Ideální vládce
Všichni tušíme, kdo má právoplatný nárok na vládu po Robertovi I. Baratheonovi. Ale je tím nejvhodnějším? Komu fandíte vy? Kdo přinese říši mír a sjednotí ji před hrozbou přicházející zpoza Zdi? Který vládce zachrání Západozemí před zkázou?
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Jde o vaše osobní preference, žádné "ten je právoplatný a basta", kdo by dle vás byl ideálním vládcem. Omezme se prosím na žijící hráče o trůny a ty, kteří přicházejí v úvahu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A Tyrion a Stannis se spojí,to mi věřte,protože kde je teď Tyrion? A kde je teď Stannisův pobočník Cibulový rytíř? Ti dva se zcela jistě potkají,to je podle mě jasné. A Kam Doran poslal svého syna? Bude muset cestovat a v jednu chvíli,všechny 3 je to spojuje do jednoho místa,kde je taky Arya,i když nevím,jaké by mohla ona mít postavení..
Snad se máme na co těšit.
Co dělají Tyrellové jiného než polovina rodů v zemi? Dornové a Arrynové zatím také zachovávají věrnost, tedy oficiálně. To že nevíme, jaký mají Tyrellové vnitřní postoj k věci je spíš důsledkem toho, že nemají postavu v ději, která by nám to zatím vyžvanila. Doposud se spíš než patolízalství dopouštěli sebeobohacování na úkor koruny. Nemysli, že by nepočítali kam jejich půjčky jdou a neměli už v merku co za ně požadovat nazpátek. Stará baba Tyrellová je mazaný hráč a jedná hezky ve skrytu. Tyrellové se myslím ještě budou moct vybarvit :)
Důležitá poznámka - Dany se jeví celkem nehořlavá, takže hořet ji asi jen tak neuvidíme.
A Tyrion a Stannis se spojí,to mi věřte,protože kde je teď Tyrion? A kde je teď Stannisův pobočník Cibulový rytíř? Ti dva se zcela jistě potkají,to je podle mě jasné.
Osobně mi setkání Tyriona a Davose v této fázi nepřijde moc pravděpodobné. Tyrion zamíří k Daenerys, kdežto Davos podle mě zůstane v Západozemí a pravděpodobně se bude snažit získat Seveřany (ať už věříme tomu, že je Davos mrtvý nebo ne, jistě minimálně byl u lorda Manderlyho).
U Stannise bych viděl hlavní problém v jeho neschopnosti dosáhnout politického kompromisu, on tedy ani nějak nevidí důvod proč nějaký hledat. Jeho hlášky typu "Musí mě poslouchat, je to jejich povinnost!" také leccos naznačují o jeho smyslu pro realitu. ¨
Je ale tento jeho rys tak odlišný od jiných vládců, ať už bývalých (Aerys) či potencionálních a současných (Cersei jako regentka, Daenerys)? Nemyslím si, že by třeba Daenerys byla více kompromisní a nevyžadovala od poddaných bezvýhradnou poslušnost. Koneckonců i Stannis dokáže vyslechnout radu a zvážit jí. Kdyby byl ale Davos opravdu mrtev,spolu s Melisandřiným vlivem by to pro Stannise asi znamenalo katastrofu.
1. Malíček chce očividně dosáhnout toho, aby Sansa vládla Severu a skrze sňatek s dědicem i Údolí
2. Na Severu jsou Lannisterům loajální Boltonové - dřívě či později se jim Petyr bude muset postavit a tím zradí i Lannistery, kteří navíc Sansu podezřívají z účasti na smrti Joffreyho
3. Stannis chce na Severu Starky jako jednotící prvek a opozici proti Boltonům, s Jonem ale nepochodil - Sansa by byla tudíž řešení i pro něj
4. Lordi Údolí v čele s Roycem chtěli zasáhnout do války, ale Lysa byla proti - kdyby je Malíček nechal připojit se ke Stannisovi na Zdi, dopřál by jim co chtějí a zároveň se zbavil opozice
5. Se Stannisem daleko na Zdi a Lannistery a Tyrelly zaujatými vlastními problémy by si Malíček mohl v Údolí a na Severu dělat co chce
A Tyrion a Stannis se spojí,to mi věřte
Hmm, pěkná teorie. Těžko s ní bojovat, poměřovat koaliční potenciál Stannise a Dany je dost těžký. :-) Každopádně mi tam ale nesedí Doran, ten si zdá se stranu již vybral. Navíc píšeš, že všechny ty vyslance spojuje "místo" - na místě až tak nezáleží, to hlavní co je spojuje, je Daenerys a draci. Nicméně pokud se opravdu stane, že Davos bude vyjednávat za Stannise, koaliční potenciál u něj mnohonásobně vzroste.
Celou dobu jsem přemýšlel,jak by se kdokoliv mohl zbavit Daenerys a na nic jsem ale nepřišel:( má vojsko,které poslouchá jenom ji. A jsou to nadrogovaní otroci,kteří necítí žádné přírodní vlivy,takže ani změna podnebí by je nemusela zpomalit,nebo demoralizovat. S ní bude velký problém. Buďto vyhraje a nebo snad konečně přijdou na řadu Můži bez tváře a bude po Daenerys,v tu chvíli by mě zajímalo,co by se stalo s vojskem a s draky,když všichni poslouchají jenom ji.
A spojení Dorana s Daenerys prostřednictvím jeho syna mi moc reálné nepřipadá,protože je to moc naplánované a naplánované věci v Písni moc nevycházejí.
Mě osobně připadá, že to co bude hodně míchat korunou budou ti, na které se nejvíc kašlalo. Ono je hezké, že se někdo prohlásí králem, ale nezapomínejte, že první je důležité mít co do huby. A hodně bodů u poddaných dostane někdo, kdo před příchodem zimy nebude pálit, ale křečkovat úrodu! Kde jinde jsou zásoby než v sýpkách rodových sídel? A těch už několik padlo spolu se slušnou částí úrody. Co budou dělat hladovějící davy, když zabraní je všude plno a už teď jsou vrabčáci problém.
Tak Davos byl někam vyslán jako Stannisův vyslanec.
Pokud vím, popravit ho měl lord Manderly. Z toho je zřejmé, že Davos má získat pro Stannise seveřanské lordy, což je logické, protože ti jistě nebudou projevovat velkou příchylnost k Boltonovi, který je zradil. Třeba se Davos dostane až do Údolí, kdo ví... Tyrionova cesta teď ale jistě vede jinam.
Co se týče Davose, imho dřepí pořád v Bílém přístavu ve vězení a Manderlyhové si ho drží jako pojistku pro případnou spolupráci se Stannisem - prostě čekají jak se situace vyvrbí.
P.S. - Vím, že tady Malíčka moc nemusíte, takže, aby nedošlo k nedorozumnění, tohle je jen můj názor.
samozrejme, že Eddard je vzor, aj keď je otázka, či by takáto fér jednoduchosť fungovala celosvetovo, vo vyspelých (rozumej, rafinovanešjích) častiach krajiny.
ja to vidím na Tyriona v prvom rade.