Ahoj, včera jsem teprve konečně dočetl tuhle skvělou sérii a většinu dnešního odpoledne jsem strávil pročítáním různých teorií (ať už tady nebo na Redditu) ale na jednu jsem myslím nemohl najít odpověď, a pokud našel tak jsem ji zapomněl. Vím, že na první stránce píšete, že Jaqen H´ghar je Alchymista/Pate, nemůže ale být Jaqen spíš Laskavý muž?
@sveva: No, tak to je spíše průvodní jev,... ano, myslím, že žil celkem spokojený život... a byl se svým životní m osudem celkem spokojen... podobně jako Tywin a ano, aběma to trochu pokazil ten konec,... ale kdo ví, jak dlouho by jinak žili, než by umřeli stářím? :o)
Tak podle mě Jacken - Alchimista asi nehrozí. Alchimista a Pate to sou snad 2 postavy ne? Taky bych se spíš přikláněl k teorii, že muž bez tváře doprovází Aryu na její pouti od začátku. Možná už i Syrio byl jeden a tentýž muž bez tváře.
@Petr489 Alchymista je muž bez tváře který zabil Pata a vzal na sebe jeho podobu. Syrio-muž bez tváře: Ne, ne prostě ne! Jaqen je buď laskavý muž nebo alchymista.
Nemůžu si pomoct, ale podle mě je laskavý muž Varys. Jak ho Arya popisuje s mělkou chůzí která je prakticky neslyšitelná, jeho oblečení,... Taky se objevil v době když Varys zmizel z KP a do KP se vrátil když předal Aryu dál do učení. A za třetí Arya ram jednou popsala, že jí je nějak poědomý, což si myslímm, že má ze sklepení, když se bavil a Iliriem. Joa nesmím zapomenout na jeho kariéru žalářníka, kterou hraje tak dokonale, že si toho za celá léta nikdo nevšiml, že je to on...
by mě zajímalo, jestli se vyučil ve stejny herecky společnosti, do který poslal Mercy :) Mimochodem proč by měl být Targaryen? Podle mě prostě věří v nějaky proroctví a Targaryeni jsou podle něj jeho nedílnou součástí... A co se náboženství týče si myslím, že klidně sám může uctívat Rohlíka, jen není prostě náboženskej fanatik jako Melissandra...
Varys je eunuch který má soukromou špionážní síť dětí, nic víc bych z něho nedělal. Před černovodou se zmiňuje o tom že nechce aby Stannis dobyl město protože se spřáhl s Melisandrou, rudým bohem a magií s kterémi nechce mít nic společného, proto tolik podporoval Tyriona. Co by měl on mít společného s muži bez tváře? Je to frakce zabijáků, která se plete do politiky maximálně tím že zabijí lidi na které někdo ukáže, k čemuž využívají i magii, Varys magii nenávidí. A prostě vůbec mi tak nějak k nim nezapadá, moc na to politikaří, plete se do záležitostí s kterými ta frakce nemá nic společného... A při Aryině školení jí laskavý muž vysvětluje že oni se soutředí pouze na oběti pro mnohotvářného boha, k ničemu jinému. Varys se na ně maximálně tak někdy obrátil když potřeboval někoho "pro dobro říše" odstanit, ale ani tomu nic nenasvědčuje. Prostě Varys mi k Targaryenovi ani beztvářnému muži nesedí, nedělal bych z něho zase nějakého nadčlověka.
Jinak mám osobní teorii že s muži bez tváře spolupracuje železná banka, která je využívá k likvidaci zpozdilých splátců půjček. Jsou zmínky o tom, že pokud si půjčíte od železné banky a nesplácíte podle plánu, tak vás železná banka zničí, ale jak to dělá? Tak mě to v té souvislosti napadlo, uvidíme jestli z toho nakonec něco bude.
@Terezička Varys je herec, umí se převléct a namaskovat, ale ne měnit tvář. Co o něm víme je, že ho jako otroka prodali kejklířské společnosti, která ho následně prodala čaroději který ho vykastroval, potom se potloukal po svobodných městech kde se živil jako zloděj, tak se naučil chodit tak potichu a nenápadně. Pak se seznámil a spřáhl s Mopatisem. Nevěřím tomu že má s muži bez tváře něco společného a vůbec bych je k Varysovi netahal.
@sveva Toho tady jsem si potom taky všimla... A rozhodně nedělám ukvapené závěry, jenom jsem napsala, co mě napadlo a chtěla jsem vědět, co si o tom ostatní budou myslet... Ale děkuju za odpověď... :)
Komentáře
Vím, že na první stránce píšete, že Jaqen H´ghar je Alchymista/Pate, nemůže ale být Jaqen spíš Laskavý muž?
Tak podle mě Jacken - Alchimista asi nehrozí. Alchimista a Pate to sou snad 2 postavy ne? Taky bych se spíš přikláněl k teorii, že muž bez tváře doprovází Aryu na její pouti od začátku. Možná už i Syrio byl jeden a tentýž muž bez tváře.
Už bych se mohla konečně poučit...
Stejně si myslím, že Varys prošel výcvikem na muže bez tváře. Že skončil u jiného povolání je už něco jiného.