!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1203204206208209243

Komentáře

• @Achileus No tak dany si taky drak vybral, ale nechce se nechat ovládat a to mi vrtá hlavou. Nebo třeba to jak ji našli dotrakové jestli drogona nějak zavolala, protože pochybuji, že se rozhodl proletět směrem kudy ona šla. Inak právěže v knize se nepíše jak je ovládali, ani v povídkách. Tam víme, že draka zkrotil ten a ten člověk a šmitec viz zkrocení požírače ovcí tou prostou dívkou z dračího sémě (nikde není, že by se ho učila a drak to byl divokej)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. ledna 2016
    Nemusela ho volat, byl v tu chvíli s ní.
    Kůň byl příliš těžký, než aby jej mohl Drogon odnést zpátky do svého doupěte, a tak se drak pustil do své kořisti na místě, odtrhávaje spálené maso, zatímco kolem nich hořela tráva a vzduch byl hustý kouřem a pachem spálených koňských žíní. Dany, celá vyhladovělá, sklouzla z jeho hřbetu a jedla s ním, trhala kousky kouřícího masa z mrtvého koně holýma, spálenýma rukama. V Meereenu jsem byla královna v hedvábí, hodovala jsem na nadívaných datlích a beránkovi na medu, vzpomněla si. Co by si o mně pomyslel můj vznešený manžel, kdyby mne viděl teď? Hizdahr by byl nepochybně zděšen. Ale Daario…
    Daario by se dal do smíchu, odsekl by svým arakem kus koňského masa a dřepl by si na zem, aby jedl s ní.
    Když na sebe vzala západní obloha barvu krvavé podlitiny, uslyšela zvuk přibližujících se koní. Dany vstala, otřela si ruce o otrhanou spodní tuniku a šla se postavit vedle draka.
    Takto ji tam našel khal Jhaqo, jenž se vynořil z kouře se stovkou válečníků na koních.
  • Když něco napíšu, přijde @Nevada a totálně mě odkrví :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Achileus No tak dany si taky drak vybral, ale nechce se nechat ovládat a to mi vrtá hlavou. Nebo třeba to jak ji našli dotrakové jestli drogona nějak zavolala, protože pochybuji, že se rozhodl proletět směrem kudy ona šla. Inak právěže v knize se nepíše jak je ovládali, ani v povídkách. Tam víme, že draka zkrotil ten a ten člověk a šmitec viz zkrocení požírače ovcí tou prostou dívkou z dračího sémě (nikde není, že by se ho učila a drak to byl divokej)

Tak jo. Asi tady lekce nebudou. Na druhej strane nikde sa ani nepíše čo obnáša vytvorenie si takého puta, aby drak uznával dominanciu jazdca, ktorého si koniec koncov vybral sám a teda bol jeho počiatočný prístup dominantný. Výber je jedna vec, ustanovenie dynamiky vzťahu a jeho vývoj druhá. A som si istá, že prostá neprostá, ono pomôže ak okrem toho, že si buduješ puto so svojím drakom, je tu aj niekto skúsenejší, kto môže poskytnúť radu. Minimálne nejaké obecné dragon lore. A to proste muselo vzniknúť. V spoločnosti s tak dlhou dračou tradíciou a divokými drakmi motajúcimi sa po okolí proste musel vzniknúť nejaký súbor vedomostí o ich chovaní a vzťahoch s ľuďmi. Teraz však draci už pár storočí nežijú a Dany nemá ani len prístup k nejakým Targaryenským náukám, keďže je vlastne utečenec, ktorý sa ani neusadil. Myslím, že zdroj informácií "Ako na draky" má ešte obmedzenejší než tá prostá dievčina. Ale má určitý inštinkt, o tom žádná, takže myslím, že v hlave nám nič vŕtať nemusí, len to chce trocha času.
  • JayJay
    upraveno 19. ledna 2016
    @Tyrion Lannister: Není to s tou Hydrou náhodou Heil (= ať žije)?
    @Nevada: No jo, souhrny... :o) Sice jsem si nebyl jist jménem, ale spíše v tom, jak se píše, ale to bych hledal na wiki, kdyby případně přetrvávala otázka, který khal to je.
    @Aviv: Tak rozseknutí gordického uzle už je od Alexandra velikého za nějaké to tisíciletí ohraná písnička,... ne, že by ji Mistr neparafrázoval Meereenským uzlem, kterým vysvětloval zdržení Tance a to už před tak drahnou dobou, že Meereenský uzel použili (ve zcela jiném významu) v seriálu... a nějaká ta série dozadu už to bude...
    @Achileus: Dračí vejce v kolébce bylo (krom praktického vyhřívání :o)) spíše, aby si děti zvykli na draky než naopak. rozhodně nebylo výjimečné, že po smrti jezdce byl drak osedlán jiným / si drak vybral jiného.
  • @Achileus Vejce se do kolébky dávala jako nějaká tradice či co, a každý targaryen měl svoje velce, i když draci nežili (egg a jeho souroznci taky měli svoje vejce každý, a to měli ještě bratrance a sestřenice, kteří je tím pádem museli mít také) Inak ti draci žili skoro 300 let, takže třeba v tanci draků ještě bojovala Vhagar, takže ta jezdce taky střídala.
  • AvivAviv
    upraveno 19. ledna 2016
    Jay napsal(a):

@Aviv: Tak rozseknutí gordického uzle už je od Alexandra velikého za nějaké to tisíciletí ohraná písnička,... ne, že by ji Mistr neparafrázoval Meereenským uzlem, kterým vysvětloval zdržení Tance a to už před tak drahnou dobou, že Meereenský uzel použili (ve zcela jiném významu) v seriálu... a nějaká ta série dozadu už to bude...

Je to overená metóda. :D
  • Myslíte, že bude v Dorne snežiť?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Až začne Dlouhá noc, bude sněžit i na Letních ostrovech :twisted:
  • No, to sa deje už aj tu. Divné je, že keď v trópoch zasneží (a zmrznú pomaranče), u nás prší, alebo je obloha bez mráčku.
  • Ozaj, je celkom ironické, že Jorah po tom čo predával otrokov, aby mal z čoho platiť náklady svojej manželky, sám skončil ako otrok v Tanci. A zase kvôly žene.
  • @Aviv @Tyrion Lannister Inak v zemích věčného léta asi sněžit nebude což :D
  • Perinbabkin Jakub by ťa hneď vyviedol z omylu. Ale tenhleten Veliký Jinoch má blíž k zrzavé Zubaté než k Perinbabke a hocí tá Jakuba chcela tiež (chlap na roztrhanie), s tou by teda v teplých krajinách moc nenasnežil, no.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @p1e9t9r2 Jestli chodci ovládnou Západozemi, Zima dojde i tam. Je to magie, nic prirozeneho...
  • Je nějakým způsobem možné nebo reálné, že by Jamie a Cersei byli bastardi Targaryena?
  • @Specialone: Možné, jakkoli nepravděpodobné, to je, otec je na rozdíl od matky vždycky neznámý (až na DNA testované případy a případy a la Fritzl). Osobně to považuji za nesmysl.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Specialone To spíš Tyrion
  • Byla by sranda, kdyby dvojčata Lannistery nebyla. Pořád přemýšlím nad tou jistotou, kde tuším Genna Lannister tvrdila že Tyrion je jediný jak Lannister a že je to celý Tywin. Trochu empatičtější, vzhledem k nesnadnému dětství a že nedostal nic zadarmo, je to logické. Takže nevěřím tomu že by Tyrion nebyl Lannister. Snáz bych věřil že jimi nejsou dvojčata..
  • AvivAviv
    upraveno 29. ledna 2016
    Jenže dvojčata sú vizážou ako destilovaná Lannisterskosť. Zlaté hlavy, zelené oči... Tyrion s tým popolavým bledým čímsi na hlave a dvojfarebnými očami ala Shiera Seastar, z ktorých jedno je tak tmavé, že pokojne môže byť tmavofialové, to se Targum podobá víc. Takže to vyzerá, že všetci sú aLannisteri, akurát, že dvojčata fyziologicky a Tyrion osobnosťou priam skopírovanou od zaručeného Lannistera. Ikeď je fakt, že osobnosť can rubb of, zatiaľ čo gény nie, ale spôsob akým to Gena podala ma vedie k tomu, že Tyrion je malý Tywin, čo neprišiel o súcit a vie, aké to je byť všeobecne odstrčený. Tyrion je doma vlastne to, čo Arya. To dieťa čo nespĺňa normy a ešte je aj tvrdohlavo svojhlavé bez štipky kajúcnosti. Akurát, že on už je dospelý a u Starkov nie je zvykom šomrať "Keby si radšej nebol/a...".
  • upraveno 29. ledna 2016
    Na tuhle myšlenku mě přivedlo jedno video
    a celé to uvažování o tom, že je bastard Tyrion. Přijde mi to celé Tywinovo "you're not son of mine" jako slibný paradox k tomu, že právě Tyrion by byl jeho jediný syn. Já tam těch důvodů vidím víc.

Teď jsem dokonce zjistil, že to nenapadlo jen mě, tady tomu věnují celé vlákno: http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/59906-cersei-and-jamie-are-targaryens/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Specialone Jakékoliv odkazy týkající se seriálu sem nepatří. Příště do seriálové kategorie, prosím.

Už se to tady probíralo několikrát, když zapátráš v historii, tak to určitě najdeš ;)
    Jaime a Cersei s největší pravděpodobností Aerysovi potomci nejsou. Už jen proto, že v době jejich početí byla Joanna dávno z Králova přístaviště pryč. Několik let pobývala jen v Casterlyově skále. Naopak právě u Tyriona je ta pravděpodobnost větší, protože v roce jeho narození po dlouhé době naopak do Králova přístaviště zavítala a s Aerysem se setkala.

U Jaimeho Tywin prohlásil, že není jeho synem jen jednou, když ten odmítl opustit Královskou gardu, ve vzteku a uražené pýše. U Tyriona se k němu jak k cizímu choval opakovaně.
  • Petyr City - Capital of Petyros! Good one... :-D
  • @sfik No tak Tyrion je Lanister jak ušitý :D Inak to co gemma řekla bylo myšleno rozumově a chováním a Tyrion je v taktice ... atd celý tywin. Inak myslíte, že kdyby to nebyl jeho syn ještě by žil o Tywina o tom dost pochybuji.
  • Vždy mně pobaví, jak se někdo snaží nacpat Targaeryenský původ k Tyrionovi :D Ale pořád lepší než teorie Arya- Targaeryen :D
    @Tarin Počkat ty náznaky tam jsou.
  • Jako u Tyriona? No, nevím, Skřet mi připadá jako nejvíc Lannister z těch tří sourozenců, to že mu ve vzteku Tywin řekl, že není jeho syn, nelze moc brát za bernou minci...
    @Tarin :
    1) Má bílé vlasy, od Tyrionovy bílé není ke stříbrné targaryenské stříbrné zase tak daleko
    2) Jedno oko má tmavé, fialová je barva, která zdánlivě připomíná tmavou až černou
    3) Fascinují ho draci a oheň, Jonovi dokonce přiznal, že je s oblibou zakládal
    4) Geny Lannisterů může mít po matce, Joanna byla Lannister
  • @Achileus Hledáš něco tam, kde nic není. :D Dle mého by si tím Martin jen ublížil...

• tady se dozvíte vše co potřebujete :)
  • upraveno 30. ledna 2016
    To s tím ohněm a draky bych vůbec nebrala jako bernou minci, Daenerys je Targaryen a ohníčky ji moc do varu nedostávají, Viserys také neprojevoval nijak sklony k pyromanii ani se neupíral k legendám o dracích. Draci jistě fascinují mnoho vzdělaných lidí v Západozemí, kteří mají přístup ke knihám podobně jako Tyrion, konec konců, koho by nefascinovali.
    Jedno oko má tmavé tzn. fialové, to už je hodně o chtění tam ty Targaryeny mermomocí naroubovat :) Mimochodem pokud by malé mimino Tyrion zamrkalo na Tywina fialovým očkem, letěl by z nejbližšího srázu, bez ohledu na to, co by lidi řekli. Nebo by se Tywin pokusil Targaryenského bastarda náležitě využít.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.