Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Ostatně, jeho horká hlava se projevila i v interview na ČT.
Celý dopis pak považuji za dílo horkých hlav, které by s odstupem času a s pečlivějším přečtením rektorových slov, nezískalo takovou podporu.
Je čas konat a je čas myslet.
Jinak asi nějaký důvod a reálný základ ten OD měl, když jej podelpsalo asi 70 lidí, mezi nimi ne méně než polovina s doktorským titulem, lidé z minimálně pěti fakult a letmo jsem tam zahlédl minimálně dva proděkany a když jej rektor UK považoval za hodný reakce...
Jak říkám, dopis jsem nepodepsal a je mi celkem jedno, co v něm bylo, ale jestli je tvým přístupem označovat někoho za "namyšleného fracka", na základě něčeho, u čeho zcela dokonale neznáš pozadí (viz opakované tvrzení, že se to netýkalo rektorovy práce, přestože to původně bylo uvedeno jako Prohlášení UK) a mnohem nesmířlivěji než adresát OD, pak je to jen tvoje vizitka.
A příště buď prosím myšlenkově konzistentní a aplikuj svoji představu o stejně vinných "neohradivších se proti špatnému" na všechny - i na ty "fotry od rodin z SNB v '89" (všimni si, že v tomto já konzistentní jsem a nemám problém odlišovat zločineckou organizaci a jednotlivce - zaznělo zde jméno P. Thummela - pokud ti to jméno něco říká, pokud ne, najdi si).
Jinak právě ono škatulkování je jednou z metod předlistopadového režimu a dost možná, že nebýt Pithartova varování "neházet všechny do jednoho pytle" (nejsme jako oni), mohla být revoluce o dost méně "sametová".
Osobně si myslím, že ze všech lidí co Zemana volili to bude tak bude stěží padesát procent se stejným názorem, ale to se dohledat nedá :)
Pokud jde o otázku "většina národa" tak tohle je prostě nevýhoda přímé volby - ti co volili protikandidáta nejsou většinou schopní přijmout výherce, a to není jenom u nás. Všem co tady nadávají jakou u nás dělá M.Z. ostudu a jak se nikde jinde o ničem jiném nemluví bych doporučil dohledat si něco o proti-Obamovském tažení konzervativců (a o některých akcích krajních konzervativců) ve Spojených Státech. Proti tomu je pár hňupů na Albertově vyloženě úsměvných.
K oslovení paní/slečno; pokud se nepletu, v případě, že má dotyčná VŠ titul, se používá oslovení paní.