TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
18182848687362

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Ty kritiky taky nechápu. Hlavně mi vadí, že lidi kritizují pohádku za to, že je pro děti - WTF? Společně s Věčným příběhem to jsou pohádky, které můžu sjíždět stále dokola.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. listopadu 2012
    A abych zůstal věren názoru, že se mi obecně nejvíc líbí slovanské typy, dám sem ještě Oksanu Akinshinu, kterou jste mohli vidět třeba jako princeznu ve Vlkodavovi. A kdo neholduje ruským filmům, mohl ji vidět mihnout se v Bournově mýtu.

image
  • @Krisa
    Krisa napsal(a):

Tys nepochopila, že to je zatraceně sexy? :D

Ne. :-D Obzvláště když postava myslí na něco hrozně smutného a přiblble se při tom usmívá (ona se neusmívá, ona má koutky nahoru ve věčném úsměvu, ale vypadá to tak).

Sexy asi jak pro koho, mi to připomíná předkus. :-)
    ještě chybí vyplazený jazyk, anebo prst v hubě.

Sexy může být třeba skousnutý ret, a to málokdy vidím.
    Tohle byl univerzální výraz Julie Roberts. Ať hrála veselou nebo smutnou scénu, pořád se přihlouple usmívala. Přičítal jsem to nedostatku hereckého talentu.
  • upraveno 8. listopadu 2012
    Gepeto, tady máš odkaz tady druhý ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Michelle napsal(a):

Gepeto, tady máš odkaz tady druhý ;-)

Síce mi ani jeden z nich nefunguje, ale aj ta ďakujem. Už som skukol krátky opis a IMBd :)
  • Aha, asi se někde stala chyba... :roll: :-D Ale snaha fakt byla :-) Každopádně bych řekla, že by tě to mělo bavit.
    Vyzerá to zaujímavo, len tie seriály typu: náhodou sa ocitli na nejakom mieste, náhodou získali nejaké schopnosti, náhodou ich začali využívať, náhodou si spravili tými s kostýmami, náhodou je to tuctové: mi už skoro lezú na nervy. Zvládol som Šialenú vedu (alebo ako sa to volalo) ešte spredpár rokov, pre mladé dieťa to bol celkom zaujímavý seriál, celkom ma zaujala jedna séria Heroes a tak. Takže ak budem mať čas experimentovať, skúsim, ale inak sa bojím výsledku :anxious:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto: Misfits rozhodně není tuctový seriál. Viděla jsem teda zatím jenom 3 díly, ale prozatím je to moc dobré.
    :) Tak to to skuknem, ale až neskôr, teraz mám plné ruky práce písaním poviedky
  • Kostýmy tam nemají a nezachraňují svět. O Misfits se říká, že to je Skins se schopnostma :D.
    Skins som videl len v sekcií "Čo ešte si pozerali ľudia, čo si pozerali toto" ale netušm, čo to je :D
  • upraveno 8. listopadu 2012
    To srovnání se Skins jsem teda nikdy nepochopila, protože každý je úplně o něčem jiném... Spojuje je akorát to, že jsou to britské a dobré seriály :-)
  • Chell: já musím říct, že je to docela pravda. Je to o partě děcek, co rozhodně nejsou svatouškové s dokonalými životy jako v Dawsonově světě, ale jsou to smradi, na které nadávají důchodci v šalinách. Zajímá je jen sex a všechno jim je jedno (prostě taková ta dekadentní generace). Jsou sprostí a chovají se vcelku reálně (=ne vždy správně a ne vždy napraví své chyby, jak to většinou v seriálech tohoto typu bývá). Prostě je to o děckách typu "rakovinnej polyp na řiti lidstva". Ve Skins bez schopností, v Misfits se schopnostma.
  • S tím, že je tam podobně ztvárněná mladá generace máš pravdu, ale příběh je přece jiný... :-) Misfits
    zachraňují svět a vraždí vedoucí
    , Skins jsou oproti tomu hlavně o vztazích a vůbec nejsou akční :-)
  • Chell: řekla bych, že i v Misfits jsou vztahovky. Akorát se tam víc vraždí. Nějaké zachraňování světa... nejsem si (kromě pár případů) vědoma.
  • Jasně, že jsou, skoro v každém seriálu jsou vztahovky, ale v Misfits to není to hlavní. Skins jsou vyloženě o vztazích, nejen milostných, ale i přátelských, rodinných... Já osobně tam prostě nějakou velkou podobnost nevidím :-)
    Prostě je to o děckách typu "rakovinnej polyp na řiti lidstva". Ve Skins bez schopností, v Misfits se schopnostma.
    A proč to má někdo potřebu sledovat. Kreténů je v životě i tak až až, nemusim je mít ještě v televizi :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dnes jsem narazila na novinku Secret State. Vypadá to dobře i obsazením Byrne, Dance, Dillane, Graves. Snad se někdo ujme titulků.
  • flanker.27 napsal(a):

Prostě je to o děckách typu "rakovinnej polyp na řiti lidstva". Ve Skins bez schopností, v Misfits se schopnostma.
    A proč to má někdo potřebu sledovat. Kreténů je v životě i tak až až, nemusim je mít ještě v televizi :)
    Zase lepší sledovat kretény, kteří vědí, že jsou kreténi, než kretény, kteří to myslí dobře, akorát si před tím zachraňováním světa amputují mozek. :-)

V Mistfits mi vadí ten týpek, co furt dělá sexuální narážky. Pak ho nahradili ještě horším hnusákem. Bohužel je to typický britský humor - nacpat tam co nejvíc sprostých slov a fekálií.
  • Cože? Nathan ti vadí nejvíc? Vždyť je skvělej! :D. A Rudy... toho žeru! Vůbec jsem nepoznala, že je to ten hlavní týpek z This is England :D.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 9. listopadu 2012
    @Kolikokoli Počkej kterej, ten malej kluk je Rudy????

to je blbost co jsem napsal....Už vim, nepoznal bych ho teda :-)
    Zase lepší sledovat kretény, kteří vědí, že jsou kreténi
    Otázka. Ví kretén, že je kretén? Dle mého je jedním ze znaků kreténismu to, že si kreténmyslí, že je superman :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @BenNevis : Co sleduješ, že Ti z toho vychází že typický britský humor = nacpat tam co nejvíc sprostých slov a fekálií?
  • Nevada napsal(a):

@BenNevis : Co sleduješ, že Ti z toho vychází že typický britský humor = nacpat tam co nejvíc sprostých slov a fekálií?

Mě to taky zní spíš jako americký humor :D

Add Misfits - není to špatné, ale nechytlo mě to a snaha za každou cenu šokovat mě spíš unavovala.
  • upraveno 9. listopadu 2012
    Nevada napsal(a):

Je to moje pozorování, že britové používají dva typy humoru. První je jemný, suchý jako v Ano, pane ministře a druhý je žumpa. Amíci jsou umírněnější, nechodí do extrému. :-)

Příklady: Little Britain nebo z filmů Trainspotting
  • @flanker.27
    Kretén neví, že je kretén, zato si myslí, že všichni jsou kreténi okolo. :-)
    Prostě lepší je dobře napsaný blb než spatně napsaný hrdina, co se týče filmové tvorby. :-)
  • Britský humor je reálnější. Někteří lidi jsou prasata a jiní zase kreténi. Nehrají si na moralisty a ne všichni musí být sympaťáci nebo "nepřátelé". Prostě i kladná postava může být osina v zadku (Nathan z Misfits, Tony ze Skins...)
  • A to Nathan byl ještě sympaťák, Rudy (?) mi leze hrozně na nervy. :-)
    "Co tam děláš v té koupelně?"
    Rudy (hledá výmluvu a předtím dělali anální sex): "musím si umýt hovno z kokota"

Proti němu je Sheldon gentleman. :-)
    @BenNevis Jde o to, že sledování kreténa mi nic nedá, byť je napsanej sebelíp. Resp. abych byl přesnej, když to není víc charakterů, někdo charakterní, někdo oportunista, někdo kretén proč ne. Ale když to jsou všichni... Připadá mi, že se timhle způsobem může každej omlouvat. Nemám žádnej vzor, všichni jsou stejně hajzlové, proč já bych nebyl taky, hlavně když to bude kůl... Abych si vypůjčil citaci z jednoho článku: Od jisté doby lidé Západu dávají přednost ztotožnění se s tím, co se jim podobá, než aby se snažili vyrovnat tomu, co je přesahuje.

Proč bych měl mít na sebe nějaký nároky. Ještě tak nároky na to umět přijít k penězům (pokud možno ne prací), to se v současný společnosti toleruje. Ale proč bejt přísnej na svojí morálku, svoje chování k lidem. To je tak obtěžující... Nejde přece o to bejt Mirek Dušín - i když jak mě dřív takový postavy lezly pro svojí umělost na nervy, dneska jsem pod náporem všech možnejch parchantů, cyniků, frikulínů, zmrdů a přizdisráčů rád, když se někde taková postava objeví. Stačí mi někdo, kdo dokáže předvídat důsledky svýho jednání, je schopnej empatie a má sám pro sebe aspoň nějaký přísný kritéria.

BTW omlouvám se všem za trochu filosofování...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.