Ideální vládce

upraveno 23. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Všichni tušíme, kdo má právoplatný nárok na vládu po Robertovi I. Baratheonovi. Ale je tím nejvhodnějším? Komu fandíte vy? Kdo přinese říši mír a sjednotí ji před hrozbou přicházející zpoza Zdi? Který vládce zachrání Západozemí před zkázou?

Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
11314151618

Komentáře

• upraveno 22. listopadu 2010
    Ale i přesto na ten lid myslel, i když se to v něm svářelo :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. listopadu 2010
    Alek píše:
    U Malíčka postrádám aspoň minimální zájem o někoho jiného, o takové povrchnosti jako země, království, lid. Já vim, že ani ostatní nejsou lidumilové, ale aspoň náznaky tam jsou. Nebo se mejlim?

Nemýlíš, naopak pravdu díš.

speedy píše:
    Tyrion ovšem nebyl u lidu zrovna oblíbený :-(

Hlavně proto, že dělal pořádek (aspoň přibližně) a zaváděl novoty. To je vždycky nepopulární. Kdyby dostal víc času a lid měl možnost uvidět výsledky, tak by ho minimálně tolerovali, možná i měli v úctě. Jenže jak začal úřadovat Tywin, šlo všechno do .. kopru.
    Tyrion je ideální šedá eminence. Všehoschopný trpaslík, nejlépe šašek, kterého všichni přehlížejí a přitom vše ovládá. Bohužel měl smůlu, že jeho mozek měl zkončit v těle Jamieho (neberte mě doslova a nechte Frankensteina u ledu), i když kdo ví, co by s ním udělala jiná výchova...
    Jo Tyrion by byl fakt asi ideální vládce.Ale furt tak nějak tajně doufám , že se království rozpadne ,na Severu bude vládnout Brandon Stark Měnič a král severu :)
    upraveno 22. listopadu 2010
    Mně by se líbila varianta, že po Daenerys Targaryen - která usedne na Železný trůn, protože ji lordi Západozemí nebudou kvůli rozhádanosti schopni zastavit a někteří se k ní přidají - zdědí trůn Brandon Stark, coby bratr(anec) Johna Sněha, Lorda velitele Noční hlídky, který na trůn usednout nemůže a nechce, protože ho povinnost váže jinde. A po něm zdědí trůn buď Rickon, do té doby lord ze Zimohradu a ochránce severu. Nebo se Rickon trůnu vzdá ve prospěch své sestry Sansy a jejího manžela Tyriona Lannistera, do té doby pobočníka krále Brandona.

Mezi tím by se mohl pokusit převzít moc nějaký Targaryenský levoboček (třeba ten admirál, co uplaval s královskou flotilou), ale zatímco by Daenerys ochraňoval velitel královské gardy Jaime Lannister v čele jejích vojsk, tak by jí právě Starkové se seveřany přišli v rozhodujícím okamžiku na pomoc a tím si Bran na jihu zajistil sympatie prostého lidu, který má k seveřanům nedůvěru.

(Jsem si zafantazírovala trochu víc, pardon.)
  • upraveno 23. listopadu 2010
    Vojtěch píše:
    Tyrion je ideální šedá eminence. Všehoschopný trpaslík, nejlépe šašek, kterého všichni přehlížejí a přitom vše ovládá.

Brrr. Úplně mi to připomenulo Lagerkvistovu knihu Trpaslík. Kdo zná, ví o črem mluvím. Je otázkou zda jí zná i Martin a částečně se jí neisnpiroval.
    Nic proti Tyrionovi nemám, byl bych rád kdyby seděl na trůně (když už ne Malíček), jenom tam prostě nevidím tu podporu lidu. Ale jak řekl už nevím kdo, Kdyby se Hora umyl, učesal pěkně oblékl a dal každému vesničanovi stříbrňák, hned bychom tu měli oblíbeného krále :-)
    upraveno 23. listopadu 2010
    Jenže to by každého druhého člověka, kterého potká, nesměl rozseknout vedví ;o)
    Takový Tyrion coby maskovaný mstitel... :D
  • Kdo je ideální? Tak za prvé: Musí mít na trůn nárok (aspoň ňáký :D). Takže: Stannis Baratheon, Renly Baratheon, Daenerys Targaryen, Edrik Bouře, Gendry Voda, Mladý Grif.Za druhé: Musí být živ: Daenerys Targaryen, Stannis Baratheon, Edrik Bouře, Gendry Voda, Mladý Grif. Tak a k jednotlivcům: Gendry Voda- NE. Je moc jednoduchý. Nedokázal by vládnout. Ostatní by jej využili a on by se stal loutkou mále rady.
    Daenerys Targaryen- NE. Věřil sem jí,ale sklamala mě. Je naivní a hloupá. Navíc její rod je degenerovaný. Ona by možná šla,ale je přece neplodná! I kdyby se jí narodili dítě byl by to stejně Šílený Král 2.
    Mladý Grif- NE. Moc se ještě nepředved. Ale je celkem panovačný a já mám strach,že to časem přeroste do té šílenosti. Navíc Jon Conington jako pobočník krále?
    Stannis Barathon- NE.Má legitimní nárok,ale nemá dědice a nemá podporu lidu. Je sice spravedliví, ale nikdo by ho tam nechtěl. Promiň Stannisi :D.
    Edrik Bouře- ASI ANO. Edrik je sice bastard, ale jeho máma byla z rodu Florentů. Urozený bastard. Je narozdíl od Gendryho vzdělaný. Byl by králem alespoň takovým jako Robert (dle mého úsudku lepší). A kdyby byl Stannis Regentem říše mohl by ho omilostnit a udělat z něj Baratheona. Králem by byl Edrik, ale pomáhal by mu Stannis, který má důvod ho omilostnit,protože on sám dědice nemá a Edrik ho má rád. Byla by to pro něj nejlepší volba.
    Škoda že nežije Renly. To by byl dobrý král. No toto už je stará diskuze,ale i tak doufám že mi někdo odpoví. Psal sem to dlouho :-D .
  • Tak, abychom mohli stanovit, kdo je ideální vládce musíme si říci, do jakých časů ho chceme. Jestli do teplého léta, kdy největší starostí lidu je, že neví co s úrodou nebo do dlouhé zimy, kdy na zeď útočí divocí či Jiní, Zlomenou paži obsazují piráti a Svobodná města ničí Dotharkové. Pro každou dobu je ideální jiný vládce a když vládnou v opačné době mohou se stát strašlivými pány, jež ničí celou říši.
    Ze současných pretendentů se mi za tím dost líbí Stannis, nechá si často poradit, ale je tvrdý a spravedlivý a takový páni nejsou populární. Ne za Stannise se bude málokdo vrhat do ztracené bitvy, ale ti co budou jako kupříkladu Davos jsou opravdovým výkvětem říše, jsou to ti, kteří chápou, co dělá krále králem.
    Daenerys má draky a krásu a spoustu ideálů, ale to není základ ideálního vládce. Daenerys je prototyp idealisty, který se snaží prosadit svou vládu, ale zatím jsme ji viděly vládnout pouze dobytému území, kde ji jedni vidí jako symbol svobody a druzí jako symbol vypálených domovů a ztracených příbuzných. Daenerys zatím není dobrý vládcem, neboť nedokáže poručit předem sobě a je zmatenou mladou dívkou, která si jen nerada přiznává, jak je zmatená, když bojuje válku svého otce a svého bratra. Daenerys není podle mého soudu ideálním vládcem.
    Aegon je velkou neznámou. Nevíme jak povládne, protože zatím pouze víme, že má dobrou přípravu, ale ta není vším, historie nás učí, že ti jež měly pro vládu často nejlepší přípravu ve své roli vyhořely.
    Tommen je chlapec nemůžeme u něj říci, jaký bude král, ale určitě bude muset splácet velké dluhy mnoha rodům, kteří ho udržely na trůnu.
    Ze všech postav se mi dobrému králi zdál Ned, ono být královým pobočníkem a králem je veliký rozdíl. Ned byl čestný, dobrý vojevůdce, uměl být tvrdý, ale vždy se snažil vystupovat podle rodového hesla Zima se blíží a když je zima za dveřmi tak chcete, aby se okolo vládce spojily jeho poddání. Ned asi toto nadání měl, jak je vidět, když lady Dustin říká že slzy Nedovy holčičky jsou největším ohrožením Boltonů. Pokud by jste povstaly pro dceru vaše mrtvého pánu musíte za ním stát, musíte si ho vážit a musíte ho milovat.
    Takže idelání král bude někdy mezi Stannisem a Nedem, v těchto zimních časech, protože teď je čas na rozhodného čestného a spravedlivého krále.
  • Edrik sa nepredviedol zatial ani tolko čo Mladý Grif, naviac Edrik je veľmi mladý bez važnejšej podpory iných lordov a trošku mimo hru .. (nebyt Davosa asi by dohral svoju hru s tetou Melisandrou)...

Renly ? ..to by celkom šlo hlavne koli podpore a charisme ..a aj s mečom to celkom vedel =D
  • @šedostín Celkem dobré zhodnocení, se kterým se do značné míry ztotožňuji. I když Ned by byl určitě mnohem lepší vladař než Stannis. Ten absolutně postrádá jakékoliv charisma (což by tak nevadilo), ale navíc mi nepřijde ani jako dobrý vojevůdce (aspoň zatím). Je hrozně snadno předvídatelný. Chybí mu ty invenční tahy, kterými překvapovali své protivníky Tywin, Jon Sníh, Rob a dokonce i Daenerys. Bez Melisandry a Davose by byl naprosto nahraný. I jeho získání armády na severu bylo díky radě Jona. Každý vladař má žolíky, ale Stannis je neumí využít. Takže Stannis dle mě aspirantem na dobrého vladaře není.
    Nejlepším vladařem by byla lady Olenna!
  • I když Ned by byl určitě mnohem lepší vladař než Stannis.... navíc mi nepřijde ani jako dobrý vojevůdce (aspoň zatím). Je hrozně snadno předvídatelný.
    Zato Ned je vyloženě tak tajemný, že své plány utají i sám před sebou :roll:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

I když Ned by byl určitě mnohem lepší vladař než Stannis.... navíc mi nepřijde ani jako dobrý vojevůdce (aspoň zatím). Je hrozně snadno předvídatelný.
    Zato Ned je vyloženě tak tajemný, že své plány utají i sám před sebou :roll:
    Nedovú smrť vlastne určite zapríčinil Varys. Keď niekto vybľaboce svoje plány svojmu nepriateľovi, takí ako Varys začínajú byť bez práce =D
  • @Branislav_Gepeto Nedovu smrt vlastně určitě zapříčinil Joffrey. Varys určitě věděl o Joffreyho sklonech, ale působil na mě jako příliš opatrný hráč, než aby sázel na to, že vytěží co nejvíc z absolutního chaosu. To je rozdíl mezi ním a Malíčkem. To je taky důvod, proč si myslím, že jestli má jeden z nich umřít, bude to spíš sebevědomý Malíček.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Neboj, to bol len vtip, Ned Cersei hneď vybľabotal, čo pláuje spraviť (hoci tie deti bola dosť silná motivácia), takže Varys bol pri ňom dosť zbytočný, nemuseli mu pomáhať ani jeho malí ptáčci.

Ad Varys:
    Táto postava ma dosť často mätie.
    Na jednu stranu mám naozaj pocit, že Varys chce mať len pekné miestočko pri dvore, tvári sa, že slúži súčasnému vládcovi, ale pritom slúži zámerom ríše a prekováva ju tak, ako si myslí, že by mala vyzerať.
    Na inú stranu to môže byť len pretvárka a je to iba ďalšia sviňa, čomu prisvedčuje aj Kevanova smrť (aj keď mu to bolo ľúto), len to vie skrývať krajšie ako Malíček.
  • @Branislav_Gepeto ak by som si mal vybrať medzi dvoma a) Varys b) Maliček
    (krotý z nich mal vačší podiel na smrti Neda Starka ) ..povedal by som, že b) je spravne a Varys nesie ten menší podiel viny
  • AvivAviv
    upraveno 11. prosince 2015
    Chmur napsal(a):

@šedostín ...Nejlepším vladařem by byla lady Olenna!

Presne. A keby Qyburna prebrala Cersei, ktorá išla z kola von, mohla by takto vládnuť ešte veľmi veľmi veľmi dlho. Westeros je zachráněn! Jednou provždy... :twisted:
  • AvivAviv
    Dany a Standu ste tu vyobracali tak, že sa z nich musí už pariť. Čo tak popremýšľať na Euronom Vraním okom Greyjoyom? Ako by to asi vyzeralo, aké by boli jeho silné a slabé stránky, reakcia iných hráčov na jeho jednanie, vplyv na ošemetnú záležitosť s Bielymi chodcami...
    Já doufám, že nejvýznamnější čin Eurona Greyjoye v dějinách Západozemí bude nechat se sežrat drakem. A to hodně rychle. Případně naběhnout na ostří meče libovolného kolemjdoucího.
  • To znie veľmi ukľudňujúco. Ale asi ho v tomto ohromnom čine predbehne Victarion.
    Draci jsou zatím šíleně daleko a vypadá to, že Euro se na ostří jen tak nevrhá, takže možná to dotáhne proklatě daleko.
    Viktarion... Ten jen shoří s flotilou. Doufám, že rychle :) (úplně jsem se zasnila)
  • To zasnění se ještě muže hodit, neboť...

Nová povídková soutež - ročník bla-bla - téma "Jak Vic a zvyšek krakatic potkal zářny konec"
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jediným ideálním králem a vládcem Westerosu a Essosu byl, je a bude Hodor...........
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Jen to ne, to už radši Roberta Arryna.
    Můj kandidát je Tyrion
  • Achileus napsal(a):

@Aviv Jen to ne, to už radši Roberta Arryna.

Ale vieš čo si GRRM myslí o fanúškovskom "radšej". A vieš ako sa zvykne inšpirovať históriou (Lannister-Lancaster, Stark-York...). Ja to docela vidím na Euronskú-Európsku Tyraniu-Úniu. Oboje je pekný bordel. :twisted:
    @Aviv Tak pokud se objeví obdoba Jindřicha Tudora, tak Euron má útrum, jen aby ten "Jindřich" nebyla Daenerys, to už skoro radši toho Eurona
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Achileus napsal(a):

@Aviv Tak pokud se objeví obdoba Jindřicha Tudora, tak Euron má útrum, jen aby ten "Jindřich" nebyla Daenerys, to už skoro radši toho Eurona

Spíš bude Daenerys obdobou Jindřicha VI, s šesti manželi ale žádný jí nedá za příčiny její neplodnosti dítě....................
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.