!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1202203205207208243

Komentáře

• No právě a přotim to je dost podstatné. U severu jsem uvažoval, že díky tomu, že je steně velký jako zbytek říše, že může mít docela dost lidi, ale nevím jak to posoudit. Nikde se nepíše moc o městech (je jich tam jenom pár) spíš vesnice, což člověku moc neřekne.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 1. ledna 2016
    @p1e9t9r2 Sever je totiž mnohem méně úrodný a hrozně ledový. Příklad z našeho světa Rusko je rozlohou největší země světa, ale má mnohem méně obyvatel než třeba Čína nebo Indie a i tak je obydlená jenom část a Sibiř je (téměř) liduprázdná, asi tak.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Západ na tom taky nebude špatně
  • AvivAviv
    upraveno 6. ledna 2016
    A co myslíte, která oblast Essosu je nejlidnatější?
    @Aviv Svobodná města?
  • Abychom nakonec nezjistili, že nejvíc obyvatel je všehovšudy za Zdí, akorát to jaksi nejsou všechno lidi.
  • Hmm tak koukám, že pomalu ticho a čeká se na jiskřičku v podobě další uvolněné kapitoly :D
    Proboh jen to ne :roll: Do vydani te nekonecne knihy uz zadne kapitoly
  • Tak si budem muset najít něco jiného.
  • @Tyrion Lannister Myslíš že žádnou neuvolní? loni někdy v únoru vypustil tu sanse :D . J8 furt čekám co dotrakové provedou dany už několik let a oni zatím nic. Otázka pokud hádám správně, tak zabit ji nemohou ne?
  • @p1e9t9r2 Podle mě u Dany je to už docela zasekaný, snad to tam nebude ještě víc natahovat. Takže zápletku odhaduju --- Dothrakové (ať už bude Khalem který jí unesl kdokoliv) se budou snažit jí odvléct do Vaes Dothrak, aby jako každá vdova byla součástí Dosh Khaleen. Přiletí Drogon, zachrání situaci a dothrakové se buďto dál nebudou angažovat nebo přejdou k Daenerys. A ta už konečně bude mít sílu i ochotu vypadnout z Essosu.

Jinak asi souhlasím s tím že by měli mít Dothrakové problém s případným zabitím Dany, akorát se jim nebude líbit že si lítá po zálivu otrokářů jako byl Droga nikdy nebylo..
  • @sfik Počkej, ale když k ní přijeli ten drogon tam byl s ní. Přistál vedle ní, proto tam nevím co čekat. Kdyby tam nebyl tak osud má asi jasný :D
  • ... (Jaký aŤ je khalem kdokoli, to je v knize přece řečeno, kdo jím je, ne? A tady je knižní vlákno.) Myslím, že zrovna ten konkrétní khal by neměl nejmenší problém Dany podříznout hrdlo, leč Drogonovo angažmá spíš povede ke smrti khala (s jehož zabitím Dany taky nebude mít sebemenší morální problém) ...
  • Jop. To byl ten chlápek, čo po Drogovej smrti prevzal velenie a starých a deti nechal s Dany uprostred ničoho. Ja to vidím tak, že ho Drogon podpáli a Dany sa stane vodcom danej skupinky a odtiaľ hurá do Mereenu.
    @Aviv V tom případě je čas převzít kontrolu nad draky pomocí dračího rohu :twisted:
    upraveno 18. ledna 2016
    Moje teorie, která mne teď napadla. Euronův dračí roh nefunguje na draky, ale na ovládání lidí (po omezenou dobu). S pomocí toho vyhrál Královolbu, Asha zmiňuje ten prokletý roh. Euron pošle Victariona s dračím rohem pryč, aby mu přivedl Daenerys a draky. Euron je šílený, ale ne blbí, ví moc dobře, že ho Victrion bude chtít zradit. S tím počítá a tak mu nakuká, že ten roh funguje na draky (ovšem neřeknu mu, že jen na ty dvounohé). Viktarion se pokusí zatroubit na roh, na draky to nezabere, draci Victariona usmaží, ale zvuk rohu pomotá hlavu Daenerys, která z toho zešílí. Euron se zbaví Victariona i Daenerys. Dvě mouchy jednou ranou, Železní dál plení Rovinu
  • @Tyrion Lannister Ale stále je otázka jak teda ovládali draky. Targaryeni na žádné rohy netroubili, takže jen drak je přijal za jezdce a co pak teda? Víme že dany sice na drogona hrdě vyskočila, ale dál se na nic nezmohla.
    upraveno 18. ledna 2016
    @p1e9t9r2 Tajný zaklínadlo, který se šeptalo z generace na generaci jako Hyle Hydra? Nevím, podle mne prostě to funguje stejně jako u měničů, s tím rozdílem, že Targaryeni nemusí vložit do draka celou část svého vědomí, ale jen kousek duše.
  • @Jay predpokladam ze khalu je vic. -je vic khalasaru a i ty mezi sebou valci.. Jabuz si ten konec nepamatuju, ale tam byl u situace kolem Daenerys primo Pono?
    @p1e9t9r2 jo, mas pravdu, opet jsem do toho zamotal serial nechtic, kazdopafne porad se Drogon muze sebrat a odletet :)
  • Pardon za pravopis, mobil... :oops:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    sfik napsal(a):

@Jay predpokladam ze khalu je vic. -je vic khalasaru a i ty mezi sebou valci.. Jabuz si ten konec nepamatuju, ale tam byl u situace kolem Daenerys primo Pono?
    @p1e9t9r2 jo, mas pravdu, opet jsem do toho zamotal serial nechtic, kazdopafne porad se Drogon muze sebrat a odletet :)

Rozhodně nevěřím že by chudák Drogon opustil svou matku a odletěl, ten jí pomůže, vrátí se s ní do Meerenu a psichycky zničená Daenerys se urychleně rozhodne zdrhnout do Ashaje, zatímco Tyrion s Victarionovou armádou a Baristanem pojedou dorubat Západozemí pro svoji paní.
    Pro pána, vždyť je to u šestá kniha. Hlavně ať už tam neplete další schweinský zápletky. Se do toho uzle zamotá a pak jej nerozváže.

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Sagart Nemyslím, že Drogon má dôvody ísť do Meereenu. Dany Drogona neovláda. Snažila sa, ale zistila, že ju nepočúva a tak sa len nechala zviesť.
    Gepeto napsal(a):

@Sagart Nemyslím, že Drogon má dôvody ísť do Meereenu. Dany Drogona neovláda. Snažila sa, ale zistila, že ju nepočúva a tak sa len nechala zviesť.

Nikdo z nás neví jak to Targici dělali s draky. Jak je ovládali. Jak víš že se to teď Danny nenaučí a někam s ním ulítne..........

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Sagart Moja chyba, pochopil som to tak, že sa to stane hneď za sebou ono "pomôže jej, vráti sa s ňou..."
  • Sagart napsal(a):

sfik napsal(a):

@Jay predpokladam ze khalu je vic. -je vic khalasaru a i ty mezi sebou valci.. Jabuz si ten konec nepamatuju, ale tam byl u situace kolem Daenerys primo Pono?

Rozhodně nevěřím že by chudák Drogon opustil svou matku a odletěl, ten jí pomůže, vrátí se s ní do Meerenu a psichycky zničená Daenerys se urychleně rozhodne zdrhnout do Ashaje, zatímco Tyrion s Victarionovou armádou a Baristanem pojedou dorubat Západozemí pro svoji paní.
    Pro pána, vždyť je to u šestá kniha. Hlavně ať už tam neplete další schweinský zápletky. Se do toho uzle zamotá a pak jej nerozváže.

Tak ten uzel rozseknem. :twisted:
  • AvivAviv
    upraveno 18. ledna 2016
    Tyrion Lannister napsal(a):

@p1e9t9r2 Tajný zaklínadlo, který se šeptalo z generace na generaci jako Hyle Hydra? Nevím, podle mne prostě to funguje stejně jako u měničů, s tím rozdílem, že Targaryeni nemusí vložit do draka celou část svého vědomí, ale jen kousek duše.

Dany nemal kto naučiť ako s drakmi zaobchádzať. Bude sa to musieť naučiť sama metódou "pokus-omyl" ako Hiccup.

My jej rozseknout můžeme, otázkou je, zda s tím Martin bude souhlasit....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sfik napsal(a):

Jay predpokladam ze khalu je vic. -je vic khalasaru a i ty mezi sebou valci.. Jabuz si ten konec nepamatuju, ale tam byl u situace kolem Daenerys primo Pono?
    p1e9t9r2 jo, mas pravdu, opet jsem do toho zamotal serial nechtic, kazdopafne porad se Drogon muze sebrat a odletet :)

Ještěže tady ty souhrny pro snadnější orientaci máme :-D

@p1e9t9r2 Dávali jim dračí vejce do kolébky, podle mě je to tak, že drak si jezdce prostě vybere
  • Sagart napsal(a):

My jej rozseknout můžeme, otázkou je, zda s tím Martin bude souhlasit....

Jeho názor nám môže byť ukradnutý, keďže je v tom čoskoro rozseknutom uzli tiež. Proto ten smajla... :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.