!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1204205207209210243

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Mellien Nevada by ti řekla něco jiného :-D Taky by mě naštvalo, kdyby byl Targaryen
    @Dreamer Tak miminka nemají barevně jasně vyhraněné oči, navíc Tywin něco tušil, těch narážek tam pár bylo
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já si myslím, že je to přesně tak jak řekl, že je celý Tywin v mladším provedení. Uznávám, že Nevadiny argumenty mají přece jen něco do sebe, ale na druhou stranu, on je Tywionovi v myšlení a povahově hrozně podobný a když to třeba srovnáme s takovou Daenerys nebo Rhaegarem, tak tam jsou zásadní rozdíly v uvažování, hlavně Tyrion narozdíl od těchle dvou postrádá velkou dávku naivity :D. A taky si myslím, že kdyby tomu Tywin reálně věřil (tedy, že by měl opravdu vážné podezření), tak Tyrionovi nesvěří obranu KP a úřad pobočníka. Potenciální šilenec (víme jak potomci Targaryenů občas dopadají) hlídá druhého šílence a jeho pravděpodobně taky šílenou matku. Z jeho strany by to bylo v té chvíli dost nezodpovědný, zvlášť když měl po ruce relativně schopného Kevana. Takže si spíš myslím, že ta nenávist z Tywinovi strany byla kvůli té ironii, že jeho jediné inteligentní a opravdu chytré dítě, jediné užitečné vypadá tak jak vypadá. A samozřejmě mu vyčítal Joanninu smrt. Jako neříkám, že to tak není, ale přijde mi to méně pravděpodobné, než třeba L+R=J. A autor by si tím ublížil, jestli je to pravda i s Jonem, tak ještě navíc Tyrion. Otec a syn, oba mimomanželskou áfera, oba zplodí bastardy, kteří mají oficiálně jiné otce, vždyť i ty jména jsou podobná Joanna/Lyanna. Druhou věci je, že co mluví proti téhle teorii, že Tywin nedovolil Tyrionovi opustit Casterlyovu skálu s Gerionem. Pokud by se ho chtěl opravdu zbavit, tak tohle byla výborná příležitost, Tyrion by nadouhou dobu zmizel, takže by se eliminovalo nebezpečí, že by někdy Jaimemu stál v cesté ke Skále, což Tywin přesně nechtěl. A ta hanba za kterou se tolik styděl by byla půl světa daleko pryč z jeho oči. A do toho připočtěme fakt, že Gerion pakt zmizel a už o něm nikdo víckrát neslyšel. Myslím si, že Tywin po tomhle litoval dvou věcí. Za prvé, že zmizel Gerion a za druhé, že Tyrion nezmizel s ním :D a následně předvedl facepalm epických rozměrů.
  • Tarin napsal(a):

Vždy mně pobaví, jak se někdo snaží nacpat Targaeryenský původ k Tyrionovi :D Ale pořád lepší než teorie Arya- Targaeryen :D

Jesus Christ... :D Nepovedala som, že Arya je Targaryen. To by ani časovo nevychádzalo. Povedala som, že aj Tyrion a aj Arya sú odstrčenci. On, lebo je trpaslík ktorého pôrod Joanna neprežila svojou podobnosťou priam výsmechom Tywinovi (já myslím, že i to děvkaření sdílejí a proto to Tywina tak štve), ona, lebo je neprispôsobivá a pravým opakom aristokratickej dámy.
  • @Aviv Já to nemyslel přímo na tebe, narážel jsem na nesmyslnost týchto fan teorií ;)
  • Aha, tak nic. :oops:
  • Lidi už fakt potřebujete, aby vyšla 6 kniha nebo se tady dočtu takových věcí :D, že zachvíli zjistím, že z cercei se stane ctihodná septa :D
  • Nó... S ohledem na poslední Kevanovu kapitolu (budiž mu země lehká) bych nebyla překvapená, kdyby k tomu došlu. Ale jak známe Píseň a Cersei, pod maskou ctihodné septy by se děli... Věci. :twisted:
    @Aviv Jiné věci s Jinými :twisted:
  • AvivAviv
    upraveno 31. ledna 2016
    Přesně! A Malíček se naštve, že se mu plete do byznysu s Eldritch abomination a odpratá ju. :D
  • @Aviv Že jsem něco plácl :D teď mne to po tvém příspěvku bude vrtat hlavou achjo
  • Ale to je presne to, čo toto vlákno potrebuje. Aby ľuďom veci vŕtali hlavou a oni potom písali svoje špekulácie. Čo myslíš, čo sa s ňou stane teraz, keď je Kevan mŕtvy?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Aviv tak precitame si ake jedlo bola na stole na pohrebnej hostine a co z toho zjedla a vypila ona.
  • Já doufala v něco podstatnějšího, co se týče děje.
  • @Edem Hmm tak další sranda, z toho, že martin aby nepsal vichry vymýšlel kuchařku sedmi království jo :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jelikož se nemohu chlubit, že jsem přečetl všechny komentáře tohoto topicu, tak nevím, jestli to již nikdo nezmnínil ve stejném znění, jako nyní a právě já.
    Nicméně vás chci ujistit, jak je to doopravdy s Azorem Ahaiem a Světlonošem.
    Princem který byl přislíben, byl pochopitelně Rhaegar Targaryen, který v knihách přečetl, že musí ukovat Světlonoš. Vybodl se na svoji melancholii a jelikož je tato vlastnost čast přisuzována k vodě, myslím, že si uvědomil, že to ve vodě neschladí.
    Nicméně, poté byl přislíben mladišké a spanilé Cersei Lanister, jejíž rodovým znakem byl lev. Na ni se nicméně také vybodl aprotože věděl, že to nevyjde.
    Pak ztratil hlavu pro Lyanu Stark. Byla jeho milou, jeho nejmilejší a tak jí zabodl svůj meč do jejího těla, sice níže, než do ňader, nicméně právě z tohoto bodnutí byl stvořen Světlonoš! Dívce se narodil Jon Snow, který je magickým mečem Světlonošem. Nicméně bez Azora Ahaie bude vcelku na houby.
    R.I.P. Západozemí. Váš král Robert Baratheon zničil jedinou naději na záchranu světa. Možná se říká, že naděje umírá poslední, ale já vám říkám "Valar Morghulis!"
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Sagart To, že AA mohl být rhaegar už se tu probíralo mockrát, ale on sám bl přesvědčen že to tak není.
    Everett_Young napsal(a):

@Sagart To, že AA mohl být rhaegar už se tu probíralo mockrát, ale on sám bl přesvědčen že to tak není.

Budiž, nicméně reálie jsou víceméně shodné s proroctvím. Jen tak na okraj. Je vůbec něco, co se eště neprobíralo? :)
    @Sagart Ono je těch postav na které to sedí hrozně moc. Daenerys, Bran, Jon, technicky vzato i Victarion, protože splňuje všechny podmínky. Nicméně to bude někdo kdo je tam už od začátku, bylo by blbý, kdyby to byl Victarion, který se poprvé objevil v Hostině :-D A Rhaegar si napřed taky myslel, že je to on, ale pak přešel názorem na svého syna kterého se snažil spatlat s Lyanou, což by zase vycházelo na Jona.
  • To budete koukat, až se ukáže, že AA není nikdo jiný než Petyr Littlefinger Baelish. On ten obrázok v čert-ví-kterým-topicu nedostal pro nic za nic... :twisted: :-D
  • @Sagart: Tak ona to je varianta celkem nasnadě a celkem hojnědiskutovaná (až na technikálie typu: Je nutně AA = princ, musí být Princ nutně naživu,...), už proto, že kdo by byl víc "písní ohně a ledu" než potomek Targaryena a Starka.
    Jako obrazný "meč" Azorka je nejčastěji zvažován Jon nebo Noční hlídka, pokud se nemýlím.
    @Jay Budiž, výše mnou napsaný komentář obsahující teorii jsem zmínil hlavně proto, že mi to připadalo typické na autora, co se týče toho, jak Rhaegar "probodl" Lyanu, bylo by to vskutku originální pojetí proroctví :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. dubna 2016
    Sagart napsal(a):

Jelikož se nemohu chlubit, že jsem přečetl všechny komentáře tohoto topicu, tak nevím, jestli to již nikdo nezmnínil ve stejném znění, jako nyní a právě já.

No, ale mohl bys. Jako přečíst si všechny komentáře. Na chvíli by tě to zabavilo a přestal bys zakládat zbytečně diskuze ;)
    Nevada napsal(a):

Sagart napsal(a):

No, ale mohl bys. Jako přečíst si všechny komentáře. Na chvíli by tě to zabavilo a přestal bys zakládat zbytečně diskuze ;)
    Po pravdě, zkoušel jsem to přečíst :) Nicméně, příliš mě to nebavilo.
    Co se týče těch nových topiců, zjistil jsem, že nové zřejmě nejdou odstranit, takže nejspíš už žádný nezaložím :) Co bych pro tebe neudělal :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Odstranit jdou :twisted:
    @Nevada Jak? :applause:
    upraveno 4. dubna 2016
    Sagart napsal(a):

@Sagart Zmizí a budou zmizelé. A když ne, zmizí je Nevada. 8-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

,,Stačí požiadať..."
    Everett_Young napsal(a):

Sagart napsal(a):

@Sagart Zmizí a budou zmizelé. A když ne, zmizí je Nevada. 8-)
    Děkuji za smysluplnou odpověď
    Gepeto napsal(a):

Nevada napsal(a):

,,Stačí požiadať..."
    Děkuji za ještě smysluplnbější a užitečnější odpověď :D
    upraveno 4. dubna 2016
    @Sagart co takhle moderátor nebo admin. Stejně tak jdou velice snadno smazat pomocí systému fóra. A ano, Nevada je moderátorka.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.