No právě a přotim to je dost podstatné. U severu jsem uvažoval, že díky tomu, že je steně velký jako zbytek říše, že může mít docela dost lidi, ale nevím jak to posoudit. Nikde se nepíše moc o městech (je jich tam jenom pár) spíš vesnice, což člověku moc neřekne.
@p1e9t9r2 Sever je totiž mnohem méně úrodný a hrozně ledový. Příklad z našeho světa Rusko je rozlohou největší země světa, ale má mnohem méně obyvatel než třeba Čína nebo Indie a i tak je obydlená jenom část a Sibiř je (téměř) liduprázdná, asi tak.
@Tyrion Lannister Myslíš že žádnou neuvolní? loni někdy v únoru vypustil tu sanse :D . J8 furt čekám co dotrakové provedou dany už několik let a oni zatím nic. Otázka pokud hádám správně, tak zabit ji nemohou ne?
@p1e9t9r2 Podle mě u Dany je to už docela zasekaný, snad to tam nebude ještě víc natahovat. Takže zápletku odhaduju --- Dothrakové (ať už bude Khalem který jí unesl kdokoliv) se budou snažit jí odvléct do Vaes Dothrak, aby jako každá vdova byla součástí Dosh Khaleen. Přiletí Drogon, zachrání situaci a dothrakové se buďto dál nebudou angažovat nebo přejdou k Daenerys. A ta už konečně bude mít sílu i ochotu vypadnout z Essosu.
Jinak asi souhlasím s tím že by měli mít Dothrakové problém s případným zabitím Dany, akorát se jim nebude líbit že si lítá po zálivu otrokářů jako byl Droga nikdy nebylo..
... (Jaký aŤ je khalem kdokoli, to je v knize přece řečeno, kdo jím je, ne? A tady je knižní vlákno.) Myslím, že zrovna ten konkrétní khal by neměl nejmenší problém Dany podříznout hrdlo, leč Drogonovo angažmá spíš povede ke smrti khala (s jehož zabitím Dany taky nebude mít sebemenší morální problém) ...
Jop. To byl ten chlápek, čo po Drogovej smrti prevzal velenie a starých a deti nechal s Dany uprostred ničoho. Ja to vidím tak, že ho Drogon podpáli a Dany sa stane vodcom danej skupinky a odtiaľ hurá do Mereenu.
Moje teorie, která mne teď napadla. Euronův dračí roh nefunguje na draky, ale na ovládání lidí (po omezenou dobu). S pomocí toho vyhrál Královolbu, Asha zmiňuje ten prokletý roh. Euron pošle Victariona s dračím rohem pryč, aby mu přivedl Daenerys a draky. Euron je šílený, ale ne blbí, ví moc dobře, že ho Victrion bude chtít zradit. S tím počítá a tak mu nakuká, že ten roh funguje na draky (ovšem neřeknu mu, že jen na ty dvounohé). Viktarion se pokusí zatroubit na roh, na draky to nezabere, draci Victariona usmaží, ale zvuk rohu pomotá hlavu Daenerys, která z toho zešílí. Euron se zbaví Victariona i Daenerys. Dvě mouchy jednou ranou, Železní dál plení Rovinu
@Tyrion Lannister Ale stále je otázka jak teda ovládali draky. Targaryeni na žádné rohy netroubili, takže jen drak je přijal za jezdce a co pak teda? Víme že dany sice na drogona hrdě vyskočila, ale dál se na nic nezmohla.
@p1e9t9r2 Tajný zaklínadlo, který se šeptalo z generace na generaci jako Hyle Hydra? Nevím, podle mne prostě to funguje stejně jako u měničů, s tím rozdílem, že Targaryeni nemusí vložit do draka celou část svého vědomí, ale jen kousek duše.
@Jay predpokladam ze khalu je vic. -je vic khalasaru a i ty mezi sebou valci.. Jabuz si ten konec nepamatuju, ale tam byl u situace kolem Daenerys primo Pono? @p1e9t9r2 jo, mas pravdu, opet jsem do toho zamotal serial nechtic, kazdopafne porad se Drogon muze sebrat a odletet :)
Komentáře
Jinak asi souhlasím s tím že by měli mít Dothrakové problém s případným zabitím Dany, akorát se jim nebude líbit že si lítá po zálivu otrokářů jako byl Droga nikdy nebylo..
@p1e9t9r2 jo, mas pravdu, opet jsem do toho zamotal serial nechtic, kazdopafne porad se Drogon muze sebrat a odletet :)