, luštěniny) většinou do bio obchodu.
Když už tam jednou za týden vlezu, tak většinou pro to samý - jogurty, čokoláda :-) apod., takže je to rychlovka. Stejně se mi zdá, že tam prodávají čím dál větší blbosti... :roll:
Jak to budu stíhat, až budu pracující na plný úvazek, to netuším.