Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on Ak by ho bolo málo, to teda mohli práve použiť tú alternatívu, že tie žiarovky pôjdu od čepele a nemusí tam byť ten kov. :D Zdá sa, že môžeme len čakať na nejaké oficiálne vysvetlenie.
Nikdy jsem nad označením sabre-šavle moc nepřemýšlel, ale o to víc si vážím českýho překladu. Pokud jsou Jedi rytíři, tak musí mít meč, žádnou šavli jak nějací mamelukové :)
U tý záštity mě napadlo něco ve stylu KOTORu, že by ta nesvětelná část mohla být vyrobená z něčeho jako byly ve hře vibročepele. Nebo cokoliv co odolává lightsaberu.
A jaké to bylo? No u mě osobně to dopadlo nějak takhle
Tučně světelná část, tečky jsou tam kvůli odsazení (ignorovat)
. |
. |
. |
.\|/
./|\
.. |
SarumanDooku, ne?)... bohužel je to mnohem méně prozaický problém mnoha fontů, že jednotlivé znaky mají různou šířku... což u "normálního" textu není nic proti ničemu, ale když máš pod sebou čísla (a občas velká čísla), tak to může být problém,...111111111
99999999
...takže tady OK... jen to spodní neodsadím mezerou :o)
. |
. |
. |
. |
./|\
.. |
Akurát by to neboli dva výčnelky, ale celý kruh, čosi ako má kord (tuším)
- A ano, také "lepší" v jakém významu - Co to účelnosti bych asi světelný meč přirovnal ke kataně (sečná a výsledek souboje neplyne ze síly úderu, ale z rychlosti)? Z hlediska vzhledu (no, to je dost osobní, ale to ukázané se mi nelíbí)? Nebo na efekt (Jasně, Maul těžil z efektnosti soubojů, zahnutý Dookuův meč z osobnosti herce :o),... a celkem věřím, že ta moje "trnová" varianta by dala šanci choreografům soubojů efektně vykrýt útok a odzbrojit soupeře).
Bohužel je to celé "co by kdyby", protože už to takhle asi spatlali a je to neměnné.