!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1205206208210211243

Komentáře

• SagartSagart Amo ergo sum
    @Everett_Young Budiž, pokusím se zeptat, opakuji, pokusím :) Nicméně, doufám, ž následně oceníte, že nějaké vámi nenáviděné topicy zmizeli :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Sagart No jednoduše, smažu je :)
    @Nevada Zkusil jsem ti napsat, které máš smazat, takže tak nějak doufám, že jsi to zaregisrovala... :D
    Ano, mám na zprávy nastavené upozornění, kdybych snad nějakým zázrakem minula červené číslo u symbolu pošty ;)
    @Nevada Budiž :D
  • Sakra já se těšil na nějakou novou teorii a ono nic
  • @p1e9t9r2 Pšššššššššht :D
  • No vždyť ta nová teorie je, že ten obrázek pro šestou sérii s Malíčkem a zeleným ohníčkem v zledovatělé scenérii značí, že je AA. :twisted:
    Jen nevím, jak se na něco tak ulítlé dá diskutovat. :-k
    Určitě ne tady. Předpokládám, že ten dovětek "jen knihy" je jasný víc než dost...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada na druhou stranu, je to jenom fan art Malíčka. A to ještě ani není z těch nejhorších hlubin internetu. Jsem si celkem jistý, že existují fan art týkající se výlučně knih, které (nebo spíše teorie vztahující se k nim) bys tu rozhodně vidět nechtěla. :twisted:
  • upraveno 5. dubna 2016
    @sfik no ták, přeci bys nechtěl přijít o další zajímavou teorii a řešit jen takovou tu klasickou nudu jako, čí je Jon syn, co měl Brandon v kaši a podobně :roll:

Předkládám svoji prudce originální, fakty podloženou teorii:

Cersei je politička, není příliš chytrá, ráda se chlubí, má ráda víno a skončila ve vězení....jeden český politik, ne příliš chytrý, rád se naparuje, obdržel podezřelou krabici se sedmičkou vína(věnujte prosím pozornost číslovce sedm, sedmi bohům slouží i vrchní vrabčák, který uvěznil královnu Cersei) a následně skončil ve vězení, náhoda? Nemyslím si... a teď si představte, když to srovnáte s dílem Tolkiena, Pán prstenů je trilogie, když číslo tři vynásobíte dvěma a přičtete jedničku jako "jeden prsten vládne všem" dostaneme se opět k magickému číslu SEDM, taky už vám to začíná dávat smysl? Skoro začínám litovat, že jsem kvůli tomu nezaložila samostatný topic =D
    @Dreamer z toho jasně vyplývá, že Petyr Kalousek je iluminát :-D
    Dreamer napsal(a):

@sfik no ták, přeci bys nechtěl přijít o další zajímavou teorii a řešit jen takovou tu klasickou nudu jako, čí je Jon syn, co měl Brandon v kaši a podobně :roll:

Předkládám svoji prudce originální, fakty podloženou teorii:

Cersei je politička, není příliš chytrá, ráda se chlubí, má ráda víno a skončila ve vězení....jeden český politik, ne příliš chytrý, rád se naparuje, obdržel podezřelou krabici se sedmičkou vína(věnujte prosím pozornost číslovce sedm, sedmi bohům slouží i vrchní vrabčák, který uvěznil královnu Cersei) a následně skončil ve vězení, náhoda? Nemyslím si... a teď si představte, když to srovnáte s dílem Tolkiena, Pán prstenů je trilogie, když číslo tři vynásobíte dvěma a přičtete jedničku jako "jeden prsten vládne všem" dostaneme se opět k magickému číslu SEDM, taky už vám to začíná dávat smysl? Skoro začínám litovat, že jsem kvůli tomu nezaložila samostatný topic =D

Cítím se uražen takovým nechutným a nesmyslným parodováním vlastních textů :D Za prvé, nikdo vás nenutí mé texty číst :) Za druhé, požádal jsem Nevadu, jakžoto moderátorku, aby je smazala, tudíž vás zde již nebudou otravovat :) Tuto parodii beru jako pohrdání mojí osobou a proto tě vyzývám na Boží soud, v němž se ukáže tvá vina :spike: a mé vítězství :king: Pak shoříš v plamenech Pána světla :onfire: a tvé ohořelé zbytky budou vystaveny na obdiv lidu :D A tenhle člověk @p1e9t9r2 myslím nemyslel Moji teorii, ale něco smysluplného.
    ¨Nicméně v klidu s tim, už nový topic nezaložím, jen kvůlli vám :) tak se s tim uklidněte a nechte to v minulosti...
  • To, že někdo paroduje tvoje dílo, lze brát také jako poctu milý @Sagarte, protože to znamená, že dotyčný má tvoje teorie pročtené, jen pozor, aby ti ta sláva nestoupla do hlavy :D :-P
    @Sagart z toho vyplývá jediné - jsi taky iluminát :-D
    Hele, hele, nedělejte tady z toho bordel parlament! :)
    Everett_Young napsal(a):

na druhou stranu, je to jenom fan art Malíčka.

To je fuk.

Dreamer napsal(a):

To, že někdo paroduje tvoje dílo, lze brát také jako poctu milý @Sagarte, protože to znamená, že dotyčný má tvoje teorie pročtené, jen pozor, aby ti ta sláva nestoupla do hlavy :D :-P

Je rozdíl mezi zmršenou a dobrou parodií :) Ne, máš pravdu :applause:, už mně ta sláva stoupla do hlavy :) Jsi šikula, paroduj dál... Ale kurnik něco Jinýho :D :onfire:
    Everett_Young napsal(a):

@Sagart z toho vyplývá jediné - jsi taky iluminát :-D

Jsem odhalen :3eyed:
  • @Sagart V pohodě já viděl x nových příspěvků, tak si říká super nějaká nová teorie to si rád počtu a ono nic :D
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Sagart V pohodě já viděl x nových příspěvků, tak si říká super nějaká nová teorie to si rád počtu a ono nic :D

No dyť říkám, ne :D
    @Sagart a tím že jsi iluminát, jsi i Kalousek a dostal jsi do vězení jistého politika a tím jsi i nejvyšší Vrabčák a dostal jsi do vězení Cersei a ten nejvyšší Vrabčák perfektně sedí k významu tvého nicku. Jsi odhalen Sagarte.
    @Everett_Young Nepopírám...
  • Tak teď když víme, že Sagart je iluminát a Kalousek a Nejvyšší vrabčák, mohli bychom se pustit do odhalování identity Everetta. :twisted:
    Aviv napsal(a):

Tak teď když víme, že Sagart je iluminát a Kalousek a Nejvyšší vrabčák, mohli bychom se pustit do odhalování identity Everetta. :twisted:

Everett Young je postava ze Stargate. Tečka a vykřičník jako bonus.! :dance:
  • upraveno 5. dubna 2016
    Aviv napsal(a):

Tak teď když víme, že Sagart je iluminát a Kalousek a Nejvyšší vrabčák, mohli bychom se pustit do odhalování identity Everetta. :twisted:

to jsme se ale od Písně dostali několik světelných let :-P
    Ale na Everettovi přeci není nic tajného, jak by mohl říct každý, kdo již moji identitu odhalil. Ačkoli když o tom tak teď přemýšlím, tak mi dochází, že ze dna Orlické přehrady se špatně mluví :twisted:

Ne, teď vážně, na mě toho moc tajemného není, většinu už jsem toho na sebe napráskal ve starších diskuzích ;-)
    Everett_Young napsal(a):

Ne, teď vážně, na mě toho moc tajemného není, většinu už jsem toho na sebe napráskal ve starších diskuzích ;-)

Nicméně slušní lidé starší diskuze nečtou, tudíž můžeme v klidu diskutovat :D
    @Aviv vidíš, nejsi slušný člověk, když tu pročítáš starší diskuze :-P

@Sagart ok, ale přesuňme to do kecáliště. Nebo založme nový topik :twisted:
    Everett_Young napsal(a):

@Aviv vidíš, nejsi slušný člověk, když tu pročítáš starší diskuze :-P

@Sagart ok, ale přesuňme to do kecáliště. Nebo založme nový topik :twisted:

Do kecáliště ze slušnosti nechodím.
    Zakládání nových topiců mám upřímně po krk :D
  • AvivAviv
    upraveno 5. dubna 2016
    A proč tam nechodíš?
    @Aviv Jak už jsem řekl, ze slušnosti ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.