Ideální vládce
Všichni tušíme, kdo má právoplatný nárok na vládu po Robertovi I. Baratheonovi. Ale je tím nejvhodnějším? Komu fandíte vy? Kdo přinese říši mír a sjednotí ji před hrozbou přicházející zpoza Zdi? Který vládce zachrání Západozemí před zkázou?
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
U Malíčka postrádám aspoň minimální zájem o někoho jiného, o takové povrchnosti jako země, království, lid. Já vim, že ani ostatní nejsou lidumilové, ale aspoň náznaky tam jsou. Nebo se mejlim?
Nemýlíš, naopak pravdu díš.
speedy píše:
Tyrion ovšem nebyl u lidu zrovna oblíbený :-(
Hlavně proto, že dělal pořádek (aspoň přibližně) a zaváděl novoty. To je vždycky nepopulární. Kdyby dostal víc času a lid měl možnost uvidět výsledky, tak by ho minimálně tolerovali, možná i měli v úctě. Jenže jak začal úřadovat Tywin, šlo všechno do .. kopru.
Mezi tím by se mohl pokusit převzít moc nějaký Targaryenský levoboček (třeba ten admirál, co uplaval s královskou flotilou), ale zatímco by Daenerys ochraňoval velitel královské gardy Jaime Lannister v čele jejích vojsk, tak by jí právě Starkové se seveřany přišli v rozhodujícím okamžiku na pomoc a tím si Bran na jihu zajistil sympatie prostého lidu, který má k seveřanům nedůvěru.
(Jsem si zafantazírovala trochu víc, pardon.)
Tyrion je ideální šedá eminence. Všehoschopný trpaslík, nejlépe šašek, kterého všichni přehlížejí a přitom vše ovládá.
Brrr. Úplně mi to připomenulo Lagerkvistovu knihu Trpaslík. Kdo zná, ví o črem mluvím. Je otázkou zda jí zná i Martin a částečně se jí neisnpiroval.
Daenerys Targaryen- NE. Věřil sem jí,ale sklamala mě. Je naivní a hloupá. Navíc její rod je degenerovaný. Ona by možná šla,ale je přece neplodná! I kdyby se jí narodili dítě byl by to stejně Šílený Král 2.
Mladý Grif- NE. Moc se ještě nepředved. Ale je celkem panovačný a já mám strach,že to časem přeroste do té šílenosti. Navíc Jon Conington jako pobočník krále?
Stannis Barathon- NE.Má legitimní nárok,ale nemá dědice a nemá podporu lidu. Je sice spravedliví, ale nikdo by ho tam nechtěl. Promiň Stannisi :D.
Edrik Bouře- ASI ANO. Edrik je sice bastard, ale jeho máma byla z rodu Florentů. Urozený bastard. Je narozdíl od Gendryho vzdělaný. Byl by králem alespoň takovým jako Robert (dle mého úsudku lepší). A kdyby byl Stannis Regentem říše mohl by ho omilostnit a udělat z něj Baratheona. Králem by byl Edrik, ale pomáhal by mu Stannis, který má důvod ho omilostnit,protože on sám dědice nemá a Edrik ho má rád. Byla by to pro něj nejlepší volba.
Škoda že nežije Renly. To by byl dobrý král. No toto už je stará diskuze,ale i tak doufám že mi někdo odpoví. Psal sem to dlouho :-D .
Ze současných pretendentů se mi za tím dost líbí Stannis, nechá si často poradit, ale je tvrdý a spravedlivý a takový páni nejsou populární. Ne za Stannise se bude málokdo vrhat do ztracené bitvy, ale ti co budou jako kupříkladu Davos jsou opravdovým výkvětem říše, jsou to ti, kteří chápou, co dělá krále králem.
Daenerys má draky a krásu a spoustu ideálů, ale to není základ ideálního vládce. Daenerys je prototyp idealisty, který se snaží prosadit svou vládu, ale zatím jsme ji viděly vládnout pouze dobytému území, kde ji jedni vidí jako symbol svobody a druzí jako symbol vypálených domovů a ztracených příbuzných. Daenerys zatím není dobrý vládcem, neboť nedokáže poručit předem sobě a je zmatenou mladou dívkou, která si jen nerada přiznává, jak je zmatená, když bojuje válku svého otce a svého bratra. Daenerys není podle mého soudu ideálním vládcem.
Aegon je velkou neznámou. Nevíme jak povládne, protože zatím pouze víme, že má dobrou přípravu, ale ta není vším, historie nás učí, že ti jež měly pro vládu často nejlepší přípravu ve své roli vyhořely.
Tommen je chlapec nemůžeme u něj říci, jaký bude král, ale určitě bude muset splácet velké dluhy mnoha rodům, kteří ho udržely na trůnu.
Ze všech postav se mi dobrému králi zdál Ned, ono být královým pobočníkem a králem je veliký rozdíl. Ned byl čestný, dobrý vojevůdce, uměl být tvrdý, ale vždy se snažil vystupovat podle rodového hesla Zima se blíží a když je zima za dveřmi tak chcete, aby se okolo vládce spojily jeho poddání. Ned asi toto nadání měl, jak je vidět, když lady Dustin říká že slzy Nedovy holčičky jsou největším ohrožením Boltonů. Pokud by jste povstaly pro dceru vaše mrtvého pánu musíte za ním stát, musíte si ho vážit a musíte ho milovat.
Takže idelání král bude někdy mezi Stannisem a Nedem, v těchto zimních časech, protože teď je čas na rozhodného čestného a spravedlivého krále.
Renly ? ..to by celkom šlo hlavne koli podpore a charisme ..a aj s mečom to celkom vedel =D
Nejlepším vladařem by byla lady Olenna!
Ad Varys:
Táto postava ma dosť často mätie.
Na jednu stranu mám naozaj pocit, že Varys chce mať len pekné miestočko pri dvore, tvári sa, že slúži súčasnému vládcovi, ale pritom slúži zámerom ríše a prekováva ju tak, ako si myslí, že by mala vyzerať.
Na inú stranu to môže byť len pretvárka a je to iba ďalšia sviňa, čomu prisvedčuje aj Kevanova smrť (aj keď mu to bolo ľúto), len to vie skrývať krajšie ako Malíček.
(krotý z nich mal vačší podiel na smrti Neda Starka ) ..povedal by som, že b) je spravne a Varys nesie ten menší podiel viny
Draci jsou zatím šíleně daleko a vypadá to, že Euro se na ostří jen tak nevrhá, takže možná to dotáhne proklatě daleko.
Nová povídková soutež - ročník bla-bla - téma "Jak Vic a zvyšek krakatic potkal zářny konec"