Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

upraveno 3. června 2012 v 2. řada
145791016

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. června 2012
  • upraveno 4. června 2012
    upraveno 4. června 2012
    svoa: Četla jsem všechny rozbory a chápu, proč ti a dalším Robb vadí, ale líbí se mi knižní verze i linka s Talisou. Ze všech seriálových změn mi přijde nejnormálnější. Přece jenom v knize Robb neměl POV a v seriálu je jedna z nejdůležitějších postav. Takže chtěli ukázat víc než jenom "mami, musím se ženit".

Jo a můj nečtenářský pokusný vzorek už zapomněl, k čemu slouží třetí troubení. :-)
    Nicméně poté, co jsem si stěžovala, že HoU byl v knize zajímavější, slíbil, že si na dovolence bude číst. Pořád má strach z tolika stránek. ;-)
    Nesouvisí to přímo s tímto dílem, ale snad mě neukamenujete :), když se zeptám zde. Co vím, tak za Zdí jsou pouze dvě trvale osídlená místa (Craster's Keep a Fist of the First Men) ovšem podle mapy je tam ještě na východním výběžku u moře Handhome ... nevíte o něm něco?
    upraveno 4. června 2012
    Za Zdí je osídlených míst víc. Naopak Pěst Prvních lidí osídlená nebyla. Tam si jen Noční hlídka vybudovala opevněný tábor, když táhli proti divokým.
    Drouhou serii mi kazí pocit že jsem ji viděl až po přečtení knihy narozdíl od první. Takže se mi zamlouvala míň, no uvidíme s čím vyrukujou do další. Jinak se mi zdá že se Daenerys její Dothraci záhadně množí, pokud tam nemají klonovací zařízení tak nevím kde se berou popřípadě kde někdy mizí.
    Takže jsem desátý díl viděla podruhý (čili jsem už nesrovnávala se svým očekáváním) a musím říct, že tentokrát jednoznačně vítězí kladné dojmy. Jenom podotknu, že z Tyriona a Šae mám už teď depresi ;(
    zakladni poznatek z diskuze: staci prohlasit, ze vypadate jako Madden a jste z Prahy a Svoa00 se neudrží. :-)))
    A to já jsem opět spokojen a to tak, že nějaká ta drobná výtka co mám se krčí v koutku místnosti před velikostí pozitivních pocitů :)
    Negativní pocity spíše mám po přečtení zdejší diskuse k tomuto dílu :D Chápu odlišnost názorů na určité věci, je to samozřejmost, ale někteří lidi prostě asi ani nevědí co chtějí, ale musí hanit. Na jednu stranu u sebemenší změny seriálu oproti knihám prskají div si plíce z těla nevyprskají, ale když pak je ve své podstatě něco věrné knize, tak je to opět chyba seriálu a zaznívají tu věci jako "no ale v seriálu je starší než v knize, takže bych čekala, že se zachová úplně jinak, to je hrozné jak to pokazili, vždyť z něj udělali idiota!"
    Četl jsem zřejmě stejnou knížku, ale porušil v knize přísahu danou Freyům? Porušil. Porušil ji v seriálu? Porušil. Udělal to kvůli v knize kvůli románku? Udělal. A v seriálu? Rovněž. Nevím proč do toho tahat nějaké polehčující okolnosti. To že bude v seriálu starší, tak určité věci budou na čtenáře působit malinko jinak jste věděli už předtím než odvysílali první sérii, tak jste se měli vyvztekat tehdy ne? Věděli jste do čeho jdete, tak proč řešit věk a jeho dopad na určité věci teď? Ale mluvím ted jen o tomto konkrétním případu.A nebráním bezmyšlenkovitě tvůrce to určitě ne :D Mě se samozřejmě taky některé věci v seriálu nelíbily.

Ale abych se vrátil k desítce. Scéna s vypálením zimohradu nakonec vyzněla malinko do prázdna, ale nebudu to ještě odsuzovat, třeba to nějakým způsobem napraví na začátku třetí série až bude obsazený Ramsay. Třeba nějaký flashback? Vyprávění? Kdo ví, mají XY možností co s tím ještě provést. No a jediná moje další výtka je u Jona a Qhorina, tam si myslím, že stačilo maličko a mohlo to být knize věrnější a mělo by to daleko větší sílu ta scéna. A nedivil bych se, kdyby to někteří nečtenáři ani nepochytili o co tam vůbec šlo. (Ačkoliv jednoho jsem se ptal a pochopil to a vyznělo mu to stejně jako mě v knize, takže asi OK)
    Jinak Dům neumírajích mě příjemně překvapil, dopadlo to o dost lépe než jsem čekal. Tušil jsem, že to bude úplně jiné, protože je tam spousta věcí, které by se na obrazovku těžko převáděly a vysvětlovaly bez textu, navíc do toho lezou finance a čas, takže ta podoba, jaká se v seriálu objevila mě potěšila. Funguje to.
    Závěrečná scéna taky na jedničku, super natočené, super atmosféra. Sama jsem tam ale nečekal, ovšem někdo tady psal vysvětlení proč to tak mohlo být, a zdálo se mi docela logické.
    Bál jsem se okamžiku, kdy kamera ukáže Jiného, ale musím říct, že se mi jejich provedení líbí. A ty meče jsou parádní. No už aby tu byla další série.
    hmmmm,,, tak a ta scénka s draky byla nej... paráda....
    přiznám se, že Daenerys mě nejak nezaujala,, ani jak žena,,, ale ted v poslední epizodě, jak tam kráči s draky,,ten její pohled . fakt hezká... :-)... žebych se zamiloval ? :-d.....?

poslední epizoda... fakt dobrý :-)
  • upraveno 5. června 2012
    Úžasné, grandiózní, epické. Tahle epizoda mě dostala. Scéna ze Zimohradu byla dojemná přesně jako v knize. Dům neumírajících byl také dobrý, ale v knize mne uhranul mnohem více. A co Arstan a Belwas? Nepočítá se s nimi? Scéna s Jinými byla úžasná.
    upraveno 5. června 2012
    baltim: Třeba neutekli. Třeba chtěli utéct, ale nepovedlo se jim to a Ramsay je všechny pobil/zajal (toto nebyl můj nápad :D)
    skelet: Tyša byla. V 1. sérii, Tyrion o ní vyprávěl. Akorát teď nevím jestli Bronnovi na cestě z údolí nebo Šae ve stanu :D.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.