!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1201202204206207243

Komentáře

• @Tyrion Lannister Tak obšlehnout znak není pomrkávání ale mávání transparentem...
  • Předně myslím, že grafická podoba erbu je u všech rodů do jisté míry fanfikce, nikoli dílo Martina. O tom, jestli je lev dvojocasý nebo nezmutovaný se tuším Martin nezmiňuje, a různých podob erbu je většinou vícero (on totiž třeba popis "tříhlavý drak, rudý na černé" není úplně všeříkající popis... nehledě na to, že z hlediska heraldiky je tuším černá i červená "barva" takže by se podle našich měřítek neměly dotýkat)
  • @Tyrion Lannister saga ktera nas bude bavit minimalne jeste do roku 2030 :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 9. října 2015
    @sfik
    sfik napsal(a):

@Tyrion Lannister saga ktera nas bude bavit minimalne jeste do roku 2030 :D

Ta je věčná, stačí to číst pořád dokola, než se dostaneše ze začátku Hry na konec Tance, tak stejně většinu zapomeneš a můžeš si dát repete. :D P. S. Pokud budou Bohové dobří, syn Konga bude brzo následovat do hrubu svého otce, na internetu se objevily zvěsti, že se ta kniha začala překládat, tak nevím. Jak říká Martina: DON´T BELIEVE RUMOURS, I SAID THAT FOR THOUSANDS TIME.
    @Jay
    Jay napsal(a):

Předně myslím, že grafická podoba erbu je u všech rodů do jisté míry fanfikce, nikoli dílo Martina. O tom, jestli je lev dvojocasý nebo nezmutovaný se tuším Martin nezmiňuje, a různých podob erbu je většinou vícero (on totiž třeba popis "tříhlavý drak, rudý na černé" není úplně všeříkající popis... nehledě na to, že z hlediska heraldiky je tuším černá i červená "barva" takže by se podle našich měřítek neměly dotýkat)

Také mám ten pocit, že on sám nikdy nic nenakreslil, jen občas řekl, co odpovída jeho představávám (VĚTŠÍ MNOHEM VĚTŠÍ)
    @Terezička
    Terezička napsal(a):

@Tyrion Lannister Tak obšlehnout znak není pomrkávání ale mávání transparentem...

To jen za předpokladu, že znáš historii a těžko lze obšlehnout něco takového. To by si musela říct, že Tolkien obšlehnul staré anglosaské legendy, ze kterých pak vytvořil základ pro svého Hobita a Pána Prstenů. Každý autor někoho napodobuje, stejně jako dítě, co se učí chodit, napodobuje dospělé, právě aby se to naučil a zároveň i vzdal poctu svým předchůdcům. Přirozený vývoje, který je nejen v literatuře.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tyrion Lannister Ale ten erb z wiki nie je kánon, len ilustračný, či? On si mohol erb Lannisterov predstavovať absolútne inak.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

Také mám ten pocit, že on sám nikdy nic nenakreslil, jen občas řekl, co odpovída jeho představávám (VĚTŠÍ MNOHEM VĚTŠÍ)

Tak nějak jsem to myslel, a jestli se k nějakému erbu vyjádří "To se mi líbí", tak myslím, že to bude tak, že mu někdo předloží nějaký návrh a on jej schválí (nebo řekne to větší, MNOHEM větší), aniž by zvažoval, jestli to je nějaký obšlehnutý skutečný znak s pozměněnýma barvama... :o)
    ... Nehledě na to, že zdaleka ne vše je domyšleno - vezměme za příklad Rudotrávné pole, kde podle nastavené barevné konvence měli Blackfyreové s rudými tabardy a prapory dekorovanými černým drakem (ať nežeru, zabírá kolik 5-10% plochy?) označovány za černé zatímco královští v černém byli "rudí"... (zatím snad každý obrázek, který jsem viděl)... Přitom by stačilo mít červený oblek, na něm černý "štít" a na něm rudý drak. Převažuje rudá, rudý drak, "rudí" ano, takhle by to dávalo smysl...
    @Gepeto
    Gepeto napsal(a):

@Tyrion Lannister Ale ten erb z wiki nie je kánon, len ilustračný, či? On si mohol erb Lannisterov predstavovať absolútne inak.

Ano ja souhlasim, ale tohle je kánon
    image
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Terezička Martin se inspiroval hlavně Válkou růží, která zuřila v Anglii v letech 1455-85.
    Jednalo se o pokračování Stoleté války, která probíhala v letech 1337-1453.
    Jako inspirace pro některé postavy Písně posloužili historické postavy
    Eddard Stark=Richard z Yorku
    Cersei Lannister= Markéta z Anjou
    Joffrey Baratheon= Edward Lancaster
    Stannis Baratheon= Richard III.
    Robert Baratheon= Jindřich VIII.
    Robb Stark= Edward IV.

• Kdyby byl Robert Baratheon Jindřích VIII, tak by byla Cerseina hlava dávno napíchnutá nad hlavní bránou... :)
    upraveno 9. října 2015
    @Phoebea
    Phoebea napsal(a):

Kdyby byl Robert Baratheon Jindřích VIII, tak by byla Cerseina hlava dávno napíchnutá nad hlavní bránou... :)

Cersei bych přál stejný konec jako Markétě Burgundské
    :twisted:
    Jinak jedno moje osobní přirovnání
    Karel z Valois = Mace Tyrell
  • Azor Ahai = Jaimy a "schladí" naposledy svoj mečík (prekovaný valyrijsky ľad) vo svojej milovanej sestričke Cercei a hneď máme vybavené aj predpoveď od Žááááby.
  • @Achileus Musím připomenout, že Martin takhle nepracuje, maximálně pracuje s archetypy. Jako děvkaře můžeš označit většinu středověkých králů a Jindřich VIII. se vlastně ženil se všemi ženami, které miloval. Robb Stark se oženil s nevhodnou ženou a způsobilo mu to problémy (což udělali i jiní panovníci) - ale na rozdíl od Edy na to rychle dojel. Sebestředných rozmazlených královen, které ostatní považují za vši, bylo taky dost.
  • Caute nevíte jak to je s názvem sedmé knihy? V seriálu, kde si ted martin krátí čas jednorázovkou je s knihou, které nese název promise of spring, takže se mi v hlavě rojí spousta otázek
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @p1e9t9r2 Posledná kniha je Dream of Spring, Promise of Spring je taký joke toho seriálu.
  • @Gepeto Díky mne to vrtalo docela dost hlavou (jsem se děsil že budu dalších x let navíc čekat ještě na 8 knihu)
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@Achileus Musím připomenout, že Martin takhle nepracuje, maximálně pracuje s archetypy. Jako děvkaře můžeš označit většinu středověkých králů a Jindřich VIII. se vlastně ženil se všemi ženami, které miloval. Robb Stark se oženil s nevhodnou ženou a způsobilo mu to problémy (což udělali i jiní panovníci) - ale na rozdíl od Edy na to rychle dojel. Sebestředných rozmazlených královen, které ostatní považují za vši, bylo taky dost.

Právě, sám na svém blogu píše, že je fanouškem historického středověkého románu, takže opravdu těch vlivů je tam hodně.

@Gepeto
    Gepeto napsal(a):

@p1e9t9r2 Posledná kniha je Dream of Spring, Promise of Spring je taký joke toho seriálu.

Ono při současném tempu je vůbec bavit se o případné sedmé knize jeden velký joke :D
  • @Tyrion Lannister No tak jsem k sedmé knize skeptický, ale víš jak by vytrolil čtenáře, kdyby vydal obě dvě knihy najednou :D Mne na email už přišel email, že šestá kniha bude 2016 v obchodě, protože u některých serii si dávám nastavit na různých servrech hlídání :D tak mi nekaž vyhlídky (myslím v anglině)
    @undefined
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister No tak jsem k sedmé knize skeptický, ale víš jak by vytrolil čtenáře, kdyby vydal obě dvě knihy najednou :D Mne na email už přišel email, že šestá kniha bude 2016 v obchodě, protože u některých serii si dávám nastavit na různých servrech hlídání :D tak mi nekaž vyhlídky (myslím v anglině)

Naděje umírá poslední :D
  • ted mne napadlo řešilo se tady jestli na kontinentu za ašají je taky nějaká civilizace? Moc nikde o něm není jen, že jedna žena z valirie tam to prozkoumávala na drakoj. To by byl zajímavý obrat, kdyby tam opravdu něco takového bylo
    upraveno 5. prosince 2015
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

ted mne napadlo řešilo se tady jestli na kontinentu za ašají je taky nějaká civilizace? Moc nikde o něm není jen, že jedna žena z valirie tam to prozkoumávala na drakoj. To by byl zajímavý obrat, kdyby tam opravdu něco takového bylo

Dle Světu ledu a ohně prý Trůn z naplaveného dříví už na železných ostrovech byl před příchodem Železných, tak je možné, že podobně tahle civilizace obeplula svět z druhé strany :D. Takova Georgova Čína, no to mne nenapadlo klíčem k porážce jiných je vynález střelného prachu a ohňostroj :twisted:
    Great Orther: I have army of the undead
    Liu-Bei: Yes, but we have a plot armor
    Všechny znamé postavy umřou a svět zachrání šikmovokáči s puškami, hořkosladký konec jako vyšitý :dance: :twisted:
  • Heh, ono ti Číňané jsou taky známi draky, tak třeba má Dany ta svá tři šupinatá dítka vodtud. :D
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

Heh, ono ti Číňané jsou taky známi draky, tak třeba má Dany ta svá tři šupinatá dítka vodtud. :D

Tři hlavy draka
    taoismus konfuzianismus a buddhismus - vše do sebe zapadá :twisted:
  • GRRM, ty syčáku, hezkej pokus, ale my tě odhalili. MUHAHAHAHA... :D
  • Hodím se dotaz nevíte jak je to s populací jednotlivých království západozemí? Asi správně nejvíce lidí bude ve vysoké zahradě, ale co ten zbytek kolik tak tak cca může být obyvatel?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Neví se, nikde to není řečeno. Dá se jen odhadovat.
    Viz http://www.icefire.cz/forum/discussion/51669/nejlidnatejsi-kralovstvi

btw Nejvíce lidí bude asi v Rovině. Do Vysoké zahrady by se jich zase tak moc nevešlo.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Hodně lidnaté budou i Říční krajiny a Západ, můj tip je takový
    1) Rovina
    2) Říční krajiny
    3) Západ
    4) Údolí
    5) Bouřlivé země
    6) Sever
    7) Dorne
    8) Železné ostrovy
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.