!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1114115117119120243

Komentáře

• upraveno 8. května 2014
    Hlavně su zvědavý jak zapadne to toho příběhu ten Aryin střípek z Braavosu. To bude docela oříšek to připlantat do celku, aby to mělo smysl a nebylo to tipu obživnutí Bobbyho z Dalasu
  • To já taky. Nejspíš se bude dít něco moc zajímavého i v Braavosu a mladá vlčice nebude jnom přihlížet.
  • @Petr489 Bobby je Arya která mu ukradla identitu :twisted: Arya se stane mocnou ropnou magnátkou a nechá zabít GRRM jako odvetu za svojí rodinu :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 8. května 2014
    @Petr489 Aha, takže knihu píše česká prekladateľka? V eng podľa Jayovho výpisu:
    His young father praying with a bowed head "…let them grow up close as brothers, with only love between them, and let my lady wife find it in her heart to forgive."

Jeho* otec v mladosti sa modlil so sklonenou hlavou: "Nech vyrastajú si blízki ako bratia (Vychovajte ich ako bratov**), iba s láskou medzi nimi, a nech moja pani manželka nájde vo svojom srdci silu odpustiť."
    *Branov otec => Eddard
    ** => Vychovajte hovorí Bohom, teda chce, aby tí bohovia zapríčinili danú akciu

Ak by pod zámenom Jeho GRRM referoval na Nedovho otca, musel by ho spomenúť v predchádzajúcom kontexte. A Ned nemusel doslova povedať nech Catlyn odpustí. Ona je jeho žena, ale riadne ju nepozná. Ak by som si ja mal vziať niekoho, koho nepoznám, tiež by som na tú osobu referoval ako "Moja choť/Moja paní manželka".
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. května 2014
  • Otočil to aj Connigton - Gryff . Aká náhrad vtáka noha by prišla miesto neho?
    Vždyť ta čarodějka netvrdila, že přijdou všichni najednou. Netvrdila ani, že přijdou všichni až za Daenerys. Jen, že se objeví.
  • To dáva zmysel. A teď otázka - Komu ksakru má věřit?
  • @Aviv Jorahovi kterého vyhnala :D
  • To nic, on je poblíž. Brzy se k ní přižene a vezme ji do svého medvědího objetí a provedou realizaci písničky Bear and maiden fair. :-D
  • Podľa mňa je meč Svetlonoš starkovský Led. Je logické že by ho dostali do úschovy králi severu. Keď ho Lannister nechal pretaviť a Jaime si prezeral svoj meč, povedal že je iný ako ostatné valiijské a že zvláštne odráža svetko - ako keby horel, pýtal sa ako dosiahly ten červený oddtieň a Tywin povedal, že tak vyzeral pôvodný meč. Teraz máme Svetlonosy dva pre dve hlavy draka :-)
    A roh ktorý našiel Jon na Pesti a Sam ho vzal na juh musí nejak súvisieť s Inými. Oni naň predsa trúbili keď ho Jon priniesol, ale nevydával žiadny zvuk, respektíve nič nepočuli. A vzápeti ich napadli mrtvoly spolu s Inými. Čo ak ten puknutý roh nie je puknutý, ale je niečo ako píšťalka na psa a vydáva zvuk ktorý ľudia nepočujú? Čo ak zatrúbenie zvoláva Iných a preto bol na severe? Neiekto z Hliadky na to prišiel a roh im ukradol?
  • Spíš si myslím, že ke Světlonoši nejvíc sedí meč jitra.
  • Nebo to může být nějaký úplně jiný meč který se v sáze ještě neobjevil a teprve čeká na to až ho někdo objeví.
    Ikdyž, teď mě něco napadlo. K mému topicu http://www.icefire.cz/forum/discussion/51681/spoiler-teorie-draci-letci-a-robb-stark#latest pokud je to takhle, a pokud je Led opravdu Světlonoš , tak tomu může být tak, že Azoři jsou dva, Jon a Aegon, a R'hllor, pokud má tu moc, upletl nitky osudu tak, že jsou teď z jednoho Světlonoše dva Světlonoše.
  • Proste Svetlonos je meč na iných a mohli ho dať Starkom. Čo ak bude "svietiť" keď sa budú približovať Iný? (Ako Frodov meč pri Skřetoch) Oni predsa mali na starosti sever a ktorýsi ich predok prišiel aj na pomoc Nočnej hliadke nie?
    A Svetlonoš je "stratený". Keď mám taký meč a mám rozum, tak sa ním nechválim. Nazvať ho Led je dobré, je na boj proti "ľadovým"
    upraveno 8. května 2014
    @Leci Len podotknem, že ten roh nebol ukradnutý, ale Sam ho predal spolu s knihami farebnému Letostrovanovi, aby ich vzal do Starého mesta.

Ad Bloodraven:
    Mal by mať tuším Temnú sestru.
    Aegon a jedna z jeho sestier boli bojovní, tá druhá skôr pekná než bojovná. Hoci všetci sedeli na drakoch, v bojovej vrave sa vyznali Aegon a tá sestra a tak aj držali valyrijské meče - Blackfyre a Temnú sestru. Aegon mal Blackfyre, ktorý sa neskôr stal symbolom predania vlády a bol predaný bastardskej odrode Blackfyreov, Temnú sestru mala tá jedna sestra a neviem, či to bol rodinný majetok alebo sa tiež predával, ale tuším ho darom dostal Bloodraven.
    Podle mě hledáte Světlonoš mezi starými meči marně.

@Petr489
    Bloodraven měl Temnou sestru. Jeden z mečů, které do Západozemí přivezli Targaryeni. Tento vlastnila tenkrát Visenya.

mimochodem - kdo si přečte popis Bloodravena v Rytíři v přísaze a zelenověštce v Tanci s draky, tak už to nebude považovat za spekulaci ;)
  • Ukradnutý som myslela akože ukradnutý Iným. Nejaký člen Nočnej hliadky ho predsa nechal v svojom čiernom plášti spolu s obsidiánom na pesti. Na začiatku som myslela, ze Benjen Stark, teraz možno studenoruký. Dal to tam niekto kto chce pomôcť Čiernym, chcel aby to našli. Mohol na tom byť pach niekoho, koho Duch poznal, keďže to našiel on.
    A Sam ho predal tomu z letných ostrovov, ktorý povedal, že ho predá spolu s knihami v Citadele. Takže sa dostane ako keby späť k Samovi.
    @Leci Ach ták, to je dobrý postreh. No ono to naozaj vyzerá, že niekto utekal a umieral a posledné, čo mohol je postarať sa, aby sa jediná zbraň dostala do pravých rúk.
  • Tým by rohlík vlastne dodal Dany zvyšné dve dračia hlavičky. Bolo by to zvláštne, ale pekné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.