Píseň ledu a ohně v novém překladu - Ice & Fire

upraveno 27. dubna 2017 v Píseň ledu a ohně
24567

Komentáře

• @Nevada je pravda, že vzhledem k tomu, jak dlouho ještě potrvá dokončení ságy, by to bylo klidně možné a taky je pravda, že pevné vazby od Talpressu jsou dost chatrné a po dvou čteních vypadají, že jejich životnost je téměř u konce.
  • @flanker.27 Po dvanácti letech v nakladatelské branži nějaké ponětí mám. Nakladatel si může smluvně překlad k užívání na dobu určitou skutečně vyhradit...
    Na druhou stranu, pokud by Argo vůbec přemýšlelo o užití původního překladu, zcela jistě by paní Březákové nabídlo k překladu Rytíře Sedmi království či povídku z Darebáků, na což jakákoli smlouvu s Talpressem nemůže mít vliv. Jisté tedy je, že jakékoli finanční ohledy v tomto případě nehrály roli, jednoduše o užití původního překladu ani nepřemýšleli, nepokoušeli se ho získat, neptali se, zda ho může poskytnout překladatelka či je smluvně vázán nakladatelstvím.
    A není to kvůli tomu, že by snad původní překlady odmítali. U Holdstocka je používán původní překlad Petra Kotrleho, ve Snových písních od GRRM budou využity překlady manželů Oščádalových atd.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. dubna 2017
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • Tak to jste mi opravdu radost neudělali. Mám si kupovat šestý díl s jiným papírem, obálkou a dokonce i překladem než těch 5, co mám doma? To je noční můra! :'-(
  • @flanker.27 založte si právnické okénko :-D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Nevada Máš recht, že ta jistota tam nebyla, ale takhle je to už stoprocentní. Připadá mi, že se z původního mistrovského díla stala už jen dojná kráva. Dost dobře si dovedu představit, že mezi Vichry zimy a Snu o jaru bude pauza řekněme dalších 5 let, prodejnost nového vydání nebude taková, jakou si Argo představuje, a výhradní právo zakoupí nakladatelství KnihyProPrachy, a vualá, 6 knih opět k ničemu. Samozřejmě neříkám, že Argo za to může nebo tak. No nic, asi nezbývá, než vyfotit knížky a střelit je, dokud ještě vůbec mají nějakou cenu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • upraveno 28. dubna 2017
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Moje paperbacky drží jak helvétská víra :)
  • upraveno 28. dubna 2017
    @sfik Jo, takhle nějak by se to líbilo i mi, co si budeme povídat, ta grafika od Talpressu je jemně řečeno bídná. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Doufám, že v tomhle překladu už nebudou přívlastkové věty začínat slovem "co", protože to je opravdu strašné. Je docela zajímavé, že překladatele rozházely do jednotlivých dílů tak nesouvisle (1.-4., 2.-5., 3.-(6.?)), čekal bych, že je pro zachování kontinuity alespoň seřadí postupně. Nebo, jelikož důvodem je zřejmě čas potřebný na překlad, že si nesehnali ještě dva navíc.
  • Šetrí sa, no.
  • @Nevada Tohle je hezké a tématicky to sedí. Jestli jednou bude celá sága kompletně vydaná v tomhle designu, tak by mi vůbec nevadilo do toho investovat. Akorát bych určitě chtěla vázanou verzi, ale kdovíjak to ještě bude.
  • Sú naozaj krásne.
    upraveno 1. května 2017
  • A vybavovanie zmlúv s novými ľuďmi a podobné veci okolo? Alebo je to čo kniha, to zmluva a to "okolo" je beznákladové?
  • @Nevada Krásné důstojné obálky! Ale podruhé na lep nesednu a zakoupím až kompletní ságu :) Děkuji za obrázky, vložily do mě dobrou náladu :D
  • upraveno 2. května 2017
    Vyjádření Talpressu: Lidé z Arga a lidé kolem nich usoudili, že by na úspěšné sérii Píseň ledu a ohně mohli ještě něco vydělat, a tak dlouho a intenzivně pomlouvali práci Talpressu u majitele práv, až jim dovolil vydat další díly s tím, že získají práva i na prvních pět dílů po vypršení práv u Talpressu. Došlo tím k "nepřátelskému převzetí", jak se říká mezi firmami. Upozorňujeme, že autorská práva na vázaný titul Hostina pro vrány nám vyprší až v únoru 2018, a práva na první čtyři paperbacky až koncem roku 2017, takže pokud by cokoliv z toho vyšlo dřív, tak se budeme bránit soudní cestou. Je nám to vše líto, doufali jsme, že sérii dokončíme. Podle našeho názoru se nemáme za co stydět, sérii jsme vypiplali a udržovali na trhu i když Martin ještě nebyl slavný. Děkujeme všem fanouškům za přízeň.
    upraveno 3. května 2017
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @nakladatel No počkat! Já teda nijak nadšená z nového nakladatele nejsem a kdyby to vycházelo u obou, koupím si knihu od původního. !!!ALE!!! chyby jsme tu vypisovali u všech vydaných knih, ještě si pamatuju, jak jsem četla s papírem a tužkou po ruce, takže chabá odezva je fakt mimo.
  • upraveno 4. května 2017
    upraveno 4. května 2017
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.